Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Jaeger-LeCoultre lanserer Polaris Mariner Memovox og Date

Jaeger-LeCoultre lanserer Polaris Mariner Memovox og Date

To nytolkninger med friske farger, lenke og sterkere spesifikasjoner.

Etter et par år uten skikkelig sportsklokker i kolleksjonen, trakk Jaeger-LeCoultre sløret av nye Polaris under SIHH 2018. I tråd med de seneste årenes fokus på vintage-inspirerte design, bestod den nye kolleksjonen av det vi må kunne kalle moderne nytolkninger av den historiske alarm-dykkerklokken Memovox Polaris fra 1968.

I dag får Polaris-familien selskap av to nye modeller: Polaris Mariner Memovox og Polaris Mariner Date. Begge referansene er basert på eksisterende modeller – henholdsvis Polaris Memovox (med mekanisk alarm) og Polaris Date. Ved første øyekast kan det virke som om det snakk om nye urskiver, slik som fjorårets blå limited edition Polaris Date. Går man litt dypere i materiene ser man imidlertid at det dreier seg om noe mer enn som så.

Jaeger-Lecoultre Polaris Mariner Memovox (Bilde: Jaeger-LeCoultre)
Jaeger-Lecoultre Polaris Mariner Date (Bilde: Jaeger-LeCoultre)

Jaeger-LeCoultre omtaler selv de to Polaris Mariner som «high-performance»-utgaver av de ellers sporty-elegante Polaris. Bak påstanden ligger en økt vannresistens fra 200 til 300 meter. Kronen som styrer det interne dykkerbezelet er nå av den skrudde typen, og har dessuten fått en orange markering som indikerer om kronen ikke er skrudd inn. Fargen har også funnet veien til minuttviseren, som nå er utstyrt med orange lume for bedre lesbarhet i mørket.

Jaeger-Lecoultre Polaris Mariner Date (Bilde: Jaeger-LeCoultre)

Urskivene har en lekker blågradert granulert finisj, hvor den indre delen er utført i blågradert solstråle-mønster. Skiven er krydret med små orange detaljer, og den varmtonede lumen (eller «fauxtina» om du vil) har blitt erstattet med hvitt. Endelig har klokkene også fått safirglass i baklokket, som i Memovox-modellens tilfelles innebar et redesign av gong-mekanismen. en nye duoen leveres også som standard på lenke, som tidligere ikke har vært tilgjengelig med hverken Polaris Memovox eller Date.

Førsteinntrykk

Polaris-kolleksjonen klarte aldri å vekke de helt sterke følelsene i meg – og jeg har en mistanke om at dette gjelder mange klokkinteresserte. I praksis syns jeg klokkene falt litt mellom to stoler, hvor man hverken utnyttet potensialet som lå i en «nær-originalen» retromodell, eller en gutsy moderne nytolkning med masse karakter. For meg personlig var det egentlig sistnevnte jeg håpet på.

Polaris Mariner er i mine øyne hva den nye Polaris-kolleksjonen skulle vært fra dag én. Ved hjelp av mange små men effektive grep, fremstår klokkene som atskillig mer moderne og selvsikre – og ikke bare som pene men småkjedelige klokker som støtter seg for mye på gammel storhet.

Fakta og pris

Modeller: Jaeger-LeCoultre Polaris Mariner Memovox / Polaris Mariner Date
Referanse: Q9038180 (Memovox) / Q9068180 (Date)
Diameter: 42 mm
Tykkelse: 15,63 mm (Memovox) / 13,92 mm (Date)
Kasse: Rustfritt stål
Glass: Safirglass
Vannresistens: 30 bar (300 meter)

Urverk: Jaeger-LeCoultre kaliber 956 (Memovox) / kaliber 899 (Date)
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato, alarm (kun Memovox)
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 45 timer (Memovox) / 70 timer (Date)

Lenke: Rustfritt stål

Veiledende pris: 192.000 kroner (Memovox) / 119.000 kroner (Date)
Tilgjengelighet: Oktober 2020

Mer informasjon er tilgjengelig på jaeger-lecoultre.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!