Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
H. Moser & Cie. Nature Watch

H. Moser & Cie. Nature Watch

Moser gjør «Swiss Made Green Again» med en ny «grønn» klokke.

De seneste årene har sprø påfunn vært en del av H. Moser & Cie.’s faste oppladning før SIHH. I fjor presenterte merket den helsprø frankenstein-klokken «Swiss Icons Watch», som var et tydelig spark mot bransjens tidvis overdrevne fokus på «ikoner». Året før rettet Moser krass kritikk mot slappe regler for «swissness», under slagordet «Make Swiss Made Great Again», og med en klokke laget av ost(!).

Under parolen «Make Swiss Made Green Again», ønsker Moser i år å rette fokus mot vår sårbare natur. Midtpunktet i kampanjen er den elleville «Moser Nature Watch» – en 100 prosent «Swiss Made» klokke, delvis bestående av planter fra manufakturets egen hage i Schaffhausen. Og selvfølgelig er klokken drevet av et mekanisk urverk, i form av det egenproduserte kaliber HMC 327.

Moser «Nature Watch». Foto: H. Moser & Cie.

Nature Watch er åpenbart skapt med et glimt i øyet, og Moser presenterer klokken nærmest som et slags verktøy for å kommunisere deres engasjement innen bærekraftig produksjon, og beskyttelse av miljøet. Mer konkret handler det om å innfri kravene fra «Responsible Jewellery Council», bruke med mulig fairtrade-materialer, samt et karbonfotavtrykk på null.

I følge Moser er også utdannning essensielt for å skape en mer økovennlig verden. Derfor har merket også inngått et samarbeid med organisasjonen «Room to Read», og vil donere 10 barnebøker for hver besøkende i Mosers stand under SIHH.

Personlig innrømmer jeg at flirte litt da jeg så videoen, men samtidig føler jeg at «corporate social responsibility» og godhetsposering ikke akkurat er det beste grunnlaget for markedsføring av luksusklokker. Isolert sett syns jeg klokken er utrolig festlig, men kampanjen faller helhetlig litt igjennom. Uansett – det er godt å ha noen som Moser, i en tidvis kjedelig og pretensiøs bransje.

Spesifikasjoner:

  • Modell: H. Moser & Cie. Nature Watch, ref. 8327-1200.
  • Det ytre: Konstant voksende kasse av stål, sukkulenter, mose, mini Echeveria, karse, vandrejøder, og løk – bør vannes to ganger daglig – 42 mm diameter, 9,4 mm tykkelse – safirglass i front og baklokk – tallskive av mineralstein og lav fra de sveitsiske alpene – renser oksygen, resirkulerer CO2, bidrar til reduksjon av karbonfotavtrykk – rem av gress (bør trimmes jevnlig).
  • Det indre: Egenprodusert Moser kaliber HMC 327, manuelt opptrekkbart – timer, minutter – minst 3 dager gangreserve – 18.000 vph.
  • Pris: Ikke tilgjengelig.