Erfaringer med turutstyr

Telt : Hilleberg. Brukte dette som kystjeger i militæret i Harstad om vinteren under veldig røffe forhold. Bombesikkert.

Sekk: Norrøna Recon Pack. Bombesikker.
 
Noen som erfaring med Garphyttan? Synes det ser ganske ok ut og prisene er ikke helt avskrekkende.
 
Noen gode tips til sekk @Entropy @Consigliere ? Kjøpte nylig en osprey på rundt 40 liter men dette blir vel for lite til en tur med telt, sovepose, liggeunderlag, stormkjøkken osv
 
Ville valgt dunpose, @Lynch. Mange som frykter våt pose og medfølgende dunkollaps, men så lenge man har et godt telt, og pakker posen i vanntett rolltop-pose i sekken er ikke dette et problem selv i mengder av regn - etter min erfaring.

Jeg bruker selv en comf 0 grader pose fra Mountain Hardwear, og det er passelig for meg. Bare opplevd at den var litt kjølig én gang, i et par minus. Dama derimot frøs i en -7 rated pose i samme temp. Med andre ord kan det hende at frøkna må ha en varmere pose enn deg.

Mountain Equipment Helium serien kan anbefales, kjøpte Helium 800 nylig til dama og den er varm som fy. Om din frue ikke er alt for frysepinn ville jeg kanskje gått for en Helium 400 til deg og Helium 600 til hu. Har man med en lett dunjakke og litt ullundertøy kan man enkelt gjøre det litt varmere. Husk å velg riktig lengde!

Liggeunderlag er gjerne undervurdert når det kommer til å holde varmen. Kjøp noe med litt OK isolasjon til bakken. For eksempel Exped SynMat UL 7 - potensielt i LW (large & wide) til deg og MW (medium & wide) til dama. Alltid deilig at madrassen ikke er altfor smal.

Når det kommer til telt er det vanskelig å vite ut i fra bruk. Er det sannsynlig at dere reiser til fjells når det er meldt kuling-storm i kastene og øsende regnvær? Hvis ikke, så er trolig Allak 3 og generelt Black Label serien til Hilleberg overkill. Ikke morsom vekt å bære med seg. Har selv hatt et par røffe netter i Helsport Reinsfjell 3 Superlight, og det klarte seg ganske fint, selv om jeg ikke ville basert meg på det som et telt til ekstremvær. Det vil tilsvare Allak i størrelse og utforming, men er en del lettere.
 
Noen gode tips til sekk @Entropy @Consigliere ? Kjøpte nylig en osprey på rundt 40 liter men dette blir vel for lite til en tur med telt, sovepose, liggeunderlag, stormkjøkken osv

Dette innlegget kom etter jeg skrev min avhandling ^. Finn noe som passer din rygg. Jeg bruker selv en Osprey Xenith 88 i størrelse L (blir da 92 liter) og den er stor nok til det meste - samtidig som den ikke er overkill type Bergans Alpinist og Norrøna Syncroflex på godt over 100 liter.

Ville sjekket ut Platou og Outdoor her i Bergen. De har ok utvalg i Osprey og Gregory blant annet.
 
Noen gode tips til sekk @Entropy @Consigliere ? Kjøpte nylig en osprey på rundt 40 liter men dette blir vel for lite til en tur med telt, sovepose, liggeunderlag, stormkjøkken osv

40 liter blir for lite til overnattingstur, samtidig som den eminente Norrøna Recon kan bli i største laget. Synes +/- 80 til 100 liter er stort nok, med mindre du skal på ekspedisjon. Tung sekk er ikke kult på tur, i hvert fall ikke med min bedre halvdel...

Jeg bruker en gammel og helt uslitelig Berghaus Cyclops, som ble levert til militæret i flere land. Finnes en liknende hos Milrab. Kjøpte en ny Bergans Trollhetta i fjor, med justerbar rygg - kan også anbefales.
 
Tusen takk for meget gode anbefalinger @Consigliere @Entropy @OBHaugland @Havvo Handler alltid på outdoor i Bergen og en del på stadion sport, god service hos begge to og godt utvalg! Vi er relativt ferske i telting men har gått på fjellene rundtom i Bergen i mange år. Vist dere har gode og lure tips å ha i tursekken må dere gjerne dele de også ;)
 
  • Liker
Reaksjoner: Consigliere
Kanskje feil forum men kost/nytte er jo greit å ha i bakhodet og. Ex Hilleberg er sinnsykt gode telt. Men for prisdifferansen mellom fx et Hilleberg og et som er MER enn bra nok så har du en super sovepose. Selv sverger jeg til tunnelvarianter fra extremserien til Helsport. De har fungert i Forsvaret/Intops og så godt som alt av polekspedisjoner gjort av nordmenn.
 
Jeg har gått mye tur i skog og mark, og er det en ting jeg setter pris på, så er det Ventileanorakken min Sasta Peski. Den er laget av tettvevd bomull, som sveller når det blir bløtt. Opprettholder da stor vannbestandighet, samtidig som den puster svært bra, og er tilnærmet lydløs. Er også slitesterkt.

Det er ikke så mange produsenter av ventileklær, da prosessen er kostbar. Eksempler er Sasta, Hilltrek, noe fra Amundsen sport, og litt Klattermusen
 
  • Liker
Reaksjoner: Solli
Jeg har 2. Ene runder snart tyve år. Plukket opp på Balkan. @West hvor har du fått denne utlevert?

Fantastiske og uslitelige sekker som er definisjonen på at det enkle et det beste. Synd de sluttet å produsere dem.
 
Noen som erfaring med Garphyttan? Synes det ser ganske ok ut og prisene er ikke helt avskrekkende.

Har bestilt (og returnert) noen varer her. Har prøvd både original- og specialist-bukser i zip-off. Buksene virker å være av god kvalitet og med smarte løsninger, men var temmelig lange, og vesentlig smalere over lårene enn Fjällräven Keb (naturlig sammenligning). Sammenlignet med Keb virket stretch-partier på specialist-buksen til å være noe tettere og mindre pustende. Ullsokkene deres er ikke 100 % ull, og har ganske høy andel syntetisk materiale. Prøvde også en skjorte, og her var spranget mellom størrelser temmelig stort. Returordningen er et mareritt, men kundeservicen virker god.
Virker alt i alt som gode produkter, og jakkene ser veldig spennende ut!
 
  • Liker
Reaksjoner: Pippen
Er det noen som har tips til en liten toppmontert gassbrenner for gjenget gassbeholder? Krav er at den må være så liten, kompakt og lett som mulig samt at jeg ønsker innebygd tenner.