Leses nå
Jaeger-LeCoultre lanserer Polaris Perpetual Calendar

Jaeger-LeCoultre lanserer Polaris Perpetual Calendar

Polaris-kolleksjonen får en ny komplisert flaggskipmodell.

For mange samlere og beundrere av Jaeger-LeCoultre klinger «Polaris» ekstra godt i ørene. Navnet refererte opprinnelig til Memovox Polaris fra 1960-tallet – en særegen dykkerklokke med compressor-kasse og mekanisk alarm.

Etter at Memovox Polaris II gikk ut av produksjon en gang på 70-tallet, skulle det gå helt frem til 2008 før Jaeger-LeCoultre børstet støvet av navnet for et knippe jubileumsmodeller i begrenset antall.

I 2018 kom imidlertid Polaris-navnet tilbake for fullt, som den nye sportskolleksjonen til det sveitsiske merket. Les gjerne vår sak fra lanseringen her.

Evighetskalender i to varianter

Nå utvides kolleksjonen med Polaris Perpetual Calendar, som posisjonerer seg øverst i familiens hierarki. Som navnet røper er det snakk om en evighetskalender, basert rundt Jaeger-LeCoultres egenproduserte kaliber 868AA. Urverket er en variant av 868/2, som ble introdusert med Master Ultra Thin Perpetual Enamel i 2019.


ANNONSE


Ikke alle evighetskalendere viser like mye informasjon i klartekst, men nykommeren fra Jaeger-LeCoultre varter opp med både årstall, måned, dag og dato. Ved hjelp av en ekstra viser kan månefase for både den nordlige og sørlige halvkule vises samtidig. De fleste evighetskalendere er notorisk sensitive for feiljustering, og Jaeger-LeCoultre har derfor utstyrt urverket med en egen indikator nær sentrum av skiven, som angir når det trygt å stille klokken.

På utsiden er familietilhørigheten i Polaris-kolleksjonen ikke til å ta feil av – men noen av søsknene er likere enn andre. Estetisk deler Polaris Perpetual Calendar mange trekk med Polaris Mariner Date og Memovox fra 2020, hvor stikkordene er en teksturert gradert tallskive og orange detaljer.

Kassen måler 42 mm i diameter, mens tykkelsen er på 11,97 mm. Et stykke under slektningen Master Ultra Thin Perpetual, men ikke spesielt tykk for en komplisert sportsklokke å være. Jaeger gir valget mellom rustfritt stål med matchende lenke, eller rødt gull med alligatorrem. Begge kommer også med en blå gummirem i boksen, og både lenken og remmene har merkets enkle hurtigskift-system.

Funksjonelt gjøres tidsjusteringen med den ene kronen, mens den andre styrer den innvendige dykkerbezelen. En egen innfelt knapp på venstre side av kassen brukes til justering av de øvrige kalenderfunksjonene.

Førsteinntrykk

Markedet renner ikke akkurat over av sportsklokker med evighetskalender. Den avanserte komplikasjonen er som regel forbeholdt dressklokker, fremfor ur som tilsynelatende skal tåle litt tøffere tak.

På papiret er valget originalt, men også estetisk er Polaris Perpetual Calendar en interessant sak. Tross et vell av informasjon som skal vises, fremstår tallskiven både som oversiktlig og harmonisk.

Evighetskalenderen til Jaeger-LeCoultre vil neppe bli noen volummodell, men vil kunne sjarmere sitt publikum – inkludert undertegnede. I ånd minner den meg litt om glemte helter som IWC Pilot’s Watch Perpetual Calendar og Blancpain Leman Perpetual – to sikleverdige klokker, hvor i alle fall førstnevnte er uhyre vanskelig å oppdrive.

Fakta og pris

Jaeger-LeCoultre Polaris Perpetual Calendar
Q9088180 (stål), Q9082680 (rødt gull)

Diameter: 42 mm
Tykkelse: 11,97 mm
Kassemateriale: Stål eller rødt gull
Urskive: Blå
Glass: Safirglass
Vannresistens: 100 meter
Lenke/rem: Lenke (stål), alligatorrem (rødt gull), gummirem (begge)

Urverk: 868AA
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, evighetskalender med månefase i to hemisfærer
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 70 timer

Veiledende pris: 322.000 kroner (stål), 481.000 (gull)

Mer informasjon er tilgjengelig på jaeger-lecoultre.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!


ANNONSE