Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon Enamel

Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon Enamel

Jon Henrik Haraldsen

Førpremierene i forkant av SIHH i januar fortsetter, og denne gangen er det Jaeger-LeCoultre som viser frem noe av hva vi har i vente.

Master Ultra Thin Moon Enamel har tatt utgangspunkt i en av Jaeger-LeCoultres lekreste klokker, og gjor den enda litt mer spesiell. Stikkordet er «Métiers Rares», som enklest kan beskrives som merkets egen betegnelse for sjeldne og tradisjonsrike håndverksteknikker. Det er noe Jaeger-LeCoultre tar seriøst, og faktisk er en hel avdeling av manufakturet i Le Sentier dedikert til dette. Tidssonen besøkte atelieret for noen år siden, og et grundig innblikk i «Métiers Rares» finner du her.

Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon Enamel. (Foto: Jaeger-LeCoultre)

Jaeger-LeCoultre har beholdt den tynne kassen fra «originalen», mens urverket er et «nytt» kaliber 925/2. Hva som skiller dette fra det tidligere kaliber 925/1 er uvisst, men det kan se ut til å dreie seg om en mindre justering av teknisk art.

Jaeger-LeCoultre kaliber 925/2. (Foto: Jaeger-LeCoultre)

Den store nyheten er tallskiven, som byr på både tradisjonell guilloché og emaljelakk. Først lages det spesielle mønsteret manuelt på maskin, før den blå emaljen påføres med høyeste nøyaktighet. De to teknikker tar flere år å mestre, og for mindre merker er dette gode eksempler på arbeid som sjelden gjøres «in-house». Hos Jaeger-LeCoultre har man i moderne tid drevet med emaljearbeid siden 1996.

Øvrige nye detaljer omfatter de doble timemarkørene kl. 12, 3, 6, og 9, samt en helt ny indikator for månefase. Her stikker den graverte skalaen for dato seg spesielt frem, og tilfører skiven en ytterligere dose av luksus.

Master Ultra Thin Moon Enamel er en limited edition på kun 100 klokker, men det store spørsmålet er om dette «looket» setter tonen for hva som vil komme i januar.

Spesifikasjoner:

  • Modell: Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon Enamel, Q13635E1.
  • Det ytre: Kasse i hvitt gull, 39 mm diameter, 10,04 mm tykkelse – tallskive i blå guilloché emalje – safirglass i front og baklokk – 5 bar vannresistent.
  • Det indre: Egenprodusert kaliber 925/2, selvopptrekkende – timer, minutter, sekunder, dato, månefase – 70 timer gangreserve – 28.800 vph (4 Hertz)
  • Pris: 30.000 euro (før avgifter) pris vil bli presentert i januar – 100 eksemplarer.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.