Leses nå
Årets beste poster på Tidssonen – del 1

Årets beste poster på Tidssonen – del 1

Til tross for at 2016 ikke har vært noe suksessår for urbransjen, var fjoråret et positivt og begivenhetsrikt år for Tidssonen. Og det gjelder ikke bare på Tidssonen, for det virker som om “klokkegalskapen” i Norge er i stadig vekst. Jeg er både takknemmelig og begeistret over å få være en del av den spennende utviklingen. 2017 er også et spesielt viktig år for Tidssonen, da det er nettstedets tiende driftsår.

Men først – la oss ta et tilbakeblikk på noen av de mest populære bloggpostene i året som har vært.

 

20. Dybdeomtale: A. Lange & Söhne Saxonia Thin


Det er ingen hemmelighet at jeg er svært svak for A. Lange & Söhne, hvor råtassene Zeitwerk og Datograph er blant favorittene. Merkets enklere «innstegsmodeller» var imidlertid mer ukjent for meg. Etter å ha levd med Saxonia Thin i noen uker, er det bare å konstatere at klokken er en sterk utfordrer til typiske dressklokker fra Patek Philippe og Vacheron Constantin. Og personlig er jeg ikke i tvil om hvilken jeg ville valgt.


ANNONSE


Les mer her.

 

19. Innsikt: Jaeger-LeCoultre «Métiers Rares»


Jaeger-LeCoultre var en av de første «eksotiske» sveitserne jeg lærte kjenne, først som avstandsbeundrer, og deretter som stolt eier. Det første klokketreffet jeg deltok på, var faktisk også i regi av Jaeger. Da jeg tidligere i år – cirka 10 år senere – ble invitert til fabrikken, var jeg ikke sen å be. Inntrykkene er foreviget her på Tidssonen.

Les mer her.

 

18. Dybdeomtale: Glashütte Original Senator Observer


Det er vanskelig å si noe negativt om Glashütte Original, for både klokkene og bedriftskulturen har en «no bullshit»-sjarm, som nesten er litt stereotypisk tysk. Glashütte Original fanget tidlig min oppmerksomhet med sine pilotklokker, og Senator Observer bygger på mange måter litt videre på denne tradisjonen.

Les mer her.

 

17. Bilderapport: Linde Werdelin x Tidssonen


Da Tidssonens aller første «GTG» ble avholdt på Bølgen & Moi på Briskeby i 2008(?), var det én klokke der, som jeg aldri hadde sett før. Den danske eieren fortalte at han var barndomsvenn av en av gründerne, og at klokken var en Linde Werdelin. Siden den gang har jeg fulgt med på merket utvikling, og i fjor hadde Tidssonen æren av å kunne samarbeide om en event i Oslo.

Les mer her.

 

16. En moderne klassiker: A. Lange & Söhne Zeitwerk Luminous


Annerledes, rå, atypisk – men allikevel så erketypisk Lange. Denne klumpen av transparent safirglass, lume, platina og tysk sølv, er i mine (og mange andre sine) øyne, noe av det mest fullkomne stykket haute horlogerie der ute. Et av fjorårets beste minner, var å fotografere dette lille kunstverket på Island.

Les mer her.

 

15. Dubai Watch Week – en sniktitt


Invitasjonen til Dubai Watch Week var et av 2016 sine store overraskelser. Arrangementet, som kort og godt skal sette Dubai på det internasjonale klokkekartet, imponerte med en knallsterk deltakerliste, faglige program, og profesjonelle gjennomføring. Ting er og foregår på en litt annen måte i Dubai, men vi kan alle samles rundt lidenskapen for klokker.

Les mer her.

 

14. Bilderapport: Visning av Carl F. Bucherer hos Urmaker Thorbjørnsen


Det er noe nesten mystisk polariserende ved sveitsiske Carl F. Bucherer – elsket og hatet. Nysgjerrigheten og engasjementet rundt merket, er det imidlertid ingenting å si på. Da Carl F. Bucherer gjorde en sjelden visitt til Norge og Urmaker Thorbjørnsen i Stavanger, var det ingen mangel på klokkeglede blant de mange oppmøtte.

Les mer her.

 

13. Tett på: Vacheron Constantin Overseas (2016)


Luksuriøse sportsklokker i stål er svært populære her til lands, og Vacheron Constantin Overseas har i mange år vært å finne klokkeelskende nordmenn sine ønskelister. Syns man Nautilus og Royal Oak blir for vanlig, er Overseas kanskje veien å gå. I år ble den ikoniske modellen fornyet, med både nytt ytre og nytt indre. Resultatet ser du her på Tidssonen, «direkte» fra SIHH i Genève.

Les mer her.

 

12. Bilderapport: En lun aften med Porsche, Otteren og Made with Hart


Jeg er en altfor stolt østlending til å si at Stavanger er Norges klokkehovedstad, men jeg skal innrømme at Oljebyen i alle fall er en god nummer to. Otteren Gullsmed & Urmaker, med Jørgen Otteren i spissen, er blant landets forhandlere som lykkes i å skape interessante opplevelser for sine kunder. Aftenen med Porsche, Made with Hart, og IWC, var intet unntak.

Les mer her.

 

11. Tett på: Omega Speedmaster Moonphase


Dessverre sitter ikke min horologiske «wow»-følelse så løst som den engang gjorde, men en gang i blant kikker den frem. På Baselworld er muligheten for et «wow» høyst tilstedeværende, men det var allikevel noe uventet at det skjedde på gode gamle Omega sin stand. Speedmaster Moonphase (Co-Axial Master Chronometer Chronograph, puuuh) imponerende sterkt med sin overlegne opplevde kvalitet, og stilsikre design.

 

Følg med videre på Tidssonen for en presentasjon av årets ti beste poster.


ANNONSE