Leses nå
Longines lanserer Hydroconquest GMT

Longines lanserer Hydroconquest GMT

Longines utvider en Hydroconquest-kolleksjonen med en sporty GMT-modell.

Samtidig som Longines frir til entusiastmarkedet med modeller som Spirit, Pilot Majetek og Legend Diver, henvender det sveitsiske merket seg også til et bredere publikum.

Kolleksjonen Hydroconquest kan sies å ha en fot i begge kategorier, og har i mange år vært en sterk kandidat i mellomklassen – både for klokkefrelste og kjøpere med et mer avslappet forhold til tikkende armpryd.

Siden introduksjonen i 2007 har Hydroconquest gjennomgått flere større og mindre oppdateringer. Nå lanserer Longines en ny Hydroconquest-modell, som kombinerer GMT-funksjon med en omfattende ansiktsløftning.

Longines Hydroconquest GMT

Faktisk er Hydroconquest GMT ny fra bunnen og opp, hvor Longines klinker til med en kasse og skivedesign vi ikke tidligere har sett i kolleksjonen. Vi står med andre ord ovenfor et generasjonsskifte – men noe utradisjonelt ledet an av en GMT-modell fremfor en enkelt «three-hander».


ANNONSE


Nye Longines Hydroconquest GMT.

Hydroconquest GMT er rundere i formene enn foregående modeller, og spesielt påfallende er fraværet av den kantete kronebeskytteren som lenge har vært en av kolleksjonens signaturer. Man kan si at designet er noe mer klassisk – i den forstand at fasongen nå ligger nærmere typiske moderne dykkerklokker fra andre merker.

Kassen er utført i rustfritt stål og har en diameter på 41 mm, samt et mål fra remfeste til remfest på 49 mm. Tykkelsen er på 12,9 mm. Til sammenligning har en Tudor Black Bay GMT målene 41 mm x 50,9 mm x 14,5 mm.

I motsetning til Tudors kandidat er imidlertid Hydroconquest GMT å anse som en dykkerklokke – med roterbar keramisk dykkerbezel, skrukrone, skrudd baklokk og 300 meters vannresistens.

Skikkelig GMT

Urverket i nye Hydroconquest GMT er det ETA-produserte kaliber L844.5. Det selvtrekkende verket har en såkalte «ekte» GMT-komplikasjon, hvor timeviseren (og ikke GMT-viseren) er uavhengig justerbar. En slik funksjon er typisk for mer påkostede GMT-modeller, som benytter urverk der GMT-funksjonen ikke er en ettertanke.

Kaliber L844.5 opererer på 25.200 halvsving per time, og balansefjæren er laget av silisium. Gangreserven er i følg Longines på opptil 72 timer.

I kjent stil sparer Longines ikke på valgmulighetene, og tilbyr modellen i fire ulike farger. Svart, blå og grønn er kanskje som forventet – mens den brune versjonen er en større overraskelse. Alle variantene kan leveres på lenke, eller alternativt med matchende rem av gummi eller tekstil.

Veiledende pris starter fra 32.100 kroner på tekstilrem, mens både gummi og lenke er priset til 33.400 kroner. I følge Longines er modellene allerede tilgjengelig denne måneden.


ANNONSE