Leses nå
Maurice Lacroix lanserer Aikon #tide

Maurice Lacroix lanserer Aikon #tide

Ti fargesterke varianter med kasser av resirkulert plast.

Miljøfokus og bærekraftig produksjon er stadig voksende satsingsområder for store deler av klokkeindustrien. Mens enkelte merker gir økonomisk støtte til konkrete initiativer for natur- og miljøvern, satser andre på økt bruk av resirkulerbare eller resirkulerte materialer i produksjonen av klokker og tilbehør.

Noen gjør nå også begge deler – som Maurice Lacroix.

Populær kolleksjon

Salgssuksessen Aikon trenger kanskje ikke noen videre introduksjon – men la oss ta en lynrask oppfriskning.

Kort og godt kan Aikon beskrives som Maurice Lacroix’ bidrag i den stadig populære kategorien for sporty stålklokker med integrert lenke. Aikon er løst basert på merkets gamle Calypso-kolleksjon, og ble først introdusert i kvarts-versjon i 2016.


ANNONSE


Siden introduksjonen av Aikon i 2016 har Maurice Lacroix pøst på med ulike variasjoner på den opprinnelig kvarts-drevne modellen. Spesielt verdt å nevne er de mekaniske Aikon Automatic, Aikon Venturer (annonsørinnhold), Aikon Venturer GMT og toppmodellen Aikon Master Grande Date.

Aikon #tide

Med Aikon #tide utvides den populære kolleksjonen med hele ti nye referanser, hvorav samtlige er basert på batteridrevne kvartsverk. Tro imidlertid ikke at modellen er basert på merkets eksisterende kvarts-Aikon fra 2016. Derimot har Maurice Lacroix laget en ny 40 mm kasse og skive som i form ligger nærmere Aikon Automatic – men som likevel er helt annet beist.

Bilde: Maurice Lacroix

Ved første øyekast er den elleville fargepaletten den mest påfallende forskjellen. Likevel lurer noe enda større bak emneknaggen i modellnavnet, som er en direkte referanse til sveitsiske #tide (eller formelt sett Tide Ocean SA). Selskapet er en spesialist på produksjon av resirkulerte plastmaterialer, med utgangspunkt i innsamlet havplast.

De fargesterke kassene til de nye Aikon-referansene er laget av resirkulert #tide plastmateriale og glassfiber. I følge Maurice Lacroix er resultatet et komposittmateriale som er «…to ganger så hardt som typisk plast, fem ganger mer bestandig og med et karbonfotavtrykk betydelig lavere enn produksjonen av ny PET».

Materialet brukes ikke bare i mellomkassen, men omfatter også bezelen, baklokket, kronen, endeleddene på remmen og spennen. Og skal vi tro Maurice Lacroix tilsvarer klokken og den særegne emballasjen rundt 17 resirkulerte PET-flasker.

Tross ulike farger kan de ti referansene grupperes i to. Den ene med svart gummirem og svart bezel – den andre med hvit gummirem, matchende bezel og kasse, og ikke minst 44 små diamanter på skiven (vel, for fire av dem). Samtlige av tallskivene har et særegent bølgemønster, som Maurice Lacroix kaller «Vague du Jura» (eller «Jura-bølger» på norsk).

Førsteinntrykk

Aikon #tide er en typisk klokke man enten elsker eller hater. Og jeg skal ikke forsøke overbevise noen om hverken det ene eller andre.

Personlig har jeg svakhet for batteridrevne plastklokker, og lot meg straks sjarmere. Spesielt de rosa versjonene med diamantskive lukter for meg av sol, sommer og klokkeglede. Dette er Swatch på steroider.

Bilde: Maurice Lacroix

Innledningsvis nevnte jeg at Maurice Lacroix også stiller opp økonomisk for en god sak. Helt konkret har merket forpliktet seg til å «redde» 10 millioner plastflasker fra havet, og vil finansielt støtte aktiviteter og utstyr for å få dette gjennomført.

For øvrig hinter Maurice Lacroix om at flere varianter av Aikon #tide vil presenteres i løpet av 2022, hvor også en lenke av samme komposittmateriale vil lanseres.

Bilde: #tide

Fakta og pris

Maurice Lacroix Aikon #tide

Diameter: 40 mm
Tykkelse: 11 mm
Kassemateriale: Kompositt
Urskive: Svart, orange, gul, grønn, blå, lyseblå, hvit, lysegrønn, rosa eller mørkerosa
Glass: Safirglass
Vannresistens: 100 meter
Rem: Gummirem med Easy Strap Exchange-system

Urverk: Kvarts
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato

Tilgjengelighet: Mars 2022
Veiledende pris: 6.990 kroner / 8.490 kroner (med diamanter)

Mer informasjon er tilgjengelig på mauricelacroix.com.


ANNONSE