Mini Remastered

Pøh, dere har ikke levd før dere har eid en sånn:

Alfa-Romeo_Alfasud_901_1972_600_lq_0001.jpg
 
Begynner å nærme seg på ordentlig nå, om ikke Covid skaper nye forsinkelser... Er i ferd med å ordne forsikringer og frakt og vurderer å anskaffe et sett vinterhjul!
 
  • Liker
Reaksjoner: Grendel og Sindre
Motorrommet er et herlig syn, rene pornobilde. Raffinert gjenfødelse av originalen, oljekjøler på høyresiden i tillegg til høyreratt. Mekanisk innsprøytning? trangere enn hva jeg husker det var, men datidens hjemmemek var da uten bremsekraftforsterker, venstreratting og uoriginal oljekjøler ble lagt i fronten
 
  • Liker
Reaksjoner: kvasbo og Grendel
Begynner å nærme seg på ordentlig nå, om ikke Covid skaper nye forsinkelser... Er i ferd med å ordne forsikringer og frakt og vurderer å anskaffe et sett vinterhjul!
Pass på alt av salta veger i Norges land. Dette smykket bør ikkje utsettes for slikt. For et prosjekt! Herlig å følge!
 
  • Liker
Reaksjoner: kvasbo
Nei er du gal, vinterdekk er i tilfelle bare for å teste et par småturer på tørr asfalt før jeg lagrer den før vinteren.
Hadde heller ventet med testing til dager med tørr og isfri asfalt. Det kommer alltid noen dager i november og desember som er helt supre
 
  • Liker
Reaksjoner: kvasbo
Jeg hadde israce-dekk til min S. 750 knivpigger i hvert hjul. De 10" dekkene så ut som pinnsvin.
Du kunne ikke holde dekkene stående i håndflaten. Da ville de skjære seg inn i hånden. Tøffe saker.

8

Edit:
Med tanke på å kjøre på is så vil det bli "rent vann" som kommer under bilen. Det vil renne av når bilen kommer i tørr garasje. Turen frem og tilbake til banen vil legge på saltmarinaden. Selv om Mini har en moderne konstruksjon er det flere gode lommer under bilen hvor saltmarinaden vil kunne legge seg og skape rust. Jeg ville derfor holdt bilen unna vinterveier.
 
  • Liker
Reaksjoner: Edzilla
Eneste vinterveien den evt. skal på er helt tørr asfalt ved levering for å teste en liten tur før vinterlagring.
 
  • Liker
Reaksjoner: Grendel
I karosseriet var bakramma fæl til å ruste i gml dager. Det er nok en bedre konstruksjon i dag, kanskje galvanisert bakramme.
 
Ut i fra det jeg har sett av nyproduserte mini-karrosserideler så galvaniseres de av en eller annen grunn fortsatt ikke.
Sikkert for å sikre at folk må kjøpe nye paneler hvert tiende år og holde produksjonen i live ;)
 
Om det er helt tørr asfalt så trenger du vel ikke vinterdekk.. :p

Joda. Det går fint med sommerdekk, men det blir en definisjon av "fint".
Jeg kjørte noen ganger min Mini på vinteren "når lengselen ble for stor". Tørre fine kalde vinterveier. Fantastisk lyd når du kaldstarter en gammel Cooper S motor! Sommergummien blir selvfølgelig kald og hard når det er kaldt. Dette krevde at du kjører med måte og ikke har stor fart. Du får sitte i bilen, kjenne lukter og høre lydene. Og selvfølgelig kjenne på bil-følelsen. Det er hyggelig det.

Og det positive er at alt kan forsvares for å holde batteriet og mekanikken i gang. Det har godt av å bli brukt....
Velg en søndag ettermiddag med lite trafikk.

8