Leses nå
Kross Studio introduserer 1989 Batmobile Desk Clock

Kross Studio introduserer 1989 Batmobile Desk Clock

Always be yourself! Unless you can be Batman, then always be Batman.

Selv om Rolex – med eller uten overlegg – har stukket av med kallenavnene fra Marvel-universet det siste tiåret, finnes det andre produsenter som for alvor ønsker å være med på superhelt-leken. Sist ut i rekken er sveitsiske Kross Studio, som i samarbeid med Warner Bros. Consumer Products gjenskaper den ikoniske Batmobilen fra 1989 (brukt i filmen Batman med Michael Keaton) som bordklokke. Resultatet bør kunne vinne konkurransen om kuleste skrivebordstilbehør på de aller fleste arbeidsplasser.

1989 Batmobile X Kross Studio Desk Clock (Bilde: Kross Studio)

Selv om jeg var for ung til å frekventere kinosalene i 1989, står Batmobilen med sine Art Deco-inspirerte linjer likevel igjen som et aldri så lite populærkultur-fenomen – også for min generasjon. Sjelden har vel en superhelt hatt tøffere bil. Jeg erindrer sågar å ha hatt et par utgaver av den som lekebil, og mistenker samtidig at utgaven fra Tim Burtons film diskutabelt er den mest ikoniske Batmobilen av de alle.

Klokken kommer i et begrenset opplag på 100 eksemplarer (Bilde: Kross Studio)

I likhet med bilen er heller ikke denne bordklokken noe dagligdags skue. Den ca. 30 cm lange kroppen er produsert i aluminium og huser det manuelle mekaniske (og egenproduserte) urverket, som med sine 3 fjærhus leverer én måneds (30 dagers) gangreserve. Det trekkes for øvrig opp av den medfølgende nøkkelen, som passende nok er formet som flaggermusmannens logo.

Egenutviklet verk

At verket er Kross Studios’ eget er også litt oppsiktsvekkende. Akkurat det har nok sammenheng med at man har med seg erfarne bransjefolk med erfaring fra selskaper som Vacheron Constantin og Roger Dubouis – og selskapet ledes av Marco Tedeschi som kommer fra rollen som Chief Executive hos (nå nedlagte) Romain Jerome. Riktignok produseres ikke alt av deler av selskapet selv, for noe hentes inn fra ulike underleverandører.

Urverket er utviklet av Kross Studio (Bilde: Kross Studio)

Tidsvisningen gjøres ved hjelp av roterende hjul integrert i panseret, som heller ikke forstyrrer mye for de visuelle linjene. Deler av mekanikken er i tillegg synlig – både gjennom de sotede rutene og innsynet til balansehjulet helt i fronten.


ANNONSE


Førsteinntrykk

Nå er det først og fremst armbåndsur som utgjør store deler av min horologiske lidenskap, men bordklokker skal heller ikke undervurderes som herlig tilbehør til vår mekaniske hobby. Atmos fra Jaeger-LeCoultre og en rekke mer moderne kreasjoner fra MB&F har lenge vært et stilsikkert tilbehør hos high-end-samlere med et hjerte for mekanisk tidsvisning.

Som et hittil ubeskrevet blad er det tydelig at Kross Studio ønsker å lage noe utenom det vanlige med sitt første produkt. Det ser de ut til å ha klart og selv om prisen kanskje ikke gjør dette til noe objektivt knallkjøp, vil nok Batmobilen fenge de pengesterke som har en forkjærlighet for den kappekledde superhelten.

Helt sikkert er det uansett at du med denne setter en viss standard – og trolig bør du være både rå og rettferdig i egen jobb med Batmobilen på skrivebordet.

Fakta og pris

1989 Batmobile X Kross Studio
BATMO20

Mål: 298 x 121 x 67 mm
Vekt: 2 kg
Kassemateriale: Sort aluminiumskompositt
Tidsvisning: Roterende sylindre

Urverk: KS10’000
Type: Mekanisk, manuelt opptrekkbart
Funksjoner: Timer, minutter
Frekvens: 21.600 vph (3 Hz)
Gangreserve: 30 dager

Tilgjengelighet: 100 nummererte utgaver
Veiledende pris: 29.900 amerikanske dollar

Mer informasjon er tilgjengelig på kross-studio.ch.