Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
REC P-51

REC P-51

Med REC P-51 får gamle Ford Mustang nytt liv som klokker.

Danske REC Watches ble startet i 2014 av barndomsvennene Christian Mygh og Jonathan Kamstrup, og har allerede gjort seg bemerket med sine svært spesielle klokker. Med konseptet «RECOVER, RECYCLE, RECLAIM» (derav navnet «REC»), får gamle biler nytt liv som deler av nye klokker.

P51-01_pole
REC P-51-01.

Nylig introduserte REC deres første mekaniske modell, REC P-51, som benytter resirkulert materiale fra gamle Ford Mustang fra 60-tallet. Modellen finansieres via crowdfunding-tjenesten Kickstarter, hvor kampanjen varer frem til 4. januar 2016. Etter kun litt over en uke, er allerede målet på 1,4 millioner danske kroner nådd.

REC P-51 er en moderne hyllest til ikoniske Mustang, og en rekke referanser til bilmodellens  designmessige elementer er inkorporert i klokken. Se bare på indikatoren for gangreserve og urtavlen for tidsvisning, som begge bærer sterkt preg av å være inspirert av bilinstrumenter.

P51-03_gloves
REC P-51-03.

Selve designet er utført i samarbeid med sveitsiske Studio Divine, som kanskje er best kjent som skaperne bak designene til Sevenfriday. Det later derfor til å dreie seg om en svært gjennomført klokke, hvor ingenting er overlatt tilfeldighetene.

P51-02_giftbox
REC P-51-02.

Selve urskiven er laget av resirkulert metall fra en Ford Mustang, noe som medfører at hver urskive vil ha en egen unik karakter. På det lille skiltet til venstre for indikatoren for gangreserve, er både årsmodell og VIN-nummer for den konkrete resirkulerte bilen oppgitt. Med hver enkelt klokke medfølger også et såkalt «Story Card», som inneholder både en NFC-chip og QR-kode. Ved å skanne denne, får eieren tilgang til en video som viser historien til nøyaktig den Mustangen som ble benyttet i den spesifikke klokken.

Totalt tre variasjoner av P-51 lanseres, hvor disse fått navnene P-51-01, P-51-02 og P51-03. Her ligger forskjellene i fargeskjema og ytre finish, men samtlige av variantene deler en urkasse i stål med 44 mm i diameter, og en tykkelse på 10,8 mm.

P51-02_casebackwheel

På innsiden av urkassen sitter et selvtrekkende japansk Miyota kaliber 9130, som har en gangreserve på omkring 48 timer. Både front og baklokk er utstyrt med riperesistant safirkrystall, og klokken er vannresistant til 30 meter.

Slenger man seg på som backer på Kickstarter, starter prisene på 5.200 danske kroner før avgifter – altså langt i fra noen upris for et stykk unik klokke vi aldri før har sett maken til.

Mer informasjon om REC P-51 er tilgjengelig på deres Kickstarter-side, og på REC sitt nettsted.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.