Leses nå
IWC oppdaterer Portugieser Automatic 40 og 42

IWC oppdaterer Portugieser Automatic 40 og 42

To av Portugieser-kolleksjonens viktigste modeller videreforedles med slankere kasser og påkostede detaljer.

Hos IWC tyr ofte til evolusjon fremfor revolusjon, men helt uforståelig er det ikke. Den tradisjonsrike produsenten fra Schaffhausen er bemidlet med flere sterke kolleksjoner, som nyter høy popularitet og gjenkjennelighetsfaktor.

I fjor stjal «nye gamle» Ingenieur mye av showet, men for årets Watches and Wonders i Genève rettes fokus mot den ikoniske Portugieser-kolleksjonen, som oppdateres med flere nye modeller og varianter.

Portugieser Automatic 40

IWC Portugieser Automatic 40 i «Horizon Blue».

Noe overraskende slipper IWC en helt ny versjon av Portugieser Automatic 40 (ref. IW3584), som ble introdusert i 2020. Designet er fortsatt inspirert av den historiske ref. 325 fra 1939, men ifølge merket er kassen redesignet for en slankere profil.

Med boksformet safirglass har imidlertid den totale tykkelsen økt fra 12,3 til 12,4 mm, mens diameteren fortsatt er 40,4 mm. Under glasset er de nye tallskivene av messing, som er påført hele 15 lag med transparent lakk. Ifølge IWC gir dette overflaten tredimensjonal effekt, som styrkes ytterligere av printen på skiven.


ANNONSE


Safirglasset i baklokket har fått økt diameter, men urverket er fortsatt IWCs egenproduserte kaliber 82200. Blant de tekniske detaljene er deler av zirkoniumoksid-keramikk, Pellaton-opptrekksmekanisme og 60 timers gangreserve.

I første omgang slippes Portugieser Automatic 40 bare i rødt eller hvitt gull, som matches med henholdsvis svart eller lyseblå tallskive. Veiledende pris er satt til 221.000 kroner for rødt gull, og 234.000 kroner i lyseblå og hvitt.

Portugieser Automatic 42

IWC Portugieser Automatic 42 i fargen «Dune».

Også Portugieser Automatic 42, som bygger på den opprinnelige Portuguese 7 Days ref. 5000 fra år 2000, mottar en liten ansiktsløftning.

Nye Portugieser Automatic 42 (ref. IW5017) følger etter lillebror med nytt boksformet glass og tallskiver, samt en kasse med en slankere profil. Diameteren er oppgitt til 42,4 mm, mens tykkelsen er redusert til 13 mm.

Urverket er det IWC-produserte kaliber 52011, hvor gangsystemet er oppgradert for bedre beskyttelse mot magnetfelt. Pellaton-opptrekk, komponenter av keramikk og 7 dagers gangreserve står også på menyen. I likhet med den mindre søskenmodellen har også Portugieser Automatic 42 fått større glass i baklokket, som gir bedre innsyn til urverket.

Portugieser Automatic 42 kommer allerede nå i hele seks varianter, hvor materialene står mellom hvitt gull, rødt gull og rustfritt stål. Tallskivene gir valget mellom lyseblå, svart, gull, sølv og blå. Veiledende priser starter fra 161.000 kroner i rustfritt stål, og makser ut på 328.000 kroner for varianten i hvitt gull med lyseblå skive.

Blant norske entusiaster har IWC høstet mye kritikk for å begrense mange av sine mest attraktive nyheter til merkets egne monobrand-butikker, men denne policyen later til å være myknet opp. Ingen av nyhetene er merket som boutique-eksklusive, men IWC opplyser at de lyseblå variantene vil få prioritert levering til merkets egne butikker ved lansering.


ANNONSE