Hva leser dere om dagen?

Anders

Støttemedlem
Medlem
18. jan. 2008
Innlegg
4.410
Inspirert av en tråd på TTT tenkte jeg å polle litt på hva dere leser om dagen?

For min egen del ligger dette på nattbordet:

Shantaram, en utrolig spennende murstein om livet i Bombays slum og underverden. En selvbiografisk roman skrevet av en australsk fyr som har opplevd over gjennomsnittlig mye i livet :)

H.P. Lovecraft: Against the World, Against Life skrevet av en av mine yndlingsforfattere, Michel Houellebecq. Biografi med sterke drag av Houellebecqs egne indre demoner. Man må jo bare elske mennesker med så mye misantropi i seg!

A Rolex Review, WatchTime special issue (2007). Denne hadde jeg utrolig nok ikke, så jeg kjøpte den på eBay her om dagen. Vanligvis har jeg nok med å lese klokkestoff på nett, men dette var et must.

Siste nummer av britiske GQ.

Edit: Og fag, selvsagt. Det blir alltid noe fag. En bok om Android-utvikling og én om design patterns. Gjeeesp ;)
 
Akkurrat nå er det Dan Browns "Det tapte symbol"... Deretter så blir det enten Howard Shapiros "Electirc Gipsy" (bio om Jimi Hendrix) eller Stephen Davis' "Hammer of the Gods" (Led Zeppelin Saga).
Elsker musikkbiografier av artister som har "levd" litt :D. For andre som ønsker seg sjokkerende lesing så kan jeg på det varmeste anbefale "The Dirt - Mötley Crüe : confessions of the world's most notorious rock band" ... som må være noe av det råeste og morsomste bio'n jeg har lest. Selvbiografien til Saul "Slash" Hudson anbefales også på det varmeste for Guns N' Roses fans.

Ellers så er jeg svak for Tom Clancy, og favoritten må vel bli "Rainbow Six"...:D

Ellers så blir det som Anders, en del faglesing (skole).... urk
 
For andre som ønsker seg sjokkerende lesing så kan jeg på det varmeste anbefale "The Dirt - Mötley Crüe : confessions of the world's most notorious rock band" ... som må være noe av det råeste og morsomste bio'n jeg har lest.

Enig!! Veldig morsom lesing... livet mitt ble plutselig VELDIG A4....

For tida så går det for det meste i fagbøker, men prøver a komme meg gjennom "The Kindly Ones" av Jonathan Littell når jeg har tid til slikt. Favoritt forfatterene mine er vel Hunter S. Thompson og "Luke Rhinehart" (George Cockcroft), utenom de to så holder jeg meg stortsett til fag og faktabøker.

Interessen for klokker begynner sakte men sikkert å utvikle seg fra å være en ren design interesse til å helle mer mot urverk og det mekaniske så hvis noen har noen gode tips om bøker som omhandler urverk generelt så er det bare å rope ut!!
 
  • Liker
Reaksjoner: Edzilla
Straks ferdig med Karl Ove Knausgårds "Min kamp II". Mangler også noen få sider for å få unnagjort Nassim Nicholas Talebs "Fooled by Randomness", en bok jeg burde ha lest ferdig for lenge siden. Har også begynt på samlingen av Richard Feynmans brev, "Reasonable Deviations from the Beaten Track".

Av litt lettere lesing finner vi Dowling/Hess' "Rolex Wristwatches" og Eric Ripert/Christine Muhlkes "On the Line". Sistnevnte er utrolig spennende ettersom den ikke er en kokebok i tradisjonell forstand, men også gir et innblikk inn i det operasjonelle.
 
Da jeg er deltidsstudent har jeg ikke samvittighet til å lese annet enn skolebøker.

Det går med andre ord kun i juridisk teori for min del.. (gleder meg til sommeren!)
 
For tiden leser jeg Ayn Rands Atlas Shrugged - en murstein på 1100 sider som beskriver et nær apokalyptisk USA omringet av fæle sosialiststater, hvor noen få ressurssterke, noble og rensinnede industrialister og andre kompetente går til streik for å få resten til å skjønne at uten dem stopper alt opp. En favoritt blant ultraliberalister og FRP-ere, den har egentlig vært på leselisten min en stund, siden den stadig vekk dukker opp som referanse i debatter og innlegg. Den er rent litterært et makkverk, men den er interessant fordi den tegner med overtydelig strek opp et verdensbilde som rent teoretisk er vel og bra. I praksis blir det for evig bare en utopi da mennesker ikke kan eller ønsker å være kompromissløse; samt at verden ikke er sort/hvitt inndelt i hyperkompetente multikunstnere som lykkes med alt og udugelige snyltere som ødelegger alt de tar i. Velvel, jeg innser at selv om boken på mange måter er dårlig, engasjerer den meg og tenner meg litt. Og da har den gjort jobben sin!

Må nesten ta med et sitat jeg fant:
There are two novels that can change a young mans life: The Lord of the Rings and Atlas Shrugged. One is a childish fantasy that often engenders a lifelong obsession with its unbelievable heroes, leading to an emotionally stunted, socially crippled adulthood, unable to deal with the real world. The other, of course, involves orcs.

Ellers leser jeg litt tegneserier, Christopher Nielsen, Martin Kellerman og Daniel Clowes er alle representert på nattbordet.

