Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Reverie Watches presenterer sin tredje klokke – Reverie GT

Reverie Watches presenterer sin tredje klokke – Reverie GT

Jon Henrik Haraldsen

Når «folkefinansiering» og «klokker» i samme setning, bør det møtes med en viss skepsis. Blant dritkjipe dressklokker fra Kina, som skryter av å være inspirert av norske fjorder og vill natur, finnes det imidlertid noen godbiter.

Reverie Watches er en av de som fortjener litt oppmerksomhet. Nylig presenterte det Singapore-baserte selskapet sin nyeste modell, «Reverie GT». Klokken er den tredje i rekken, etter «Sea-Spirit», og debut-modellen «Classic». Jeg har hatt begge inne til test, og syns de traff meget bra for sin prisklasse. Forhåpentligvis vil den positive trenden opprettholdes.

GT er Reveries første kronograf. Klokken er bygget rundt Seikos kaliber VK64 hybrid-urverk – et såkalt «mecha-quartz». Her kombineres batteridrift, og en presis quartz-oscillator, med en mekanisk kronograf-modul. Fordelene er en tynnere kasse, høy driftsikkerhet, flyback-funksjon, og ikke minst en sympatisk pris. Selv om det hadde vært gøy med en helmekanisk klokke, er dette et valg jeg ikke har problemer med å respektere.

Kassen i stål har en diameter på 40 millimeter, og byr på en svært lekker fasong. Her snakker vi om et design som minner om gamle «bukkehorn-kasser», som f.eks. Vacheron Constantins Corne de Vache (uten øvrig sammenligning). Det gir klokken det lille ekstra.

Reverie GT er tilgjengelig i variantene «Panda», «Mariana Blue», og «Rose Gold», hvor samtlige har skiver med guilloché-mønster. Sistnevnte er utvilsomt den mest klassiske, men min personlige favoritt er Panda. Her syns jeg Reverie har gjort en meget god jobb med å skape et originalt uttrykk, som balanserer stødig mellom retro og sporty moderne. Det skal egentlig ikke fungere, men det gjør det.

Kickstarter-kampanjen har allerede nådd målet, men pågår helt til 26. desember. Inngangsbilletten koster i skrivende stund 433 SGD, som er omkring 2.600 kroner med dagens kurs. I pakken får man foruten klokken, to skinnremmer, samt et reiseetui. Om klokken er halvparten så bra den ser ut som, taler mye for at dette er et røverkjøp.

Reverie vektlegger for øvrig at det er lagt mye energi i å finne de riktige remmene, og hevder disse skal være av svørt god kvalitet. Hvis det er tilfellet, er det bare å applaudere engasjmentet. For kjipe remmer er noe vi ser altfor ofte i de lavere prisklassene.

Reveries Kickstarter avsluttes som nevnt den 26. desember, og GT-kampanjen finner dere her.