Leses nå
Norske DeSanders lanserer Voyage GMT

Norske DeSanders lanserer Voyage GMT

En ambisiøs norskdesignet reiseklokke som skiller seg ut i mengden.

I det som etter hvert har blitt et lite mylder av norske klokkeprodusenter, er kanskje ikke DeSanders det merket flest har hørt om. Før et nylig navneskifte var merket imidlertid kjent som Cursus Victus, og har lansert en håndfull modeller gjennom sine syv-åtte års eksistens.

Enkelte husker kanskje «Porsche-klokken» CMXI – eller kanskje med den to år gamle «Fredagsklokken» i samarbeid med Finn.no.

DeSanders lanserer nå Voyage GMT.

Under nytt navn lanserer DeSanders nå sin første tolkning av en klokke med visning av flere tidssoner. Nye Voyage GMT er en uvanlig og ambisiøs lansering, som ikke kan beskyldes for å følge i de forventede fotspor.

«Fusjon»

Det norske selskapets nye reiseklokke byr på det grunnlegger Torgeir Sanders selv omtaler som en liten reise tilbake i tid. Til 1900-tallets jordomseilinger eller transatlantiske jernbaner, men hvor man samtidig forsøker å skape en fusjon mellom klassisk eleganse og et touch av det moderne. Det kan man på sett og vis være enige i, hvor den 40 millimeter store urkassen er med å dra det hele litt mot det pyntede fremfor det vante sporty.


ANNONSE


Den 14 millimeter høye kassen sett fra siden.

Det som likevel fanger min oppmerksomhet i størst grad er når man studerer urkassen fra siden. Her brytes både form og farge opp ved hjelp av kronebeskyttere som strekker seg helt ut på remfestene. Disse er gitt en børstet finish, som sammen med den fysiske formen må kunne sies å være både uvanlig og uventet forseggjort.

Uventet er også tallskiven. Her finner man tre ulike skalaer, plassert på ulike nivåer – og som alle omkranser et positivt relieff av den nordlige halvkule i senter.

Voyage GMT kommer i to ulike utgaver.

Sett fra midten finner man først en 24-timers GMT-skala, etterfulgt av timeskala, før en felles minutt- og sekundskala er plassert helt ytterst. Kombinert med visere som bruker en rektangulær og sekstant-inspirert ramme som ytterpunkt, fremstår resultatet som noe utenom det vanlige.

Ved lansering kommer klokken i to ulike varianter. Det betyr en stålutgave med blå tallskive, eller en roségullbelagt utgave med brune fargetoner. Begge utgavene kommer med tre ulike remmer og en dobbel foldespenne, hvor førstnevnte gir muligheter for å endre klokkenes karakter på en rask måte.

Standardutgaven leveres med lukket baklokk.

På innsiden av kassen finner man et japansk NH34A selvtrekkende urverk, som gir liv til de to tidssonene. Det Seiko Instruments-produserte verket er basert på mer velkjente 4R34 og kan blant annet vise til 41 timers gangreserve.

Førsteinntrykk

DeSanders Voyage GMT fremstår som et friskt tilskudd i den norske klokkefaunaen. Basert på pressebildene må klokken kunne sies å by på en rekke detaljer man sjelden og aldri ser på klokker i denne prisklassen. Introduksjonsprisen er for øvrig satt til 499 USD pluss moms, men forventes å bli høyere etter hvert som produksjonen kommer i gang.

DeSanders Voyage GMT.

Hvorvidt designet og detaljene treffer hundre prosent er kanskje mer individuelt, og noe vrient å konkludere med uten å holde klokken i hånden. Uansett kan man likevel vanskelig argumentere for at DeSanders Voyage GMT mangler særpreg eller simpelthen føyer seg i rekken av klokker som bygger over samme lest.

Lanseringsaften

DeSanders Voyage GMT har offisiell lansering 9. juni, med en egen lanseringsfest i Oslo. I pressemeldingen opplyses det også at alle som bestiller første uke vil få Voyage GMT i en såkalt «Premier Voyage»-utgave. Forskjellene fra standardutgavene vil være åpent baklokk og et urverk som for anledningen er utsmykket litt ekstra med en spesiallaget rotor.


ANNONSE