Leses nå
Vintageinspirerte klokker fra Baselworld

Vintageinspirerte klokker fra Baselworld

Vintageinspirerte design er i vinden som aldri før, og stadig flere merker lar seg nå inspirere av fortiden. Enkelte legger sjelen i å lage rene blåkopier, mens andre kun plukker ut enkelte karakteristikker fra historiske modeller.

Uansett er nytolkninger av gamle design er en øvelse med et betydelig positivt potensiale, og her er noen av årets beste retrodesign fra Baselworld.

Alpina Seastrong Diver Heritage

AL_PR_2016_AL-525S4H6&10Seastrong_web
Seastrong Heritage Diver (bak), Alpina 10 (foran).

Alpina har bladd i historiebøkene, og baserer sin nyeste dykkerklokke på den historiske modellen «Alpina 10». Denne modellen fra 1967, ble i sin tid laget i samarbeid med det sveitsiske selskapet Ervin Piquerez SA («EPSA»), som i 1956 patenterte det etter hvert velkjente «super compressor»-designet.

Den nye Alpina Seastrong Diver Heritage er slående lik forgjengeren, men har fått en moderne diameter på 42 mm og drives av et robust Sellita SW200.


ANNONSE


Girard Perregaux Laureato

girard-perregaux-laureato-2016

Audemars Piguet har Royal Oak og Vacheron Constantin har Overseas. IWC har Ingenieur og Patek Philippe har Nautilus. Og Girard Perregaux har Laureato, som ble introdusert tilbake i 1975.

Etter å ha blitt kuttet fra kolleksjonen for noen år siden, er den ikoniske Girard Perregaux Laureato endelig tilbake i kolleksjonen i forbindelse med merkets 225-års jubileum. Riktignok som en limited edition i totalt 450 eksemplarer. Årets utgave er tilgjengelig med sølvfarget eller blå urskive med et klassisk Clous de Paris-mønster, og drives av GP sitt selvtrekkende manufakturkaliber 3300-0030. Prisen er oppgitt til 14.300 amerikanske dollar.

Oris Divers Sixty-Five 42 mm

oris-divers-65-42mm

Fjorårets Oris Divers Sixty-Five ble en suksess uten sidestykke. Etter tilbakemeldinger fra sine kunder, lanserer nå Oris en ny Divers Sixty-Five, med en 2 mm større urkasse på 42 mm, og med en litt visuelt sett enklere urskive. Også denne gangen har Oris hentet inspirasjon fra sin egen historie.

I likhet med fjorårets utgave drives modellen av et Sellita SW200-1. Prisen er oppgitt til 1.850 euro på skinnrem, men for 200 euro ekstra er modellen også tilgjengelig på lenke.

Squale Tiger

squale-tiger

Historien til Squale Tiger begynner tilbake i 1987. At modellen raskt fikk tilnavnet «Baby Ploprof» er ikke så vanskelig å forstå, og for 2016 kommer modellen tilbake en siste gang som en limited edition på kun 200 eksemplarer. Squale benytter nemlig flere «new old stock» komponenter i modellen, og det ligger derfor en naturlig begrensning i produksjonstallet.

I den 44 mm store urkassen, huses et selvtrekkende ETA 2892, og uret er oppgitt vannresistant til 300 meter. Prisen starter fra 1.099 euro.

TAG Heuer Monza

tag-heuer-monza

TAG Heuer hyller 40-års jubiléet for Monza-modellen, og introduserer nå det de selv kaller en «reissue» av den ikoniske modellen. Noen «reissue» er det i realiteten ikke, for den nye modellen er basert på urkassedesignet som ble introdusert med den moderne Monza-modellen i år 2000, fremfor originalen fra 1976.

Ser man bort fra den puteformede urkassen, er det imidlertid mye 1976 Monza-DNA å spore i modellen, og klokken fremstår som en nydelig nytolkning av en gammel klassiker. På innsiden det ETA 2894-2-baserte TAG Heuer Calibre 17, og prisen er satt til 5.250 amerikanske dollar.

[separator type=»thick»]


ANNONSE