Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Orient GMT/24H

Orient GMT/24H

Jeg fortsetter med å sjekke ut japanske, relativt rimelige klokker, også denne gangen en Orient (for nye lesere, sjekk Mako og New Mako).

Dette er en Orient GMT CFE04002B0, og GMT-betegnelsen betyr rett og slett at den har en nyttig komplikasjon i form av en ekstra timeviser. Denne gjør en hel omgang på 24 timer, i motsetning til en vanlig timeviser som gjør to på den tiden. For å lese av 24h-viseren er det en ekstra bezel (innvendig) som kan dreies rundt for å tilpasses ønsket tidssone.

Verket er Orients eget automatiske 46P40 (21j, 21600bph, ikke hack, kan ikke trekkes). Det er dessverre ikke mulig å stille 24h-viseren separat, den følger med når du stiller klokken. Dette gjør at man må bruke den innvendige bezelen (som stilles med den nederste krona) til å holde rede på en annen tidssone.

Verket går greit presist, ca 10 sekunder i pluss hver dag med krona opp på nattbordet.

Så, noen bilder:
I

Dette er originalremmen den kommer på, alternativt kan den fås med stållenke. Remmen er tilpasset for å ligge helt inntil kassen, noe som gir en veldig integrert look. Kassen glir over i remmen, og legger seg veldig fint rundt håndleddet, dette gjør at en relativt stor klokke ser bra ut selv på ikke-bjørne-håndledd.

Klokka måler 44mm uten kronene, men jeg synes ikke den føles så stor på håndleddet. Dette er muligens pga korte lugs og nokså smal bezel rundt.

Dette er en relativt forseggjort modell, med signert buckle, signerte kroner og gravert logo på baksiden.

Begge kronene er screw-down.

24h-viseren er noen minutter off, men egentlig ikke verre enn jeg har sett det på vesentlig dyrere klokker:

Lumen er god, noe med det beste jeg har sett på rimeligere Orientmodeller, og nesten på Seikonivå, her med SKX007 (til venstre).

Noen flere bilder med andre remmer, først Di-modell Chronissimo, ser veldig bra ut synes jeg:

Denne pilotremmen satt som et skudd:

Og jeg er jo en sucker for nato- og zuluremmer:

Til slutt noen sammenligninger på størrelse, først med Seiko Sumo:

Seiko SKX007:

Finishen på klokka er god, med polerte sider og børstet ellers. Jeg liker at den virker gjennomført med signerte kroner og ellers pene detaljer. GMT-viseren ser ut til å være sterkt inspirert av en noe, men så lenge resten av klokka ikke er noen opplagt design-ripoff synes jeg den helhetlig kommer meget bra fra en estetisk vurdering.

På minussiden synes jeg at lesbarheten på den interne bezelen ikke er den beste. Den burde vært noe større og klarere i kontrasten mellom tall og bakgrunn. Ellers finner jeg ikke noen opplagte trekkpunkter, kanskje med unntak av at 24h-viseren ikke er helt på hel time når minuttviseren er på 12. Ellers hadde det jo vært mulig å ønske seg hackfunksjon og muligheten til å stille 24h-viseren uavhengig, men i denne prisklassen synes jeg det kanskje er litt mye å håpe på.

Konklusjonen må bli at dette er nok et godt kjøp fra Orient. Høy bang-for-the-buck-faktor kan man i alle fall si. Den virker mindre enn den er, uten å på noen som helst måte miste «wrist presence». 24h-komplikasjonen er nyttig, i alle fall for noen, og gir klokken et tøft utseende som lukter litt internasjonalt, utforskeraktig noe….

Jeg skulle gjerne ha prøvd varianten med lenke, jeg har sett andre plasser på nett at lenka på denne er av meget god kvalitet, noe jeg forsåvidt ikke tviler på fra andre møter med Orientlenker (selv om låsen av og til har skuffet). Den medfølgende remmen virker uansett å være holdbar og god, og integreringen med kassen funker bra.

Forvent å betale mellom $200 og $300 for denne, så lenge den er på markedet. Den avløses senere i vinter av en annen modell, som sannsynligvis får et oppgradert verk med individuelt stillbar 24h-viser.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.