Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
H. Moser & Cie lanserer Swiss Alp Watch Final Upgrade

H. Moser & Cie lanserer Swiss Alp Watch Final Upgrade

Mosers «smartklokke» gjør et herlig sorti.

Da H. Moser & Cie avduket sin Swiss Alp Watch tilbake i 2016 var det både som et stikk mot Apple Watch og smartklokker generelt, men samtidig med en alvorlig undertone om å være tro mot den tradisjonelle klokkekunsten.

Swiss Alp Watch henter nemlig sin kasseform og mye av sitt visuelle førsteinntrykk fra den kjente klokkemodellen til Cupertino-baserte Apple. Men med en mekanisk innside – helt blottet for apper, skritteller eller notifikasjoner av noe slag – er det et hav som skiller klokkene fra hverandre i teknisk forstand.

H. Moser & Cie Swiss Alp Watch «Final Upgrade». Bilde: H. Moser & Cie.

Siden første utgave har også modellen kommet i flere ulike varianter, både som hyllemodell (i den grad klokkene fra Moser kan omtales som det) og i ulike begrensede opplag. Nå avsluttes sagaen om Swiss Alp Watch – med en klokke selskapet både humoristisk og passende har gitt navnet «Final Upgrade».

Loading…

Når kapittelet skal avsluttes fra Moser, gjøre det med stil, for den endelige utgaven er – etter min mening – den kanskje kuleste av alle familiemedlemmene. Den minner sterkt om spesialutgaven 5324-1203 (som hadde kallenavnet «Zzzz» og kom i 20 eksemplarer i 2017) og til dels også om den helt spesielle «Concept Black» fra 2019. Det betyr en skive som ikke bare er sort, men ultrasort, på grunn av Vantablack-teknologien som benyttes, kombinert med sorte polerte visere. Det hele huset i en DLC-belagt kasse av stål og med en sort lærrem.

Sekundviseren sender tankene til sine digitale motparter (Bilde: H. Moser & Cie)

I likhet med Zzzz er også skiven helt blottet for markeringer, men én spesiell detalj skiller den ut fra sin forgjenger. På denne siste utgaven har Moser nemlig tatt med en liten sekundkomplikasjon som sender tankene mot smartklokkenes ikon for innlasting av programvare. Som et touch av humor og med et hint av provokasjon. Det hele gjort mulig gjennom en gradert farget sekunddisk, plassert under hovedskiven, som gjør én full rotasjon per minutt. Her som et symbol på å lade opp oss selv som mennesker og ikke digital teknologi, i følge selskapet selv.

For Moser inntar det filosofiske hjørnet og understreker i pressematerialet at dagens verdenssituasjon gjør det viktigere enn noen gang å ta tak i det som er ekte. At en virtuell verden aldri kan overgå den virkelige, at elektroniske apparater aldri kan erstatte mennesker og at teknologi må være middelet, ikke målet.

Dyp filosofi eller ei – resultatet er akkurat så gjennomført som vi har begynt å forvente fra Moser. For selv om CEO Edouard Meylan og de ansatte fortsatt finner på ulike sprell og sleivspark, har merket for alvor vist seg som en meget seriøs og kompetent produsent av fantastiske klokker.

For selskapets kompetanse på haute horlogerie kommer også til syne på urverkssiden av Swiss Alp Watch. Her finner man selskapets eget HMC 324 som tikker av gårde med rolige 18.000 halvsving per time.

Moser har inkludert en gangreserveindikator på urverkssiden (Bilde: H. Moser & Cie)

Det håndtrukne verket leverer minimum fire dagers gangreserve og på baksiden har man inkludert en praktisk indikator for gjenværende kraft i hovedfjæren. Særtrekk som «Moser-tenner» på tannhjul og aksler, utbyttbart Moser hemverk og balansefjær fra Straumann er på plass. Urverket ser også ut til å være finisjert etter vante standard, som erfaringsmessig betyr høy klasse med flotte detaljer.

Førsteinntrykk

Moser avslutter konseptet Swiss Alp Watch med stor stil. Om pressemeldingen er sannferdig ble faktisk den visuelle ideen lansert av en engasjert kunde – som Moser har utført med helt nydelig finesse. Personlig simpelthen elsker jeg den lille sekundviserens visuelle effekt på klokken – og den leverer en perfekt avslutning for den lekne og lett provoserende klokkefamilien.

Siste i rekken (Bilde: H. Moser & Cie)

Med slutten for Swiss Alp Watch i sikte tror jeg derfor de 50 eksemplarene av «Final Upgrade» vil bli revet bort lynraskt fra butikkhyllene verden rundt. Både fordi klokken er forbeholdt kjennere, filosofien den symboliserer og som en herlig symbiose av tradisjonell urmarkerkunst og samtidens digitale hverdag.

Fakta og pris

H. Moser & Cie Swiss Alp Watch «Final Upgrade»
5324-1205

Mål: 38,2 x 44 mm
Tykkelse: 10,5 mm
Kassemateriale: DLC-belagt stål
Urskive: Sort – Vantablack®
Glass: Safir
Rem: Sort alligatorrem

Urverk: HMC 324
Type: Mekanisk, manuelt opptrekkbart
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder
Frekvens: 18.000 vph
Gangreserve: Min. 4 dager

Tilgjengelighet: 50 eksemplarer
Veiledende pris: 27.000 euro

Mer informasjon er tilgjengelig på h-moser.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!