Leses nå
Squale Master

Squale Master


Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

Det lille italienske klokkemerket Squale har en interessant (men for mange ukjent) fortid som produsent av urkasser for velkjente merker som Doxa, Heuer og Blancpain på 50-, 60- og 70-tallet.

Mens enkelte merker hele tiden presser grensene for design, materialvalg og ny teknologi, har Squale heller valgt å rendyrke sin egen identitet ved å fokusere på vintageinspirerte dykkerur.

For 2014 introduserer Squale sin nye flaggskipmodell – Squale Master.


ANNONSE


Squale Master er ingen direkte reproduksjon av en tidligere modell, men kan anses å være både en hyllest og sterkt inspirert av 60-tallets ur med samme navn.

Modellen lanseres i totalt 6 ulike varianter: Urkasse i stål med blått, grønt, svart eller grått bezel og urskive, og urkasse i bronse med grønt eller grått bezel og urskive.

Urkassen er oppgitt vanntett til hele 600 meter, og har som har en moderne diameter på 44 millimeter.

Til tross for dette har uret som helhet et sterkt vintagepreg, og en av årsakene til dette er utvilsomt kombinasjonen av det helt spesielle akrylbelagte bezelet, den forhøyde safirkrystallen og de vintageinspirerte viserne og markørene på urskiven.

Squale Master i stål med grønt bezel og urskive.
Squale Master i stål med grønt bezel og urskive.

Bezelringen har også Squales spesielle mekanisme hvor ringen først må presses ned, og deretter kan beveges i begge retninger – smart!

Finish på urskivene varierer mellom de ulike fargevariantene, men felles for alle urene er et datovindu med integrert forstørrelsesglass kl. 12 og gangreserveindikator kl. 6.

Squale Master i stål med svart bezel og urskive.
Squale Master i stål med svart bezel og urskive.

På innsiden av uret tikker et ETA 2892-A2 modifisert av Soprod med bl.a. skjelettert rotor og forgylt Cote de Genève finish, samt en modul fra Dubois Dépraz for gangreserveindikatoren.

Squale Master leveres på en gummirem med vannresistant underside av lær.

Modelllen skal etter sigende kun produseres i 300 eksemplarer fordelt på alle variantene, og listeprisen er oppgitt til 2.200 euro for variantene i stål og 2.400 euro for variantene i bronse.

Noen spesifikasjoner:

  • Urverk: Selvtrekkende mekanisk ETA 2892-A2 modifisert av Soprod, Dubois Dépraz modul for gangreserveindikator, ca. 40 timer gangreserve.
  • Urkasse: 316L rustfritt stål eller marin bronse, 44 millimeter diameter, safirkrystall i front og baklokk, skrukrone, vannresistant til 600 meter.
  • Rem: Gummirem med underside av vannresistant lær, klassisk spenne.

ANNONSE


View Comments (28)

Leave a Reply

Your email address will not be published.