Leses nå
Von Doren Fine Timepieces – nytt norsk klokkemerke

Von Doren Fine Timepieces – nytt norsk klokkemerke

I det 2016 nærmer seg slutten, har et nytt norsk klokkemerke nylig blitt lansert. Bak merket står den norske filmskaperen Øyvind VonDoren Asbjørnsen. Enkelte vil kanskje dra kjensel på Asbjørnsen fra hans arbeid, kanskje spesielt med dokumentarene «Prinsen av sjakk» og «Magnus», om sjakkgeniet Magnus Carlsen.

von-doren-watch-on-table

Skal vi tro pressemeldingen, begynte ålesunderens livslange lidenskap for klokker, i tidlig alder. Som 12-åring mottok Asbjørnsen sin oldefars sveitsiske klokke i gave, og ble fascinert av dens kompleksitet og skjønnhet. Den første kolleksjonen som nå skal folkefinansieres på Kickstarter, hevdes å være inspirert av jugendbyen Ålesund, «med et «vintage» look og Art Nouveau-inspirert design». Kolleksjonen består av 6 ulike klokker, hvor forskjellen ligger i fargevalg og finish på urkassen.

von-doren-4-watches-2


ANNONSE


Designmessig snakker vi om et enkelt ytre, med en retroinspirert urkasse med en forholdsvis moderne diameter på 42 millimeter. På innsiden av urkassen, sitter et sveitsisk Ronda Powertech quartz-urverk. Kassen er utført i rustfritt stål, som med baklokk og krystall har en total tykkelse på 8 millimeter. Og nettopp glasset er verdt å merke seg, for her er det snakk om en godt buet safirkrystall. Ut i fra bildene, ser dette ut til å tilføre det minimalistiske designet litt nedtonet særpreg.

von-doren-photo-in-car

Det er slettes ikke en mangel på nye klokkeprosjekter på Kickstarter og desslike, så personlig har jeg utviklet en sunn skepsis. Bildene tyder imidlertid på at Von Doren lang på vei har gjort sin hjemmelekse, for designet virker godt gjennomført. Relativt til prisen, som er rett nord for 2.000 kroner, er det lite å sette fingeren på. Ja, det hadde vært gøy med en mekanisk klokke – men i følge gründer Asbjørnsen, er en mekanisk oppfølger allerede under utvikling.

von-doren-watch-antique-white-sward-silver

Von Doren sin kampanje er tilgjengelig på Kickstarter her, og utløper den 12. januar 2017. Så langt er det god grunn til å tro at prosjektet vil bli fullfinansiert.


ANNONSE