Leses nå
Årets beste poster på Tidssonen – del 2

Årets beste poster på Tidssonen – del 2

I del 1 av «Årets beste poster på Tidssonen», ble ti av fjorårets tyve mest lesverdige bloggposter presentert. Nå presenteres et tilbakeblikk på de ti siste. Pass også på å sjekke ut tråden «Årets beste tråder», startet av brukeren «Hugo Cabret» i Tidssonens diskusjonsforum.

God lesning!

 

10. Seks klokker til evighetskalendernes festdag


29. februar er dagen som er markert med rødt i alle evighetskalender-eieres kalendere. Evighetskalender-komplikasjonen skjønner forskjellen på korte og lange måneder, samt tar høyde for både «vanlig» februar og skuddår. 29. februar var den perfekte dagen til å vise frem noen av årets nye og flotte evighetskalendere.


ANNONSE


Les mer her.

 

9. Tett på: Oris Divers Sixty-Five


Nytolkninger av vintagetemaer er en trend som trolig har kommet for å bli. Oris sin Divers Sixty-Five har vært en braksuksess for det sveitsiske merket, og det er ikke uten grunn. Sjelden har man fått så mye «vintage vibe» og klokkeglede for pengene, og Sixty-Five er en av de få klokkene jeg vet at flere av mine kollegaer i klokkemediene har plukket opp personlig på egen regning.

Les mer her.

 

8. Test: TAG Heuer Connected


I 2016 kommer vi ikke utenom smartklokkene, og personlig tror jeg fenomenet er her for å bli. TAG Heuer Connected vil ikke erstatte mine mekaniske klokker, men testen av smartklokken var både interessant og lærerik. Er man ekte klokkefantast og ha smartklokke,  finnes det i realiteten få andre valg enn Connected.

Les mer her.

 

7. Jakten på balansen


Urmaker Erik Sutterud står sterkt i det norske klokkemiljøet på egne ben, men jeg stolt over at han har vært (og fortsatt er) en del av den utvidede Tidssonen-sfæren. Når Erik skriver post, formidles tekniske emner elegant, og gjerne med en liten dose «klokkefilosofi». Jeg ser allerede frem til Erik sin neste post!

Les mer her.

 

6. Åtte høydepunkter fra SIHH 2016


Som klokkegal er SIHH en av de arrangementet som man før eller siden må oppleve. Den lukkede messen (vel, i år selges billetter til publikum for messens siste dag), har en atmosfære som er ulikt alt annet jeg har opplevd. Her viser mange av tungvekterne frem sine nyheter, til nøye utvalgte gjester og forhandlere. Om få dager går startskuddet for årets messe, som er en ypperlig anledning til å ta en kikk på noen av fjorårets mest interessante SIHH-lanseringer.

Les mer her.

 

5. Tudor Heritage Black Bay 36


Man må ha sovet under en sten, for å ha gått glipp av Tudor sin suksess. De seneste årene har Rolex-datteren virkelig funnet sin egen identitet, med topp kvalitet og lekre design, til overkommelige priser. Heritage Black Bay 36 måler «kun» 36 mm i diameter, men har et ytre som slekter på både Rolex Explorer og tidligere Tudor-modeller. En «no bullshit»-klokke som passer like godt til tøffe tak, som mer formelle anledninger.

Les mer her.

 

4. Certina DS-1 Himalaya Special Edition


Få merker har en sterkere tilknytning til Norge enn Certina. På godt og vondt selges det store volumer fra det sveitsiske merket her til lands, hvor ikke alle modellene kan sies å være like inspirerende. Men det er ingen tvil om at Certina har det i seg å kunne tilfredsstille mer kresne entusiaster, om de bare vil. Se bare på fjorårets mekaniske Certina DS-1 Himalaya Special Edition, som krysser av på flere av punktene.

Les mer her.

 

3. Tett på: Rolex Cosmograph Daytona 116500LN


Rolex lanserer ny klokke – publikum er ville av begeistring.

Rolex lanserer ny Daytona med keramisk krans – fortjent (og litt ufortjent) hype, og ventelister flere år fremover.

Les mer her.

 

2. Tett på: Seiko Prospex PADI Automatic Diver’s


Seiko sin selvtrekkende PADI, kunne gjerne vært et tekstbokeksempel på at klokkeglede ikke er en lineær funksjon av hvor mange tusenlapper som legges igjen hos forhandleren. Robust, morsom, tøff, og stilig – med Seiko sin sedvanlige høye kvalitet. Hva mer trenger man egentlig i en klokke?

Les mer her.

 

1. Ti spennende klokker fra Baselworld 2016


Baselworld er fortsatt verdens viktigste klokkemesse, og er muligens også verdens største. I likhet med SIHH, har Baselworld en unik atmosfære. Det er ennå en stund til mars, men her er noen av fjorårets mest interessante nyheter.

Les mer her.


ANNONSE