Ritualet har absolutt verdi. Jeg har i svake øyeblikk vurdert å kjøpe en trakter, men jeg har så mye annet ræl og vi har et svært lite hus.
Jeg har faktisk bestemt meg for å kutte ut elkverna. Jeg har vært veldig fornøyd med den (Wilfa Uniform, fikk ny i fjor høst på garanti), men trenger mer plass og er lettere skeptisk til alt som har enkle elektriske komponenter. Jeg vil ikke være avhengig av noe som kan slutte å fungere ganske brått og uten forvarsel. Forøvrig brukte jeg håndkvern de første 4 årene jeg drakk kaffe og er både vant til, og liker metoden. Det er taktilt og enkelt. Jeg liker å kjenne på motstanden i håndtake for å få litt ekstra informasjon ut av bønnene.
Hvis noen trenger en nokså ny kvern for en tusenlapp, gi lyd.
Jeg fikk espresso-håndkverna fra 1Zpresso (J-ultra) i mai, men har fortsatt ikke fått prøve den med espressomaskinen, da vi er malplasserte pga. husbrann. Jeg lurer på om jeg skal hente espressomaskinen min i dag, slik at jeg endelig får prøvd den til intendert bruk.
Til tross for dette gav den et veldig sterkt kvalitetsinntrykk, og jeg har brukt den til andre typer brygging. Da feriepengene kom besluttet jeg å bestille en modell som heter ZP6 Special fra samme produsent. Den har jeg prøvd ut litt denne uken, og er så langt ganske fornøyd med resultatet. Jeg befinner meg på et frustrerende punkt med denne kverna, hvor jeg kjenner på smaken at jeg er veldig nært en veldig spesiell og eksepsjonelt god kaffe, men det er et eller annet jeg må finjustere. De siste 5% er ikke til å spøke med. Selv om jeg har hatt den beste koppen jeg har laget siden påsken i dag, er det nesten som om det ikke var godt, fordi jeg kjenner så tydelig at det fins et eller annet jeg kan gjøre for å få det til å bli ENDA bedre.
Jeg liker veldig godt at disse kvernene kan jeg pakke vekk etter hver bruk, og så kan jeg ta med meg et godt oppsett på reise. Det blir nok Aeropress og ZP6 for å holde det smått.
En stor frustrasjon jeg har hatt de siste par årene er at Kenya-kaffe ikke er like godt som det var da jeg begynte å interessere meg. Jeg husker at for noen år siden, kunne man til og med kjøpe Kolonihagen-bønner på Rema 1000 og få veldig tydelige, friske, saftige bærsmaker fra en Kenya-bønne. Det ble nesten garantert en god kopp. Slik har jeg ikke opplevd det de siste par årene. Jeg liker at jeg må utforske andre arenaer, men jeg savner veldig den tydelige, saftige solbærsmaken som jeg likte så godt. I det siste har det blitt mye mellomamerikansk, og selv om det er godt, savner jeg litt syrlig fruktighet. Prøver litt forskjellig fra Kaffebox.no, hvor jeg har kjøpt kvernene. Veldig fornøyd med den butikken.
redigert:
Må legge til at disse 1Zpresso-kvernene har en mekanikkfaktor som jeg tror enhver på Tidssonen ville likt. Jeg tror det er både innafor og riktig å si at folk flest her liker mekanikk og bevegelige deler, og presist maskinerte metaller. Det minner meg om Pentax-kamerahus fra gamle dager.
Jeg har faktisk bestemt meg for å kutte ut elkverna. Jeg har vært veldig fornøyd med den (Wilfa Uniform, fikk ny i fjor høst på garanti), men trenger mer plass og er lettere skeptisk til alt som har enkle elektriske komponenter. Jeg vil ikke være avhengig av noe som kan slutte å fungere ganske brått og uten forvarsel. Forøvrig brukte jeg håndkvern de første 4 årene jeg drakk kaffe og er både vant til, og liker metoden. Det er taktilt og enkelt. Jeg liker å kjenne på motstanden i håndtake for å få litt ekstra informasjon ut av bønnene.
Hvis noen trenger en nokså ny kvern for en tusenlapp, gi lyd.
Jeg fikk espresso-håndkverna fra 1Zpresso (J-ultra) i mai, men har fortsatt ikke fått prøve den med espressomaskinen, da vi er malplasserte pga. husbrann. Jeg lurer på om jeg skal hente espressomaskinen min i dag, slik at jeg endelig får prøvd den til intendert bruk.
Til tross for dette gav den et veldig sterkt kvalitetsinntrykk, og jeg har brukt den til andre typer brygging. Da feriepengene kom besluttet jeg å bestille en modell som heter ZP6 Special fra samme produsent. Den har jeg prøvd ut litt denne uken, og er så langt ganske fornøyd med resultatet. Jeg befinner meg på et frustrerende punkt med denne kverna, hvor jeg kjenner på smaken at jeg er veldig nært en veldig spesiell og eksepsjonelt god kaffe, men det er et eller annet jeg må finjustere. De siste 5% er ikke til å spøke med. Selv om jeg har hatt den beste koppen jeg har laget siden påsken i dag, er det nesten som om det ikke var godt, fordi jeg kjenner så tydelig at det fins et eller annet jeg kan gjøre for å få det til å bli ENDA bedre.
Jeg liker veldig godt at disse kvernene kan jeg pakke vekk etter hver bruk, og så kan jeg ta med meg et godt oppsett på reise. Det blir nok Aeropress og ZP6 for å holde det smått.
En stor frustrasjon jeg har hatt de siste par årene er at Kenya-kaffe ikke er like godt som det var da jeg begynte å interessere meg. Jeg husker at for noen år siden, kunne man til og med kjøpe Kolonihagen-bønner på Rema 1000 og få veldig tydelige, friske, saftige bærsmaker fra en Kenya-bønne. Det ble nesten garantert en god kopp. Slik har jeg ikke opplevd det de siste par årene. Jeg liker at jeg må utforske andre arenaer, men jeg savner veldig den tydelige, saftige solbærsmaken som jeg likte så godt. I det siste har det blitt mye mellomamerikansk, og selv om det er godt, savner jeg litt syrlig fruktighet. Prøver litt forskjellig fra Kaffebox.no, hvor jeg har kjøpt kvernene. Veldig fornøyd med den butikken.
redigert:
Må legge til at disse 1Zpresso-kvernene har en mekanikkfaktor som jeg tror enhver på Tidssonen ville likt. Jeg tror det er både innafor og riktig å si at folk flest her liker mekanikk og bevegelige deler, og presist maskinerte metaller. Det minner meg om Pentax-kamerahus fra gamle dager.