Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Linde Werdelin SpidoLite Titanium og Spidolite Gold

Linde Werdelin SpidoLite Titanium og Spidolite Gold


Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

En av de største utfordringene for «nye» klokkemerker, er å skape en distinkt og gjenkjennbar identitet. Denne utfordringen har Linde Werdelin taklet med glans.

Danske Morten Linde og Jørn Werdelin har siden 2006 sakte men sikkert bygget seg opp en stor tilhengerskare rundt sine sveitsisk-produserte Linde Werdelin klokker. Merket spesialiserer seg utelukkende på moderne sportsklokker, samt instrumenter for dykking og skikjøring. Modellene dukker alltid opp i svært begresenede serier, og totalproduksjonen lå i 2012 på kun 500 ur. Med andre ord dreier det seg om eksklusive klokker.

I år presenterte merket to nye modeller i SpidoLite-kolleksjonen: Linde Werdelin SpidoLite Titanium og SpidoLite Gold. Modellene representerer 4. generasjon SpidoLite, og begge de nye urene  følger en formel basert på vektreduksjon (og iøynefallende visuelt uttrykk) ved skjeletterte urkasser, urskiver og urverk. Resultatet er et moderne og særegent look som både vekker oppmerksomhet blant klokkeinteresserte og sivile. Industri, mekanikk og teknologi i skjønn forening.

Finish-nivået på urets ytre oppleves som svært imponerende, og den 44 mm store urkassen i titan eller rødt gull er en fryd å håndtere. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene, og selve kassedesignet er sannsynligvis blant de mest intrikate i hele bransjen. Versjonen i rødt gull er i tillegg utstyrt med en svart keramisk bezelring – en etter hvert mye brukt kombinasjon som gir en fin kontrast mellom to svært ulike materialer. Begge urene er vannresistante til 100 meter, og er kompatible med Linde Werdelin sine instrumentmoduler. Disse kan festes over klokkenes front, og gir utviklsomt en funksjonell og spennende ekstra dimensjon til SpidoLite.

Urskiven – hvis vi kan kalle det det – er tydelig og lesbar, til tross for at det er «mye som skjer» i klokkenes front. Dette er også det eneste vinduet inn til urenes indre, for baklokket er av den solide varianten. Urverket, et kaliber selvtrekkende LW07, er utviklet i samarbeid med anerkjente urverksprodusenten Chronode S.A., og benyttes for første gang i en SpidoLite-modell. Verket har en gangreserve på omkring 42 timer, og tikker med en frekvens på 28.800 vph (4 Hz).

linde_werdelin_spidolite-1linde_werdelin_spidolite-4

På håndleddet er klokkene overraskende lette, og bærekomforten er topp til tross for at det i realiteten dreier seg om nokså store ur. SpidoLite Titanium er faktisk merkets letteste modell til dags dato. Begge variantene kommer på tykke og kvalitetsremmer (svart tekstil/kalveskinn for utgaven i gull, og grå gummi for utgaven i titan), som nærmest er integrert i urkassen ved Linde Werdelin sitt spesielle remfeste. Detaljer som dette er med på å heve det helhetlige inntrykket ytterligere i positiv retning.

Linde Werdelin SpidoLite Titanium og SpidoLite Gold har fått en pris på henholdsvis CHF 15.000 og CHF 27.000 før avgifter. Begge modellene er tilgjengelige i kun 75 eksemplarer av hver, og mer informasjon er tilgjengelig på merkets hjemmeside.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.