Kunstig julete eller ekte?

Kunstig julete eller ekte?


  • Antall stemmer
    80
  • Avstemningen stengte .
Jeg ser du er forberedt på å håndtere oppjagede barn til julen, @Edzilla ….

Hvordan faa rolige barn til jul.jpg



8
 
Hvis man skal ha ekte er det viktig at det er stort nok til å være veldig vanskelig å få inn gjennom døren, slik at så mange nåler som mulig kan falle av når det skal kastes ut! :D

noe slik som dette?
Hoeyt JuleTre.jpg


(Husker ikke om dette kom herfra eller derfra)

8
 
  • Liker
Reaksjoner: DJM
Noe sånt ja!

Det kan godt hende at det går an å ha et tre som fint kommer seg gjennom døren på vei ut, men man skal være såpass forbannet at man kiler det litt fast og tømmer det for granbar, uansett! ;)
 
  • Liker
Reaksjoner: Grendel
Noe sånt ja!

Det kan godt hende at det går an å ha et tre som fint kommer seg gjennom døren på vei ut, men man skal være såpass forbannet at man kiler det litt fast og tømmer det for granbar, uansett! ;)

Dermed skaper et ekte juletre familiesamhold og hygge. Alle hjelper til med feiing og støvsuging av barnålene. Juletreets siste familieglede blir å bli brent på St.Hansbålet, til alles glede. Nå kan jo også et kunstig tre brennes på St. Hans, men metallstengene blir litt lei "aske".

Så; jeg ser mye glede med ekte tre.

8- )
 
  • Liker
Reaksjoner: DJM
Dette må være den tristeste tråden i hele forumet. At jeg her, i det jeg i årevis har sett på som en paradisøy av fredelige og fornuftige likesinnede, omgitt av en sjø av kloakk, skulle finne en tråd full av plastjuletreforsvarere er en juleskuffelse på høyde med det tradisjonelle julaftenregnet

Det er ikke vanskelig å være enig i at det er et heft med juletrær, spesielt om man bor i en by og ikke har tilgang til egne trær, egnet juletretransportkjøretøy eller et sted å kaste treet etterpå; at barnåler er noe drit å ha i hus, og at juletremafiaen tar seg altfor godt betalt, men dersom man synes ulempene overstiger fordelen er det jo bare å gjøre som @eidehelg: Kutte ut hele treet. Kjøp en liten busk til pynt istedet - lett å frakte, pynte og kvitte seg med. Det er i utgangspunktet en temmelig absurd tradisjon å ta livet av et helt uskyldig tre, dra det innomhus og pynte med glitter og glam til det er mer tacky enn en oligarkfrue i overgangsalderen, for så å vandre håndholdende rundt det mens man synger sanger man knapt husker første vers av om en hendelse som neppe har funnet sted med sønnen til en gud man ikke tror på. Man trenger da ikke gjøre det enda dummere ved å erstatte treet med en glorete plastkopi, produsert på luselønn i et grimt lokale på andre siden av verden og fraktet til grantrerike Norge for et par opptredener før det blir til plastavfall. Plastjuletreet er et sørgelig bilde på Nordmannen nå når vi entrer et nytt tiår: Ulempeavers og naturfrakoblet. Til neste jul blir det tre med MP3-spiller og roterende fot, så man slipper å flytte seg fra sofaen i det hele tatt.

Det er en himmelropende ironi i å forsvare plastjuletrær på et forum for noe så anakronistisk, ulempetungt, kostnadskrevende, tradisjonsdrevet og unødvendig som mekaniske armbåndsur. Et Biltematre i stuen er som tillagt motorlyd på en el-bil, brystimplanater, ikke-bærende søyler på hus, spraytan - eller som å pryde håndleddet med en gull-Lolex med kinesisk kvartsverk kjøpt fra noen som driver butikken sin fra en bag rundt halsen.

Skjerpings! Og God Jul!
 
Redigert:
På søndag var vi ute i skogen hos gode venner og hugget juletre, for 29 år på rad. Sedvanlig sørlandskyst-førjuls-vær - dvs. yr, tildels regn, alt surklende vått. Og kaldt. Men allikevel trivelig og tradisjonsrikt.
Passende tre ble som vanlig funnet etter noen runder frem og tilbake, treets iboende fortrinn som høyde, fylde, farge og bartetthet ble vurdert, på sedvanligvis noe drømmende av hustruen ( høyt som til domkirken, fyldig som til torvplassen) og noe mer realistisk av ektemannen (vi har også i år kun normal takhøyde i stuen, og ja, treet skal stå mellom sofaen og bokreolen så en slank variant er alt vi har plass til).
Etter vel gjennomført rituale der hustru og ektemann også i år fremførte de samme mer eller mindre gode argumentene for hvilket tre som i år var det perfekte, ble det etterhvert omforente, utvalgte tre felt og surret på biltaket. Etterpå vendte hele ekspedisjonsfølget tilbake til gårdshuset der kjøttgrytene ventet og en bedre middag ble inntatt i varmen fra en sprakende vedovn. En hyggelig, flott, adventstradisjon med gode venner vel gjennomført, i år også.

Og med såpass ferskt juletre samt riktig behandling ved påsetting av fot (lille julaften) og vanning underveis er ikke dryssing normalt noe problem (og vi sverger til vanlig norsk gran).
Hadde ikke blitt det samme med plastikktre...
 
Mekaniske ur, artifisielle juletrær her. Hva skal man si. Aversjon mot ulempe og forkjærlighet for bekvemmeligheter når det gjelder uvesentligheter som julepynt, konservativ og tradisjonsbundet når det kommer til viktige ting i livet som armbåndsur, lommekniver og lesebriller.

Neida. Vinglete og prinsippfattig på de fleste områder. Vurderer forresten å kopiere juletreet som den lokale Kiwi-butikken har montert utenfor inngangen. Nyskapende!

574CB3EE-E1BC-45D7-A1D2-8B579F66B9F0.jpeg
 
Her burde den generelle fake-regelen brukes:
Dersom man ikke kan (eller vil) ta seg råd til ekte vare, kjøper man noe helt annet - IKKE noe som utgir seg for å være ekte vare.

Hva om man ikke tåler ekte juletre :eek: les. allergiker
Er det da innafor med et substitutt typ plasttre?
 
  • Liker
Reaksjoner: Rød