Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Kross Studio lanserer «Death Star Tourbillon»

Kross Studio lanserer «Death Star Tourbillon»

Om du har en Stormtrooper-uniform hengende i skapet er dette klokken for deg.

Superhelter (og antihelter) virker å være i vinden som aldri før, med Audemars Piguets nyannonserte samarbeid med Marvel som hittil siste nyhetstilskudd i vår horologiske verden.

Sveitsiske Kross Studio, som dukket litt opp fra intet (men med en rekke navn fra nå nedlagte RJ Romain Jerome ombord) med sin 1989 Batmobile Desk Clock i fjor, er på sin side tilbake med nok en tilsynelatende imponerende kreasjon. Denne gang i form av et armbåndsur (selskapets første) inspirert av en av de mest ikoniske anti-heltene og masseødeleggelsesvåpenet over noen – Darth Vaders ikoniske Death Star fra Star Wars-filmene.

Death Star Tourbillon. Bilde: Kross Studio

Det som kanskje best kan betegnes som en liten del av Star Wars-universet huses i en 45 millimeter stor urkasse av DLC-belagt titan. Høydepunktet finner man i midten, hvor buret til den sentralt monterte tourbillonen har inntatt formen til Death Star, og imiterer dødsstjernen (inkl. laserkanonen som henter sin kraft fra kyberkrystaller) på en overbevisende måte.

Ytterligere referanser til filmene er å finne på viserne, med timeviseren formet som en Imperial-Class Star Destroyer og minuttviseren som en Super Star Destroyer. Også timeringen er inspirert av kontrollpanelene i imperiets romfartøy, med blått selvlysende materiale. Det hele fullføres med den helt spesielle lærremmen, som sender tankene rett til dødstjernens mønster.

Bilde: Kross Studio

Death Star Ultimate Collector Set

Urverket på sin side, med den sentralt plasserte tourbillonen, er etter en idé unnfanget og patentert i 2006 av Marco Tedeschi. Tedeschi (som nå er en av grunnleggerne av Kross Studio) var Chief Executive i nevnte Romain Jerome, og patentet ble først sett i selskapets Spider-Man Tourbillon. Klokken ble imidlertid aldri realisert, da selskapet gikk konkurs før produksjonen kom i gang. I form av urverket MKS-7000, gjør den derfor nå sin debut i Death Star Tourbillon.

På siden av urkassen finnes en egen gravert knapp med teksten «Time Set» og «Push to release». Teksten er imidlertid skrevet på Aurebesh-språket fra filmene og løser ut en stor C-formet hendel på baklokket, som fungerer som krone og for å trekke opp gangreserven.

Den helt spesielle klokken vil kun produseres i 10 eksemplarer og inngår i samlesettet «Death Star Ultimate Collector Set», produsert i samarbeid med Lucasfilm. I tillegg til armbåndsuret inkluderer settet en kyberkrystall-rekvisitt, brukt under innspillingen av filmen Rogue One: A Star Wars Story.

Både klokken og krystallen leveres i en egen boks som både fungerer til oppbevaring, men som først og fremst er en etterligning av kyberkrystall-containerne fra filmserien.

Førsteinntrykk

Death Star Tourbillon er ikke den første klokken med tema fra Star Wars-filmene, men det er utvilsomt den råeste hittil. Det gjelder både på det visuelle og det horologiske plan, gitt at Kross Studio leverer på det nivået de lover.

Bilde: Kross Studio

For selv om Kross Studio inkluderer personer med høy horologisk erfaring og kompetanse er 150.000 amerikanske dollar en betydelig mengde penger. Enda mer når man henger det på en klokke fra et hittil ukjent og nytt selskap. Om du imidlertid føler at kraften er med deg, elsker Star Wars og er bemidlet litt utover det vanlige, er dette trolig det nærmeste en kulminasjon av horologisk godteri man kommer. Jeg syns i allefall den ser helt rå ut – og det uten å være noen stor fan av filmserien.

Fakta og pris

Kross Studio – Death Star Tourbillon
SWDST21

Diameter: 45 mm
Tykkelse: 20 mm med buet safirglass
Kassemateriale: DLC-belagt titan
Urskive: Åpen
Glass: Safir
Vannresistens: 30 meter
Rem: Sort lærrem

Urverk: MKS-7000
Type: Mekanisk, håndtrukket med sentralt montert tourbillon
Funksjoner: Timer, minutter
Frekvens: 21.600 vph (3 Hz)
Gangreserve: 5 dager

Tilgjengelighet: 10 eksemplarer
Veiledende pris: 150.000 amerikanske dollar

Mer informasjon er tilgjengelig på kross-studio.ch.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!