Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
IWC utvider Portugieser-kolleksjonen

IWC utvider Portugieser-kolleksjonen

Jon Henrik Haraldsen

Reduserte størrelser, tidevannsindikator og heftige komplikasjoner – her er årets storslipp fra IWC.

Portugieser har i mange år vært noen av IWCs mest populære klokker. Det historiske røttene strekker seg helt tilbake til 1930-tallet, men designspråket til dagens kolleksjon ble primært definert på 1990-tallet. I 2015 fikk kolleksjonen en ansiktsløftning, som forsiktig strammet opp designet – uten å gå på bekostning av det særegne uttrykket.

Nå utvider IWC Portugieser-kolleksjonen med over tjue nye referanser. Flere er varianter på eksisterende modeller – andre er splitter nye klokker. For mange vil det være gledelig nytt at samtlige er basert på IWCs egenproduserte urverk.

Men nok småprat – la oss hoppe rett ut i det.


Portugieser Automatic 40 og 42

Portugieser Automatic 40 leverer historiske Portugieser-trekk i et mer håndterlig format. Designet er en nytolkning av den gamle ref. 325 fra 1930-tallet, og som senere har blitt videreført i modeller som Portugieser Anniversary Edition (ref. 5441), Portugieser Minute Repeater (ref. 5240), F.A. Jones Limited Edition (ref. 5442) og senest Portugieser Hand-Wound Eight Days (ref. 5102) fra jubileumskolleksjonen i 2018.

Årets nyhet drives av IWCs kaliber 82200 med Pellaton-opptrekksmekanisme og 60 timer gangreserve. Modellen blir tilgjengelig i totalt fire ulike referanser – tre i stål og én i rødt gull. Veiledende pris er satt til 7.500 sveitsiske franc inkl. mva.

Frykt ikke – gode gamle Portugieser Automatic (42) vil fortsatt være å finne i IWCs katalog. Som et apropos lanserer IWC to nye varianter av den populære 42 mm modellen med syv dagers gangreserve: Boutique Edition i gull med blå skive, og en burgunderrød variant i stål. Klokkene er priset til henholdsvis 24.000 og 12.800 sveitsiske franc inkl. mva.


Portugieser Chronograph

Årets oppdatering av Portugieser Chronograph ble allerede godt dokumentert her på Tidssonen i februar. Nå presenterer IWC tre nye variasjoner på den stilsikre kronografen: To i stål med grønn eller burgunderrød skive, samt en blå «Boutique Edition» i rødt gull. Prisene oppgis til 8.200 (stål) og 17.900 (gull) sveitsiske franc inkl. mva.


Portugieser Perpetual 42 og 44

Den 44 mm store evighetskalenderen er en av de mest gjenkjennelige modellene i Portugieser-familien. Derfor er det uhyre spennende å se at IWC nå trekker sløret av en mindre utgave på 42. Portugieser Perpetual Calender 42 byr på en ny tolkning av den ikoniske komplikasjonen utviklet av Kurt Klaus, kombinert med et urverk i 82000-familien.

Denne gangen er månefaseindikatoren integrert i underkiven kl. 6, mens årsvisningen har måttet vike til fordel for en skuddårsindikator. Resultatet er et noe mer klassisk og minimalistisk uttrykk enn tidligere, med full symmetri på skiven. Modellen presenteres i tre ulike referanser: én i rustfritt stål og to i 18-karat «Armor Gold» (inkl. en blå «Boutique Edition»). Veiledende pris er henholdsvis 23.000 og 33.000 sveitsiske franc inkl. mva.

En «Boutique Edition» av storebror Portugieser Perpetual Calendar (44) er også presentert. Klokken er identisk med de eksisterende Portugieser med evighetskalender, men har fått en blå skive og kasse av rød «Armor Gold». Prisen er satt til 38.000 sveitsiske franc inkl. mva.


Portugieser Yacht-Club Moon & Tide

Siden 2010 har Yacht Club vært Portugieser-familiens sporty alibi. Portugieser Yacht Club Moon & Tide er et interessant tilskudd i den maritimt orienterte underkolleksjonen. Modellen er den første fra IWC med tidevannsindikator, som angir forventede tider for høyvann og lavvann på skiven kl. 6. Månefaseindikatoren kl. 12 har blitt justert for å indikere springflo og nippflo.

Yacht Club Moon & Tide er basert på IWCs egenproduserte kaliber 82835, og leveres med gummirem på en kasse i rødt gull. Veiledende pris er oppgitt til 35.000 sveitsiske franc inkl. mva.


Portugieser Yacht Club Chronograph

IWC fortsetter å understreke engasjementet for Yacht Club-familien ved å oppdatere den enklere kronograf-modellen. Tredje generasjon Portugieser Yacht Club Chronograph byr på et forsiktig justert design, men drives fortsatt av IWCs kaliber 89361. Diameteren er økt til 44,6 mm (fra 43,5), og klokken leveres nå på lenke. Tre ulike referanser tilbys: To i stål og én i stål/rødt gull. Prisene er satt til 13.500 (stål) og 20.500 (delgull) sveitsiske franc inkl. mva.


Portugieser Tourbillon Rétrograde Chronograph

Ingen IWC-familie er komplett uten et innslag av haute horlogerie. Portugieser Tourbillon Rétrograde Chronograph kombinerer en tourbillon med kronograf og retrograd datovisning. Modellen er helt ny, men komplikasjonen har vi tidligere sett i søskenkolleksjonen Da Vinci. Portugieser-varianten blir tilgjengelig i blå «Boutique Edition» i rødt gull, eller en platina-utgave med sølvfarget skive. Begge referansene er begrenset til 50 eksemplarer av hver, priset til henholdsvis 105.000 (gull) og 123.000 (platina) sveitsiske franc inkl. mva.


Portugieser Perpetual Calendar Tourbillon

Sist nyhet i Portugieser-kolleksjonen byr på et raskt gjensyn med en komplisert lekkerbisken. Portugieser Perpetual Calendar Tourbillon ble presentert som en del av jubileumskolleksjonen i 2018, men gjenoppstår nå i to «vanlige» utgaver. «Boutique Edition» kommer med blå skive og kasse i «Armor Gold», mens den øvrige varianten byr på platina og sølvfarget urskive. Begge drives av IWCs kaliber 51950, og har en veiledende pris på henholdsvis 115.000 og 133.000 sveitsiske franc inkl. mva.


Førsteinntrykk

Portugieser har i en årrekke representert IWC på noe av sitt sterkeste. Stilsikker, passe klassisk og teknisk innovativ – men også en smule alternativ. Dette er tradisjoner årets nyheter i høy grad lykkes i å videreføre. Spesielt modellene i reduserte størrelser fremstår som svært attraktive nyheter, som potensielt kan overbevise de som tidligere har vært litt på vippen.

Selv løsrevet fra min høyst subjektive beundring av IWC, er min mening at årets storlansering er en av de beste fra merket på flere år.

Mer informasjon om den nye Portugieser-kolleksjonen er tilgjengelig på iwc.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!