95% og nøyaktig det samme er ikke helt det samme. Døgnvill Burger er kanskje 95% av en trestjerners Michelin-burger, men det er mye som skjer på de siste fem prosentene.
De aller aller fleste vil synes en god kaffetrakter med gode bønner lager en helt super kaffe, men når du har smakt nok og eksperimentert nok og vet hvor mye smaksprofilen endres bare du endrer hvilken del av traktingen du heller hvor mye vann, hvor viktig en grad i temperaturforskjell er eller hvor viktig en god kvern er så merker du etterhvert forskjell. Hvorvidt det er noe du interesserer deg for og ønsker å utvikle deg på er jo et helt annet spørsmål, sålenge du nyter din kaffe som du vil er jo alt bra, men at du ikke merker forskjell betyr ikke det ikke er det hvis du fordyper deg og ser etter det.
Siden det ble spurt om tips litt lengre oppe her - Vi har en Fellow Aiden og Timemore Sculptor 078 vi bruker etter lang tid med manuell pourover, den gjør jobben like godt som når vi lager manuelt, den er konsekvent i kvaliteten, og kan stilles inn til å kjøre så lang og stor bloom du vil, hvor mange pulser du vil og i hvilke intervaller du vil. Helt enestående, og du merker særlig forskjell når du lager noen få kopper om gangen. Jeg skrev mer om den en side eller to tilbake i tråden her.
Det er kanskje snobberi og tull og tøys, i den grad det å være kvalitetsbevisst er snobberi, men på dette forumet er det jo det vi bedriver, og når man nørder på ett område kan det fort bli til man nørder på andre områder.