Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tett på: Linde Werdelin Spidolite 3DTP Carbon

Tett på: Linde Werdelin Spidolite 3DTP Carbon

Jon Henrik Haraldsen

Skandinavia har ikke så voldsomt mye «claim to fame» når det kommer til mekaniske klokker, men danske Linde Werdelin er en av våre få merker som har fått det til. Selv ble jeg både imponert og en smule fascinert da jeg møtte på en deres tidligste klokkemodeller tilbake i 2008, men merket har faktisk holdt det gående helt siden 2002.

linde-werdelin-spidolite-titanium-blue-6
Linde Werdelin Spidolite Titanium Blue.

Linde Werdelin har vært i en kontinuerlig gradvis utvikling, som har sikret en designmessig kontinuitet som gjør klokkene svært gjenkjennelige. Dermed er merket blant et fåtall nokså nye aktører, som har klart å opparbeide seg en konsistent identitet, som er å finne i alle deres urmodeller. I fjor var deres Spidolite Titanium Blue inne til test, og det var umulig å ikke la seg imponere av det moderne og intrikate kassedesignet, samt en generelt høy opplevd kvalitet.

lw-spidollite-3dtp-carbon-0910

Spidolite 3DTP Carbon er navnet på årets Basel-nyhet, og ikke overraskende er det snakk om en ny modell i Spidolite-familien. Klokken er bygget rundt det selvtrekkende urverket LW07, som er skjelettert og modifisert av Linde Werdelin. Verket er utviklet av urverksspesialisten Chronode, og ble for første gang introdusert i Spidolite i fjor. Funksjonsmessig byr kaliber LW07 på ordinær time, minutt og sekundvisning, men også en indikator for klokkens 42 timers gangreserve via en rød pil.

lw-spidollite-3dtp-carbon-0885

Urverket har et distinkt design, som er synlig fra urets front. Dermed er det snakk om et nokså moderne og high-tech designuttrykk, som langt på vei må kunne sies å være en av Linde Werdelin sin typiske karakteristikker. Det er tøft og det er maskulint.

lw-spidollite-3dtp-carbon-0911

Designetspråket kjenner vi altså fra før, men den store nyheten ligger i materialbruken. Her har nemlig Linde Werdelin gått for en ytterkase i såkalt «3DTP» karbon, mens innerkassen er utført i DLC-behandlet titan.

lw-spidollite-3dtp-carbon-0899
Den fjærlette ytterkassen i 3DTP karbon veier kun 3,8 gram.

Resultatet er en superlett og sterk skjelettert urkasse, som måler 44 mm i diameter. Selve ytterkassen veier kun 3,8 gram, og har en lekker microbillé finish som vi også kjenner fra tidligere modeller. Kransen er laget av svart teknisk keramikk, og underbygger klokkens moderne materialvalg. De gullfargede (TiN belagt titan) og gule detaljene skaper en stilig kontrast som trekker det hele i en luksuriøs og sporty retning.

lw-spidollite-3dtp-carbon-0893

lw-spidollite-3dtp-carbon-0892

Tradisjonen tro holdes det hele svært eksklusivt med kun en liten serie på 75 ur på verdensbasis. Også prisen er i kjent stil, og Linde Werdelin Spidolite 3DTP Carbon koster 22.000 sveitsiske franc uten avgifter.

Mer informasjon om Linde Werdelin er tilgjengelig på lindewerdelin.com.