Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tre nye Master Ultra Thin Enamel fra Jaeger-LeCoultre (med live-bilder)

Tre nye Master Ultra Thin Enamel fra Jaeger-LeCoultre (med live-bilder)

Den førlanserte månefasen får selskap av en evighetskalender og tourbillon.

Under oppkjøringen til årets SIHH, gav Jaeger-LeCoultre et hint om hva vi hadde i vente. Nå er det klart at den spesielle månefase-modellen kun representerte en tredjedel av en større trio. De tre modellene er tett knyttet til Jaeger-LeCoultres engasjement for «métiers rares», og denne gangen er det emaljering og guillochage som står i sentrum. I praksis kommer dette til uttrykk i særegne blå tallskiver, hvor de to teknikkene virkelig får skinne. Arbeidet er naturligvis utført for hånd, og forklarer til dels også de forholdsvis friske prisene.

Master Ultra Thin Perpetual Enamel

Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Perpetual Enamel.

Jaeger-LeCoultres evighetskalendere har lenge vært en favoritt blant entusiaster, men årets modell er kanskje den vakreste til nå. Våkne øyne vil straks se at tallskivens layout er endret, og det er ikke helt tilfeldig. Urverket (kaliber 868A/2) er nemlig (delvis) nytt av dato, og er en oppdatert utgave av kaliber 868 fra 2013.

Kaliber 868A/2 gir Jaeger-LeCoultres evighetskalender et nytt uttrykk.

«Master Ultra Thin» er et navn som forplikter, men årets nykommer innfrir forventningene med god margin. Kassen i hvitt gull har en diameter på 39 mm, og en tykkelse på kun 10,44 mm. Det er slettes ikke verst for en evighetskalender, og klokken glir lett under de fleste skjortemansjetter. Master Ultra Thin Perpetual Enamel blir produsert i 100 eksemplarer, og prisen er 56.600 sveitsiske franc (inkl. VAT).

Master Ultra Thin Tourbillon Enamel

Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Tourbillon Enamel.

Tourbilloner representerer både det «verste» og beste ved mekaniske ur. De er et usensurert symbol på galskapen vår, samtidig som de er ytterst fascinerende. Dette gjelder også Master Ultra Thin Tourbillon Enamel, som i tillegg er velsignet med et vakkert utseende. Klokken benytter det nye kaliber 978F, som er en variant av Jaeger-LeCoultre egenproduserte kaliber 978. Sammenlignet med merkets tidligere tourbilloner, byr årets nyhet på en egen underskive for dato.

Jaeger-LeCoultre kaliber 978F.

Kassen i hvitt gull måler 40 mm i diameter, og har en tykkelse på 12,13 mm – slanke mål for en såpass komplisert klokke. Master Ultra Thin Tourbillon Enamel blir kun tilgjengelig i 50 eksemplarer, og prisen er heftige 90.000 sveitsiske franc (inkl. VAT).

Master Ultra Thin Moon Enamel

Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon Enamel.

Denne modellen tok vi allerede for oss i desember (se her), men det skader ikke med en liten oppfrisker. Master Ultra Thin Moon Enamel har tatt utgangspunkt i Jaeger-LeCoultres populære månefase-modell, og gitt den full «métiers rares»-behandling. Urverket er det nye kaliber 925/2, som er en oppdatert utgave av det eksisterende kaliber 925. Også her er kassen utført i hvitt gull, og diameteren er klassiske 39 mm. Tykkelsen på 10,04 mm er marginalt slankere enn evighetskalenderen. 100 eksemplarer blir tilgjengelig, og prisen er satt til 36.500 sveitsiske franc (inkl. VAT).

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.