Leses nå
IWC reintroduserer Gérald Gentas Ingenieur i stål

IWC reintroduserer Gérald Gentas Ingenieur i stål

Ingenieur Automatic 40 er et gjensyn med Gérald Gentas ikoniske design fra 1976.

Før interessen for luksuriøse sportsklokker med integrert lenke eksploderte, tok IWC en dramatisk beslutning de trolig har angret på. I 2016 – samme år som Rolex Daytona med keramisk bezel ble introdusert – endret IWC fokus for den kjente Ingenieur-kolleksjonen.

IWC Ingenieur SL «Jumbo» ref. 1832.

Modellene basert på Gérald Gentas Ingenieur SL «Jumbo» ref. 1832 fra 1976 ble gradvis faset ut, til fordel for mer klassiske klokker inspirert av den første Ingenieur ref. 666 fra 1956.

Inspirert av Genta

Nå har imidlertid IWC tatt til fornuften, og reintroduserer Gentas 70-tallsdesign. Originalen som aldri helt nådde opp til Royal Oak og Nautilus i de første rundene, men som har en autentisitet senere påfunn i sjangeren «luksusklokke med integrert lenke» aldri vil kunne matche.

Årets nykommer er imidlertid ikke helt tro mot originalen, og det er åpenbart at IWC har gått for moderne nytolkning fremfor en historisk reproduksjon.


ANNONSE


Den mest påfallende forskjellen er stålkassens redesignede overgang mot lenken, samt tilskuddet av to flanker som beskytter kronen.

Kassens konstruksjon er også endret, hvor bezelen er festet med fem funksjonelle skruer, istedenfor å være skrudd. Vannresistensen er oppgitt å være 100 meter.

Tallskiven er på sin side modernisert med større logo og indekser kl. 12, samt et stemplet vaffel-aktig mønster som er blåst opp.

Slankere kasse og nytt urverk

Diameteren på 40 mm er identisk med den opprinnelige Ingenieur SL «Jumbo», men tykkelsen er faktisk redusert fra over 12 mm til 10,8 mm. Og tradisjonen tro IWC inkludert en innerkasse av bløtt jern, som har en beskyttende effekt mot magnetfelt.

På innsiden av Ingenieur Automatic 40 tikker IWCs selvtrekkende manufakturkaliber 32111, som har en frekvens på 4 Hz (28.800 halvsvingninger per time) og en gangreserve på 120 timer.

Tre forskjellige varianter

Ved lansering kommer Ingenieur Automatic 40 i tre ulike referanser – IW328901 med svart skive, IW328902 med sølvfarget skive, og IW328903 med turkis skive og blankpolerte midtledd.

Veiledende norske priser er ennå ikke bekreftet (vi oppdaterer straks de foreligger), men i følge IWC vil det ikke bare å troppe opp hos din lokale forhandler med kredittkortet. I likhet med mange av fjorårets nyheter fra IWC, er Ingenieur Automatic 40 forbeholdt et utvalg av merkets egne butikker.


ANNONSE