Leses nå
H. Moser & Cie lanserer Pioneer Centre Seconds Mega Cool

H. Moser & Cie lanserer Pioneer Centre Seconds Mega Cool

En enda «coolere» utgave av Pioneer Centre Seconds.

De siste års kanskje klareste rebell i sveitsisk klokkeindustri har vært H. Moser & Cie. Selskapet huskes for sine mange sprell, som inkluderer en klokke produsert av ost, de mange egne tolkningene av smartklokken Apple Watch, den bærekraftige Nature Watch og også den urealiserte Swiss Icons Watch.

Parallelt med sin lekne side har imidlertid CEO Edouard Meylan bygget opp et selskap som leverer produkter av høy kvalitet, kanskje spesielt identifisert av sine flotte fumé-skiver.

Nyeste tilskudd i den sporty Pioneer-kolleksjonen (som Moser selv omtaler som familien fra våtdrakt til 3-delt dress – og alt i mellom) er intet unntak, og skiven med navnet Blue Lagoon Fumé kombineres med nydesignede visere og en nær usynlig logo.

(U)kult navn

For de som er bevandret i selskapets kolleksjon vil nyheten Pioneer Centre Seconds Mega Cool være meget gjenkjennbar. Det gjelder for så vidt både klokken og det (u)kule navnet, som i kjent Moser-stil forklares med den spontane reaksjonene til de ansatte da prototypen ble lansert.

Den 42,8 millimeter store urkassen i stål og det egenproduserte HMC 200 på innsiden er uansett identisk med sine tidligere lanserte søsken. Det plasserer modellen som den største i nåværende kolleksjon, samtidig som den med sine markante trekk, spesielt på sidene av urkassen, utstråler en muskuløs og selvsikker holdning. Ulikhetene konsentreres derfor om de noe mer maskuline viserne, som med sin todelte konstruksjon tilbyr et enda mer simplistisk og ujålete utseende. Disse kjenner vi for øvrig igjen fra den nye Streamliner-familien.

Moser er kjent for å holde markeringer på skiven på et absolutt minimum, gjerne ved å fjerne selskapets logo helt. Denne gangen har man gått for en logo som er printet i positivt relieff i et gjennomsiktig materiale. Det gjør at den blågrønne fumé-skiven stjeler nærmest all oppmerksomhet, sammen med de polerte timemarkørene, viserne og noen doser Super-LumiNova.

Både klokken og nevnte urverk holder høy klasse på finisjeringen. For selv om selskapet har en løssluppet og leken side, leverer de produkter med høy kvalitet. Ukjent for enkelte er kanskje at selskapet produserer sine egne (og mange andres) balansefjærer. En sjelden kompetanse å inneha, selv for langt større navn på den horologiske himmelen.

Førsteinntrykk

Det er liten tvil om at H. Moser & Cie har tjent på å være annerledes, leken og lett provoserende i en ellers konservativ bransje. Det har utvilsomt vært viktig for den voksende oppmerksomheten rundt merket de senere årene, med den karismatiske Eduoard Meylan som en slags smilende og paraplydrink-drikkende gallionsfigur for moroa.

Som en blågrønn karibisk lagune. Bilde: H. Moser & Cie

Men Moser er langt mer enn bare tull og tøys, noe de beviser med en rekke av sine kolleksjoner – og Pioneer Centre Seconds er absolutt blant disse. I Mega Cool-utførelse byr klokken fortsatt på en god blanding mellom det sporty og elegante, men med en litt ny twist som trekker den kanskje enda litt mer mot det kule. Jeg liker resultatet visuelt godt, men vær oppmerksom på at den relativt store kassen trolig ikke er venn med alle håndledd.

Fakta og pris

H. Moser & Cie Pioneer Centre Seconds Mega Cool
3200-1214

Diameter: 42,8 mm
Tykkelse: 15 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: Blue Lagoon fumé
Glass: Safir
Vannresistens: 120 meter (12 ATM)
Rem / lenke: Tilgjengelig med lenke, lærrem, kevlarrem eller gummirem

Urverk: Moser HMC 200
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder
Frekvens: 21.600 vph (3,5 Hz)
Gangreserve: 3 dager

Veiledende pris: 13.900 sveitsiske franc

Mer informasjon er tilgjengelig på h-moser.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!