Leses nå
Tre nye Maurice Lacroix Aikon (live-bilder og priser)

Tre nye Maurice Lacroix Aikon (live-bilder og priser)

Noen tanker og høydepunkter fra vårt møte med Maurice Lacroix’ nyheter.

Etter flere år med fomling ser det endelig ut til at Maurice Lacroix har begynt å finne formen igjen. Fjorårets «Aikon Automatic» ble den suksessen merket har jaktet på i lengre tid, og har bidratt til å sette Maurice Lacroix på kartet for en ny generasjon klokkekjøpere.

Aikons suksess kan nok delvis forklares av en viss likhet til en viss ikonisk klokke, fra et visst prestisjetungt manufaktur i Vallée de Joux. Det byr meg likevel sterkt i mot å kalle Aikon en «Royal Oak på budsjett». Ikke bare har Aikon flere likhetstrekk med Maurice Lacroix’ gamle Calypso-kolleksjon, men befinner seg også i en kategori hvor nyskapning er vanskelig. Samtidig er kvalitet, urverk og finisj på et annet nivå enn Audemars Piguet (gitt prisforskjellen skulle det også bare mangle). Om man lurer seg selv til å la Aikon være en «ventepølse» for en Royal Oak, blir det litt som å spise middag på Vapiano, i håp om å fange noe av magien ved Osteria Francescana.

Fjorårets hit fra Maurice Lacroix – Aikon Automatic.

Når det er sagt – Aikon Automatic er en vidunderlig klokke det er vanskelig å være kritisk til. Relativt til prisen byr Maurice Lacroix på en eksepsjonelt høy opplevd kvalitet, som virkelig presser grensene for hva det er rimelig å forvente i prisklassen 15.000 til 20.000 kroner. Maurice Lacroix kunne priset klokken til det dobbelte uten at jeg ville rynket på pannen. Selv ikke om vi hadde tatt tre-gangeren, ville jeg blitt nevneverdig sjokkert.

Til glede for både eiere og kunder smir Maurice Lacroix mens jernet er varmt, og utvider Aikon-familien fortløpende. Her er noen av høydepunktene vi har i vente i tiden som kommer:


ANNONSE


Aikon Automatic (antrasitt)

Maurice Lacroix Aikon med antrasittfarget tallskive.

Aikon er allerede tilgjengelig i flere attraktive farger, men årets nyhet tar det hele til neste nivå. I kombinasjon med gullfargede visere og indekser, kommer den nye antrasittfargede tallskiven til sin rett. Alt annet på klokken er uendret fra fjorårets modell – stålkasse, 42 mm diameter, kaliber ML115 (ETA eller Sellita), safirglass og vannresistent 200 meter.

41 mm sitter trolig godt på de fleste håndledd.

Aikon Automatic med antrasittfarget tallskive forventes å bli tilgjengelig nå i februar/mars, og har en veiledende pris på 15.990 kroner på rem, eller 16.990 kroner på lenke. Min personlige favoritt i hele kolleksjonen (med forbehold om at det kan dukke opp en mindre variant i fremtiden).

Aikon Automatic Black

All black – Maurice Lacroix Aikon i sort drakt.

Ikke helt min kopp med te, men vil utvilsomt kunne begeistre de med et øye for sorte klokker. De grunnleggende trekkene er det samme som den naturelle standardmodellen, men stålkassen har fått en matt sort finisj, og sorte polerte «klør» på bezelet. Også tallskiven er sort, og både visere og indekser har fått en mørk finisj. Klokken leveres utelukkende på en rem av tekstil og kalveskinn, og får en veiledende pris på 17.990 kroner når den dukker opp i februar/mars.

Aikon Automatic Chronograph Limited Edition

Maurice Lacroix Aikon Automatic Chronograph Limited Edition.

Aikon Automatic Chronograph ble lansert i fjor, og er en nesten like imponerende pakke som sin enklere «lillebror». Med 44 mm diameter og kaliber ML112 (7750), er det imidlertid snakk om en vesentlig mer røslig sak. Mer sporty og maskulin, om man legger godviljen til. Årets nye panda-aktige utgave viser modellen fra sitt kanskje mest attraktive, og med en veiledende pris på 26.990 kroner på lenke, kan den bli aktuell for mange. Også denne ventes i butikkene nå i februar/mars.


ANNONSE