Leses nå
H. Moser & Cie. lanserer Streamliner Tourbillon Vantablack

H. Moser & Cie. lanserer Streamliner Tourbillon Vantablack

  • Vantablack tallskive og eksteriør av roségull.
  • En lek med kontraster og en flyvende tourbillon i senter.
  • Oppgitt internasjonal pris på 109.000 CHF.

Streamliner-familien har vist seg å bli en suksesshistorie for Edouard Meylan og H. Moser & Cie. Merkets tolkning av en luksussportsklokke med integrert lenke har de siste årene blitt stadig utvidet og kommer nå både i ulike materialer – og med ulik kompleksitet på det mekaniske indre.

Nye Streamliner Tourbillon

Ferskt i minnet er sommerens røffe spesialutgave i kun 76 eksemplarer, i samarbeid med det amerikanske sko- og klesmerket Undefeated, og akkurat i tide for årets Geneva Watch Days kommer nå enda en Streamliner. Denne gang med kullsvart (eller «vantasvart») skive, tourbillon og en innpakning av børstet edelt metall.

Vantablack

Den nye utgaven bygger over samme lest som mange av sine stålekvivalenter, men nytt kassemateriale gir en helt annen visuell punch enn tidligere. Ikke minst skyldes dette kombinasjonen med tallskiven i Vantablack, som omdefinerer det du tidligere kanskje trodde var helt sort farge.

Sort og roségull.

Vantablack er nemlig kjent for sin evne til å ikke reflektere lys overhodet, med en absorberingsgrad på vanvittige 99.965%. Resultatet gir en underlig dybde, som nærmest oppleves som et sort hull.


ANNONSE


Den 40 millimeter store og 12,1 millimeter høye urkassen har i hovedsak fått en børstet finish, men brytes opp av polerte skråkanter langs yttersiden. Dette videreføres til lenken, og sett fra siden gir det en pen og nærmest sømløs overgang mellom de to.

Urverket er HMC 804.

Mosers Tourbillon-verk HMC 804 kjenner vi fra både Pioneer og Endeavour-familien, og ulikt den helt spesielle Streamliner Cylindrical Tourbillon som ble laget til Only Watch, kommer nyheten med en «normal» flyvende tourbillon klokken seks. Med en rotasjonshastighet på 60 sekunder fungerer den som sekundviser og akkompagneres av time- og minuttviser, med timemarkører i roségull langs klokkens ytterkant.

Urverket trekkes automatisk ved hjelp av en stor skjelettert rotor i gull, mens øvrig finish holder både velkjent kvalitet og stil som vi kjenner fra Moser. HMC 804 er utviklet og produsert i samarbeid med søsterselskapet Precision Engineering AG og verdt å nevne er bruken av to balansefjærer, ment å utligne mest mulig av gravitasjonseffekten på hverandre.

Vakre detaljer.

Nye Streamliner Tourbillon Vantablack kommer med en oppgitt vannresistens til 120 meter og safirglass på begge sider. Veiledende pris på nettsidene er 109.000 CHF og klokken virker ikke å være noen definert begrenset utgave, men med en årlig produksjon på bare noen få tusen ur, kan Moser fortsatt legitimere bruken av slagordet «Very Rare».


ANNONSE