Faglitteratur fordrar jeg ikke, men jeg leser noen magasiner, Teknisk Ukeblad, Energiteknikk + et par andre jeg får på jobb.

Shantaram, en utrolig spennende murstein om livet i Bombays slum og underverden. En selvbiografisk roman skrevet av en australsk fyr som har opplevd over gjennomsnittlig mye i livet :)
Den er så bra! Jeg slukte den i fjor, og likte den meget godt. Det hjelper at jeg har vært i Mumbai, og elsket byen.
 
Er akkurat ferdig med Bravo Two Zero av Andy McNabb og nå har begynt på Sorgenfri av Jo Nesbøe

Har også lest endel av Chris Ryan i det siste
 
For tiden leser jeg Ayn Rands Atlas Shrugged -

WTF?
Akkurat den leser jeg også. Og jeg har kommet til omtrent samme konklusjoner som deg. Det må man si er en tilfeldighet (med mindre vi er inspirert av samme artikkel i GQ).

Ellers går det mye i faglitteratur, men i motsetning til Anders og Stipey og Stian, så synes jeg det er veldig interessant, berikende og morsomt. Det må enten bety at jeg har en morsommere jobb eller at jeg er såpass dårlig utdannet i utgangspunktet at en hver oppdatering er en åpenbaring. Tror kanskje mest på det siste.

Ellers har jeg også en Kellermansamling på nattbordet, og noe som jeg har en mistanke om at Krille også liker: "Jeg, Arne" av Charlie Christensen.
 
  • Liker
Reaksjoner: Edzilla
WTF?
Akkurat den leser jeg også. Og jeg har kommet til omtrent samme konklusjoner som deg. Det må man si er en tilfeldighet (med mindre vi er inspirert av samme artikkel i GQ).

Ellers har jeg også en Kellermansamling på nattbordet, og noe som jeg har en mistanke om at Krille også liker: "Jeg, Arne" av Charlie Christensen.
Morsomt! Jeg har ikke lest GQ, det er faktisk et blad jeg aldri har hatt noe forhold til. Går jeg glipp av noe? Og hvilken artikkel er det snakk om?

Ellers er det ikke noe tvil om at jeg er Charlie Christensen-fan, brukernavnet mitt er selvsagt lånt fra hans fantastiske figur Krille Krokodille, den drikkfeldige alligatoren med den skarpe tungen og draget på de pene jentene.
 
  • Liker
Reaksjoner: Edzilla
Morsomt! Jeg har ikke lest GQ, det er faktisk et blad jeg aldri har hatt noe forhold til. Går jeg glipp av noe? Og hvilken artikkel er det snakk om?

Denne artikkelen. GQ kåret Ayn Rands til fjorårets mest innflytelsesrike forfatter sett i lys av finanskrisen. Et litt overraskende valg i og med at hun har vært død en stund. Artikkelen dyttet meg over kanten siden jeg har hatt lyst til å lese henne lenge. Ikke minst etter å ha spilt fantastiske Bioshock på Playstation 3. Et spill som henter mye inspirasjon i Ayn Rands egen filosofiretning - Objektivismen.
 
Har akkurat avsluttet Knausgårds pinligheter bind 1-4 (jeg har pappaperm og god tid):
IMG_4352.jpg


Leser litt fag også med jevne mellomrom:
IMG_4353.jpg


Denne blir man aldri lei:
IMG_4351.jpg


Samt denne halvpornografiske bildeboken...:)
IMG_4330.jpg
 
For tiden leser jeg The World is Flat av Thomas Friedman og Storeulv (boken om John Fredriksen).

Ellers leser jeg TradeWinds hver fredag.
 
Sivilprosess, av Anne Robberstad :cool:

Ellers leser jeg The Economist og Cyclesport og Procycling ;)

Forøvrig kan boken "Money" skrevet av Eric Lonergan i serien The Art of Living anbefales.
Hva er penger, hvor kommer de fra, osv. Spørsmål ikke alle tør stille seg, og langt færre kan svare på.
 
Forøvrig kan boken "Money" skrevet av Eric Lonergan i serien The Art of Living anbefales.
Hva er penger, hvor kommer de fra, osv. Spørsmål ikke alle tør stille seg, og langt færre kan svare på.

Takk for tipset :D Leste litt om den, og la den til på Amazon-wishlisten min. Blir med på neste lass.
 
Har feid igjennom noen bøker idet siste som jeg har gått glipp av tidligere. Benytter sjansen før faglitteratur må ta overhånd.
Shantaram - Denne anbefales!:D
Det tapte symbol - skuffende.
Snømannen og Hodejegerne av Jo Nesbø - En alltid underholdende forfatter.:D
 
Leser nå to bøker. Første pri er Marekors av Jo Nesbø og pri 2 er The art of war av Sun Tzu
 
her går det for det meste i blader da jeg har store problemer med å følge med når jeg prøver å lese tung lektyre(skulle nesten tro jeg var av blått blod så store konsentrasjons vansker jeg har når det kommer til lesning)
Prøver fast å få med meg finans avisen motor,
også blir det mye hørespill(poirot) og filmer.
for ikke å glemme radioresepsjonen på podcast.
hehe, nå framsto jeg som strålende intelligent!