Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00

Kokkekniver

Reg.
10. august 2011
Innlegg
812
Sted
Bergen
Ferske (levande) kamskjell treng ikkje frysast først. Salma laks treng heller ikkje ein tur i frysaren...

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk
 
Reg.
6. november 2011
Innlegg
2.111
Så lenge kvaliteten på kamskjell er bra så skulle det ikke være noe galt i det:)
Det stemmer oppdrettslaks trenger ikke fryses og da spesiellt salma.
 
Reg.
27. oktober 2011
Innlegg
603
Sted
K-town
Skjønner ikke helt det med å fryse den fine fisken? Jeg spiser råtten fisk hver høst..
Da kan man vel spise den rå uten at man fryser den!? :p hihihi

Men litt mer seriøst:

"Villfisk fanget i sjøen kan inneholde parasitter (”kveis”). Villfisk fra sjøen som skal spises rå eller nesten rå bør derfor fryses før bruk for å drepe eventuelle parasitter. Dette gjelder ikke oppdrettslaks/ørret og annen oppdrettsfisk."

Sakset fra matportalen =) Så derfor er Salma laks safe!
 
Reg.
6. november 2011
Innlegg
2.111
Skjønner ikke helt det med å fryse den fine fisken? Jeg spiser råtten fisk hver høst..
Da kan man vel spise den rå uten at man fryser den!? :p hihihi

Men litt mer seriøst:

"Villfisk fanget i sjøen kan inneholde parasitter (”kveis”). Villfisk fra sjøen som skal spises rå eller nesten rå bør derfor fryses før bruk for å drepe eventuelle parasitter. Dette gjelder ikke oppdrettslaks/ørret og annen oppdrettsfisk."

Sakset fra matportalen =) Så derfor er Salma laks safe!
+1;)
 
Reg.
27. oktober 2011
Innlegg
603
Sted
K-town
Null stress, hvor kan jeg skaffe tørris? ;)
Tja, dem fleste største byggevare forretninger skaffer det til deg. Men det er opptil en uke leveringstid har jeg opplevd. Men skal det sendes noe sted så går det vel under fareklasse 9. (farlig gods) så veit ikke helt hvor lett det er å få sendt det over landegrensa ;)
 
Reg.
23. juni 2010
Innlegg
2.038
Sted
Oslo
Noen som har tips om hvor jeg kan sende bort knivene for slip og tlc?
Stoler ikke helt på meg selv med et slipestål.
 
L

Lynvingen

Guest
Tja, dem fleste største byggevare forretninger skaffer det til deg. Men det er opptil en uke leveringstid har jeg opplevd. Men skal det sendes noe sted så går det vel under fareklasse 9. (farlig gods) så veit ikke helt hvor lett det er å få sendt det over landegrensa ;)
Går fint å få sendt det, men det koster flesk siden det er ADR gods.
 
Reg.
27. oktober 2011
Innlegg
603
Sted
K-town
Går fint å få sendt det, men det koster flesk siden det er ADR gods.
Får sende fisken og tørrisen inn til DGM, så ordner dem nok biffen ;)

ADR gods? Trodde ADR var et kurs man tok for å frakte farlig gods på vei jeg? :p

Men back on topis.. Den her var rar! :p
[video=youtube;WNcMTil13kg]http://www.youtube.com/watch?v=WNcMTil13kg[/video]
 
Reg.
8. mars 2010
Innlegg
3.475
Sted
Over fjorden
Santoko bør du prøve random om du ikke har prøvd det før.

Gikk først til innkjøp av en mindre santoku. Ble så fornøyd at jeg nå kjøpte en... gudene vet hva det heter.. asiatisk hakkekniv kaller jeg den.. i mangel på noe bedre.. Eggen er ekstremt flat og lang slik at man får en stor kuttflate. Helt fantastisk å bruke :)

Ser nesten sånn ut:

 

Hvalrossen

Støttemedlem
Reg.
25. februar 2012
Innlegg
1.183
Sted
Oslo
Kniver i Kyoto

Hei,

Kan ikke lage mat (og lager heller ikke noe annet enn pasta og frossenpizza), og derfor elsker jeg selvfølgelig
dyre kniver hvor man (tror man) føler kvalitet og tradisjonelt håndverk, akkurat som for klokker ...

Nå skal jeg snart til Kyoto og lurer på
1. hvor i byen får man tak i "høykvalitetskniver"?
2. hva slags kniver (merker, modeller) anbefales for et budsjett på ca 1000 for en kniv?
(eh ... dette er nok en tøyelig fast øvre grense ...)

(Kjenner til gaten nær Namba-stasjonen i _Osaka_ hvor det selges masse kjøkkenutstyr, men vet ikke om noe i Kyoto ...)

Tilsvarende tips for Kanazawa er også meget kjærkommet!
 
Reg.
8. august 2012
Innlegg
129
Sted
Bergen
Da har det seg slik at jeg kom over denne tråden. Kom da på at jeg har en kniv (dog ikke til kokkelering) liggende som jeg lagde for 4-5 år siden, fikk lyst å vise denne til dere, så her kommer noen bilder med beskrivelse.

Her er hele samsuriet. Slire er laget av lapplær og farget svart.
Total lengde 19,5 cm.​



Knivblad ble smidd med karbonstål liggende i såkalt u-form. Jeg valgte å ikke slipe hele bladet, derav ruglene å fordypningene etter slagg som har satt spor når bladet ble hamret. På nederste bilde ser man jeg forsøkte å stemple inn initialene mine "EE", ikke med fullgodt resultat.
Bladlengde 7,5 cm​



Skaftet er smidd ut av roten fra en fjellbjørk, deretter pusset og behandlet med klar olje.​



Noen fler som har lignende? I såfall post bilder :D
Takk for meg :)
 
Redigert:
  • Liker
Reaksjoner: Blodstrupmoen
G

Guest571

Guest
Bra jobbet. Har gjort noe av det samme for mange år siden, var vel i 9. klasse på ungdomsskolen. Knivbladet er kjøpt som emne, altså ikke hjemmesmid, men formet til å passe kniven. Resten av det man ser er lagd for hånd. Veldig fornøyd til tross for at den ble lagd når jeg var 15 år.

Beklager elendig bilder. Blodet på kniven er fra forrige fisketur.









 
Reg.
8. august 2012
Innlegg
129
Sted
Bergen
Takk som deler Mathfjeld!
Ser vi har brukt samme teknikk på slire, samme søm og patent på hempen. Er det plommetre skaftet er laget av? :confused:
 
G

Guest571

Guest
Takk som deler Mathfjeld!
Ser vi har brukt samme teknikk på slire, samme søm og patent på hempen. Er det plommetre skaftet er laget av? :confused:
Bare hyggelig. Skulle gjerne svart deg, men har dessverre ikke peiling på hva skaftet er lagd av. Morsomt prosjekt.
 
Reg.
25. januar 2013
Innlegg
579
Sted
Trondheim
Jeg har brukt Global sine kniver i mange år og har bare gode erfaringer med disse, selvsakt må de vedlikeholdes som alt annet.
MAC sine kniver er også bra men tåler ikke like mye.