Leses nå
IWC lanserer Portofino Perpetual Calendar

IWC lanserer Portofino Perpetual Calendar

  • IWCs ikoniske evighetskalender dukker nå opp i Portofino-kolleksjonen.
  • Portofino Perpetual Calendar kommer i rødt gull og rustfritt stål.
  • Veiledende priser er satt til henholdsvis 387.000 og 274.000 kroner.

På tampen av året avduker IWC nå en ny tolkning av merkets berømte evighetskalender. Komplikasjonen, som ble utviklet av Kurt Klaus på 1980-tallet, er kanskje mest kjent fra den populære Portugiser-familien.

Denne gangen er det imidlertid den klassiske Portofino-kolleksjonen, som er vertskap for den avanserte kalenderfunksjonen.

IWC Portofino Perpetual Calendar i rødt gull.

IWC Portofino Perpetual Calendar bygger på merkets egenproduserte kaliber 82650, som ble introdusert med nevnte Portugiser i 2020. Urverket representerer en moderne evolusjon på den originale kalendermodulen til Kurt Klaus, som ble designet for et standard Valjoux 7750.

IWC kaliber 82650.

Kaliber 82650 byr på Pellaton-opptrekksmekanisme, hvor sentrale slitedeler er utført i teknisk keramikk. Gangreserven er på 60 timer, og frekvensen er på 28.800 halvsvingninger.


ANNONSE


Urverket er huset i en 40 mm kasse av 18 karat 5N rødt gull, og har en tykkelse på 12,7 mm. Designet er umiskjennelig Portofino, med en ukomplisert rund fasong og minimalistiske remfester.

Tallskiven har en symmetrisk «tricompax»-aktig layout, hvor visningen av dag og skuddår er plassert i venstre underskive. De øvrige to viser henholdsvis dato og måned. En egen månefaseindikator er integrert i den nederste underskiven, og denne skal i følge IWC være så presis at avviket kun er på én dag etter 577,5 år.

Portofino Perpetual Calendar har ikke bare kontroll på skuddår, men byr også på en presis månefasevisning.

IWC Portofino Perpetual Calendar ventes i salg fortløpende, og har en veiledende pris på 387.000 kroner i rødt gull.

Foretrekker man derimot et mer robust ytre, tilbyr IWC også en egen variant i rustfritt stål. Det reduserer også prisen 274.000 kroner.

For begge variantene ligger for øvrig prisene rundt 10.000 kroner rimeligere enn tilsvarende modeller i Portugieser-familien.


ANNONSE