Hva leser dere om dagen?

En tur innom Narvesen i dag. Koselesing til helgen: Watch Journal 02:2013, Armband Uhren april 2013 og Wallpaper april 2013: Jeg vet ikke om det skal være :D eller :eek:? :)
 
Jeg er snart ferdig med Jan-Erik Fjeld sin bok Tysteren. Synes den er spennende så hans neste bok skal bestilles straks. Ser i boka at fyren liker klokker i hvertfall :)
 
Er i ferd med å avslutte Bill Brysons "en kort historie om nesten alt". Mye bra stoff i denne boka, mange sinnsyke fakta og skriverier rundt vår historie (skapelse) og verdensrommet med dets hjernesmeltende tall og informasjon, alt skrevet på en måte som lar oss "ordinære" forstå det vanskelige.

Les den!

En-kort-historie-om-nesten-alt_hd_image.jpg
 
Redigert:
Leser for tiden "How I Caused the Credit Crunch" av Tetsuya Ishikawa. Spennende bok som forteller hele oppbygningen til finanskrisen.
500x500_2581162_file.jpeg
 
Blod og død preger nattbordet mitt for tiden:

"Krigshelten Trond Bolle" - aktuell etter at det viser seg at E14 overvåket forfatterne Rolf Widerøe og Hans Petter Aas.

Jens Lapidus - "Mamma forsøkte"
Lapidus fortsetter med tolv noveller i kjent Stockholm Noir-stil.
 
Leser for tiden "How I Caused the Credit Crunch" av Tetsuya Ishikawa. Spennende bok som forteller hele oppbygningen til finanskrisen.
500x500_2581162_file.jpeg

Det merkverdige med denne boken er hvor teknisk forfatteren beskriver de ulike instrumentene. Rent underholdningsmessig syns jeg kanskje Cityboy var noe mer festlig.
 
Nærmer meg slutten på en bok jeg liker veldig godt, nemlig "Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant". Har virkelig fått smaken på bøker med humor og morsom blanding av fakta og fiksjon. Så da lurer jeg på om noen har en humoristisk bok, med action og kanskje litt morsomt oppspinn basert på historie/fakta. Kan gjerne være mulig å skaffe på iBooks (IPad). :)
 
Gode bøker så lenge det dreier seg om skip, seiling og kanoner, bli noe famlende og langtekkelig i landliv skildringene - er nå min mening......

Stor fan av bokvalget ditt, HadronCollider! :D

Master & Commander-bøkene er fantastiske! Godt å se at det er flere som leser dem, det er et fantastisk univers jeg faktisk skulle ønske jeg kunne oppdage på nytt, så bra er de bøkene!
 
Det merkverdige med denne boken er hvor teknisk forfatteren beskriver de ulike instrumentene. Rent underholdningsmessig syns jeg kanskje Cityboy var noe mer festlig.

Enig! Jeg skal være helt ærlig og si at jeg ikke hadde forstått en dritt hvis jeg ikke hadde studert faget. Er ca. halvveis nå. Cityboy har jeg ikke lest, men The Big Short er mer lettlest og mer interessant. Greit nok at How I caused the credit crunch gir deg ett innsyn i hvor mye dop og strippeklubber gutta holdt på med, men det var vel ikke akkurat en hemmelighet?
 
Gode bøker så lenge det dreier seg om skip, seiling og kanoner, bli noe famlende og langtekkelig i landliv skildringene - er nå min mening......

Ikke enig :) Syns hele universet er utrolig godt skildret, både til lands og til sjøs. Men spesielt til sjøs, så klart ;) Skulle bare ønske Patrick O'Brian hadde rukket å skrive noen bøker til!

Hvis man liker disse bøkene bør man også prøve seg på Flashman-serien av George MacDonald Fraser. De handler om en utrolig uspiselig soldat i det britiske imperiets hær på 1800-tallet, og hvordan en gedigen feiging, drittsekk og backstabber klarer å snuble seg gjennom livet i stadige konflikter, slik som det britiske felttoget i Afghanistan, Krim-krigen, den ville vesten osv, og til og med bli oppfattet som en helt. Fantastisk underholdende! :)
 
Redigert:
Sandmannen av Lars Kepler. En veldig bra bokserie i krimsjangeren syns jeg.
 
Leste norske oversettelsen av Enders Game (Enders spill) i påsken. Likte den godt og må nok skaffe flere i serien.
 
51zsxSrZXqL.jpg


In 1956 two Bell Labs scientists discovered the scientific formula for getting rich. One was mathematician Claude Shannon, neurotic father of our digital age, whose genius is ranked with Einstein's. The other was John L. Kelly Jr., a Texas-born, gun-toting physicist. Together they applied the science of information theory--the basis of computers and the Internet--to the problem of making as much money as possible, as fast as possible.

Shannon and MIT mathematician Edward O. Thorp took the "Kelly formula" to Las Vegas. It worked. They realized that there was even more money to be made in the stock market. Thorp used the Kelly system with his phenomenonally successful hedge fund, Princeton-Newport Partners. Shannon became a successful investor, too, topping even Warren Buffett's rate of return. Fortune's Formula traces how the Kelly formula sparked controversy even as it made fortunes at racetracks, casinos, and trading desks. It reveals the dark side of this alluring scheme, which is founded on exploiting an insider's edge.

Shannon believed it was possible for a smart investor to beat the market--and Fortune's Formula will convince you that he was right.



Begynte så smått på denne i påsken. Foreløpig mest om amerikansk mafia, Claude Shannon og Ed Thorp. Fin miks av historie og underholdning så langt :)
 
Påskekrimmen fortsetter, jeg leser Sherlock Holmes Hunden fra Baskerville akkurat nå. Storkoser meg med denne, har nettopp fullført En Studie i Rødt også. :D

0d6a53c482ec3f1f764d132afed4970f1069e8d3965451153bc375ff.jpeg
 
Ikke lange stundene som kan dedikeres lesing men døver den verste ventesmerten på at S03 av GoT skal bli ferdig på TV med å starte på Bok 4 i RR Martins univers, "gleder" meg til å komme i jobb med 40+40 minutter pendling med lesemuligheter fra juni av :)

Ellers så blir det et kapitel eller to i "Livet i Skolen 1&2" - ped. litteratur ;)
 
Atlas Shrugged ligger å venter, men frem til siste eksamen får alt annet vente..

Den 12. kan ikke komme raskt nok!
 
Atlas Shrugged ligger å venter, men frem til siste eksamen får alt annet vente..

Den 12. kan ikke komme raskt nok!

You're in for a beating. Uten å mene noe om det politiske innholdet som ligger i (og tillegges) Ayn Rands bøker, så er det ikke mye å skryte av rent litterært.