Leses nå
Maurice Lacroix lanserer Aikon Venturer GMT

Maurice Lacroix lanserer Aikon Venturer GMT

Suksesskolleksjonen får muligheten til å vise flere tidssoner.

Sveitsiske Maurice Lacroix har alltid levert klokker av god kvalitet, men surret lenge rundt i ulike retninger og slet derfor med å befeste sin posisjon og identitet på en fullgod måte. Introduksjonen av Aikon (som man med god dose velvilje kan strekke til å kalle en re-introduksjon av tidligere Calypso) gjorde imidlertid merket godt, med fornyet interesse både internasjonalt og her hjemme.

Mens basemodellen Aikon er merkets svar på en sporty og elegant luksussportsklokke, er underfamilien Aikon Venturer et litt barskere søsken. Med dreibar bezelring, litt økt diameter og økt vannresistens ble det et enda mer definert alternativ, som samtidig klarte brasene som en fullgod dykker. Nå utvider man serien med GMT-varianter, som hittil kommer med henholdsvis sort eller hvit skive.

Få overraskelser

Oppskriften på nylanseringene er egentlig behagelig fri for overraskelser, men snarere en helt naturlig ekspansjon av Aikon Venturer. Samme markante kasse, kronebeskytter og lenke som i hovedsak er børstet, men med polerte flanker som pynter opp. Bezelen med innlegg av teknisk keramikk beholder de markante «klørne», som med sin stålfarge bryter opp mot det sorte – nå inndelt i 24 timer fremfor dykkervariantens minuttskala.

Klokken kan leveres med enten lenke eller gummirem. Bilde: Maurice Lacroix

Sammen med en ekstra timeviser i kontrastfarge rød eller oransje utgjør det egentlig alle viktige forskjeller fra standardutgaven. Vel, i tillegg til den nye skivefargen hvit, som vi ikke tidligere har sett. Inngraveringen på baklokket over verdens tidssoner er også ny, men blir som en kuriositet å regne.


ANNONSE


Som sine søsken kan nyhetene også leveres på enten lenke eller gummirem – eller som et sett med begge deler. Bytting mellom de ulike er enkelt, ved bruk av merkets velfungerende «Easychange»-patent som fungerer helt uten verktøy.

Også på innsiden av det graverte baklokket velger Maurice en trygg og velkjent vei i form av ML 165, som er merkets variant av Sellita SW330.

Førsteinntrykk

Aikon Venturer var en klokke som ikke vekket interessen min før jeg fikk forsøkt den på håndleddet, hvor den til gjengjeld imponerte meg godt utover forventningene. Byggekvaliteten opplevdes upåklagelig og også den (på papiret) store størrelsen fungerte overraskende bra. I sin prisklasse var det derfor mye som talte positivt for den nye dykkeren, som også kom i bronse og delgull i fjor. Kombinasjoner konservative jeg fant litt «visuelt utfordrende», men som Jon Henrik likte godt.

Prisen på nylanseringen legger seg noen tusenlapper over varianten uten GMT og jeg hadde kanskje forventet at hoppet ville være litt mindre. Dog kan jeg ikke si at prisen er urimelig og kanskje er vi blitt litt bortskjemt med kvaliteten Maurice har levert til en meget akseptabel penge. Likevel tror jeg ikke merket skal presse noe særlig videre, for da treffer du plutselig knallhard konkurranse fra merker med teknisk sterkere ess i ermet.

Aikon Venturer GMT introduserer hvit skive til kolleksjonen. Bilde: Maurice Lacroix

Mangelen på overraskelser i det visuelle og tekniske er ikke nyskapende, men det gjør samtidig at jeg føler meg trygg på at utvidelsen vil bli godt mottatt. Det hele føles naturlig og riktig. Det gjør at Venturer GMT blir et fullgodt alternativ for de som ønsker en enda mer versatil Aikon, klar til verden åpner opp for å bevege seg mellom tidssoner igjen.

Fakta og pris

Maurice Lacroix Aikon Venturer GMT
AI6158-SS00F-130-A (hvit skive) / AI6158-SS00F-330-A (sort skive)

Diameter: 43 millimeter
Tykkelse: 12 millimeter
Kassemateriale: Stål
Urskive: Hvit / Sort
Glass: Safir
Vannresistens: 300 meter (30 ATM)
Rem / lenke: Gummirem, stållenke

Urverk: ML 165 (Sellita SW330)
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato, GMT
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 42 timer

Tilgjengelighet: Fra mars
Veiledende pris: 25.490 (rem), 26.990 (lenke) eller 28.990 (lenke og rem)

Mer informasjon er tilgjengelig på mauricelacroix.com.


ANNONSE