Leses nå
Tett på: Linde Werdelin Oktopus Reef

Tett på: Linde Werdelin Oktopus Reef

Hvis jeg kan få trekke frem en av de største fallgruvene i dagens «klokkelandskap», må det være det overdrevet høye fokuset på urverk. Realiteten er – og dette vet alle erfarne entusister – at en klokke er veldig mye mer enn bare det som tikker på innsiden. Verdidrivere og faktorer for opplevd kvalitet, omfatter mye mer enn markedsføringsavdelingens pent formulerte løfter  om «in-house» eller «manufaktur» (mer om dette kan jeg ta en annen gang).

Ikke misforstå – det er egentlig ingenting å utsette på Linde Werdelin Oktopus Reef sitt indre. Der tikker nemlig en mekanisme fra urverksspesialisten Dubois Dépraz, modifisert av Linde Werdelin. Men med en pris på 22.000 sveitsiske franc, og en «two-tone»-konstruksjon av titan grad 2 og 18-karats rødt gull (5N), kan prisen kanskje virke litt stiv. Man forventer med rette «noe mer».

linde-werdelin-oktopus-reef-4535

Allikevel redder Linde Werdelin seg inn – og faktisk med stor margin. Man trenger strengt tatt ikke mer enn å legge øynene på klokken, før man forstår at dette er noe helt spesielt. For Oktopus Reef er en av de tilfellene hvor grensen mellom klokker og kunst viskes bort, men hvor det ikke er urverket som står i sentrum.

linde-werdelin-oktopus-reef-4530

Oktopus Reef er resultatet av 100 timer graveringsarbeid, utført av håndverkskunstneren Johnny Dowell. Den talentfulle unge briten, som går under brukernavnet «KingNerd» på Instagram, har i utgangspunktet en bakgrunn som våpengravør, men begynte for kort tid siden å jobbe med klokker. Etter å ha blitt kontaktet av Morten Linde og Jørn Werdelin, ble de enige om å sende Dowell en «Oktopus Double Date Rose Gold». I retur fikk Linde og Werdelin en «Oktopus Reef», som de med stor entusiasme viste frem under  Linde Werdelin x Tidssonen-arrangementet i Oslo i oktober.

linde-werdelin-oktopus-reef-4537

Smak avhenger naturligvis av øyet som ser, men det er helt umulig å ikke la seg imponere av den tekniske finessen som er lagt ned i klokken. Den 44 millimeter store urkassen og kransen i gull, er utsmykket med et tøft mønster av koraller og bobler. Dette temaet står i god stil med dykkerklokken Oktopus, som i likhet med standardmodellene, er vannresistant til 300 meter.

linde-werdelin-oktopus-reef-4528

Og hvis man ikke allerede har skjønt det, er Oktopus Reef en unik klokke i kun ett eksemplar. Ja – kun én klokke.  Klokken ble lansert i sommer, og sist jeg sjekket var den overraskende nok fortsatt tilgjengelig hos Linde Werdelin.

Selv mener jeg at den er en av de desidert råeste klokkene som er lansert i år.