Leses nå
Moritz Grossmann GMT

Moritz Grossmann GMT

Moritz Grossmann presenterer deres første GMT-modell.

Å lansere en helt ny komplikasjon er ikke hverdagskost for et lite manufaktur som Moritz Grossmann. Når de nå presenterer modellen med det befriende enkle navnet «GMT», er det faktisk snakk om merkets første modell med to tidssoner.

Det enkleste ville kanskje ha vært å gå for en tradisjonell løsning med egen 24-timersviser (GMT) sentralt på tallskiven. I denne prisklassen handler det imidlertid mer om tekniske finesser, enn å gjøre ting enklest mulig. Moritz Grossmans GMT viser lokaltid via de ordinære viserne, mens hjemmetid angis med en egen indikator ved tallskivens ytterkant. Den spesielle GMT-mekanismen stilles enkelt med kronen kl. 10, og den lille indikatoren kan flyttes både frem og tilbake i hopp på én time.

Moritz Grossmann GMT i hvitt gull med champagnefarget tallskive. (Foto: Moritz Grossmann)

Dersom man har snust litt på Grossmann tidligere, vil løsningen trolig virke kjent. Både estetisk og mekanisk ser man nemlig tydelige likhetstrekk med modellen Atum Date, som for øvrig er merkets eneste klokke med dato. Å spille videre på dette designet er nok et smart trekk, for det er uhyre viktig å forme en lett gjenkjennelig identitet. Jeg vil for øvrig også berømme merket for å ha valgt en ensfarget logo – den gjør seg i mine øyne bedre enn «originalen» med innslag av rødt.

Kaliber 100.8 (GMT-modulen) sett fra skivesiden. (Foto: Moritz Grossman)

Urverket er det nye kaliber 100.8, som i realiteten er ett av Grossmanns baseurverk, kombinert med en nyutviklet modul. Finisjert med det merket selv kaller «high artistic finish», er det snakk om et urverk som virkelig er en fryd for øyet. Nettopp det ekstreme detaljfokuset var noe av det som imponerte meg mest, da jeg i fjor var på besøk hos manufakturet i Glashütte

Les også...


ANNONSE


Moritz Grossmann GMT har en 41 mm kasse i hvitt eller rødt gull, og totalt tre referanser gir valget mellom sølvfarget eller champagnefarget tallskive. I kjent Grossmann-stil er viserne delvis produsert for hånd, og for to av referansene er de blånert til en deilig brunaktig farge.

  • Modell: Moritz Grossmann GMT – MG-002154 (rødt gull/sølv) / MG-002225 (hvitt gull/sølv) / MG-002155 (hvitt gull/champagne).
  • Det ytre: Kasse i rødt eller hvitt gull, 41 mm diameter, 11,85 mm tykkelse – safirglass foran og bak – sølvfarget eller champagnefarget tallskive i sølv, timemarkører i gull – håndlagde visere – håndsydd alligatorrem.
  • Det indre: Moritz Grossmann kaliber 100.8, egenprodusert – manuelt opptrekkbart, 42 timer gangreserve – 18.000 halv-svingninger per time (2,5 Hertz) – timer, minutter, sekunder med «sekundstopp», GMT – ubehandlet tysk sølv, 2/3 plate, gullkrager, håndgravert balanseklobe, Grossmann mikrometerskrue.
  • Pris: 34.800 euro.