Leses nå
Jaeger-LeCoultre utvider Polaris-familien

Jaeger-LeCoultre utvider Polaris-familien

Én reiseklar nykommer og to varianter av eksisterende varer.

I en kolleksjon som i stor grad dreier seg om det litt pyntede og pene er Polaris det sporty alibiet til Jaeger-LeCoultre. Siden introduksjonen i 2018 har familien vært det robuste hverdagsalternativet fra den tradisjonsrike produsenten, uten at suksessen virker å ha vært helt overdøvende.

Noe av årsaken kan trolig tilskrives et litt forsiktig design og noe må en i overkant aggressiv prispolitikk ta sin del av skylden for.

Det litt trauste og forsiktige virker imidlertid å være på vei ut, for de siste årene har selskapet fisket frem litt friskere tallskiver på flere av modellene. Ikke minst var fjorårets høstlanseringer av Polaris Chronograph av det vakre slaget, med sine gradiente og detaljrike tallskiver.

Nå utvides familien nok en gang og på menyen står to linjeutvidelser, samt den helt nye Polaris Geographic.


ANNONSE


Polaris Geographic

Kjennere av Jaeger-LeCoultre vil trolig dra kjensel på Geographic-navnet, som tidligere har vært representert i en rekke av merkets modellserier. Faktisk har en variant av reisekomplikasjonen / world-timeren også tidligere vært å se i Polaris-kolleksjonen, men da i en annen tolkning enn denne gang og i et begrenset opplag på kun 250 eksemplarer.

Polaris Geographic er Jaegers tolkning av en reise-/GMT-klokke, hvor en ekstra tidsvisning tar plass i underskiven klokken seks. Legg også merke til dag/natt-indikatoren, samt den delvis skjeletterte tallskiven som gir plass for å vise bynavnene til i alt 24 ulike tidssoner. Som seg hør og bør er også byene/tidssonene hvor man benytter sommertid markert med en egen sol.

Polaris Geographic med Ocean-Grey tallskive.

Ved hjelp av kronen klokken ti kan man enkelt hoppe mellom tidssoner og på en intuitiv måte vise korrekt tid både for lokaltid og hjemmetid.

Nyheten presenteres med en helt ny farge på tallskiven som har fått navnet Ocean-Grey og hvor navnet opplyses å hente sin inspirasjon fra en litt tåkete dag på havet. Uavhengig av inspirasjonskilde ser den gråsorte gradiente fargen ut til å være ganske lekker, med totalt 35 lag lakk for å skape den dybden som vi kjenner fra lignende tallskiver på øvrige modeller. Røde og oransje detaljer bryter opp det monokrome utseende, og benyttes henholdsvis på den indre dreibare bezelen, på byindikatoren og på gangreserveindikatoren.

Resultatet kan argumenteres å være litt rotete og ubalansert. Ikke minst gjelder det siden plasseringen av dag/natt-indikatoren og gangreserven begge er på samme side, og dermed gjør at skiven oppleves «tyngre» mot venstre. Inkluderingen av gangreserveindikatoren på en selvtrekkende klokke er også noe man kan argumentere mot, men Jaeger har valgt å inkludere den slik vi kjenner den fra blant annet Master Control-kolleksjonen.

På innsiden finner vi (selvsagt) egenprodusert mekanikk fra selskapet selv, i form av kaliber 939. Det har vi sett brukt også tidligere og det vakkert dekorerte verket kan skilte med en gangreserve på 70 timer.

Pakken presenteres i en urkasse som måler 42 x 11,54 millimeter. Det er faktisk drøye 2 millimeter lavere enn den vanlige Polaris Date, og kan nok delvis forklares med en redusert vanntetthet fra 200 til 100 meter. Uansett gjør det at klokken bør bære komfortabelt på manges håndledd, enten man velger å benytte den på den sorte gummi- eller den grå canvasremmen som følger med.

Norsk pris er oppgitt til 213.000 kroner.

Nye farger

Litt mindre spennende enn en helt ny komplikasjon er kanskje de to linjeutvidelsene som presenteres samtidig. Her er det snakk om rene estetiske endringer i form av tilsvarende Ocean-Grey tallskive til Polaris Date, samt en ny grønnfarget tallskive til evighetskalenderen i roségull.

Ny grønn farge for evighetskalenderen i roségull.

Den grønne trendfargen virker å være på alle produsenters lepper om dagen, og vi så kombinasjonen sist fra nettopp Jaeger-LeCoultre selv, samt på nyhetene i Overseas-kolleksjonen fra Vacheron Constantin under årets Watches and Wonders.

Også på Polaris Perpetual Calendar ser de to fargene ut til å kle hverandre godt, mens Polaris Date med gradient gråsort tallskive kanskje er den personlige favoritten blant nyhetene. Med det renere designet på datoutgaven kommer også den forseggjorte lakkeringen enda mer til sin rett.

Evighetskalenderen fra Polaris har dessverre opplevd en ganske dramatisk prisoppgang siden introduksjonen i 2022 og i roségull er intet unntak fra historien. Norsk pris vil være 690.000 kroner, mens den mer oppnåelige Polaris Date vil havne på 147.000 kroner.


ANNONSE