En tråd om akevitt/aquavitt

Liten større størst
969564AA-1FFF-4602-AFA5-572A2E61B3B3.jpeg
 
men hva er greia med det glasset!
fra gammelt av var et stettløst glass ment å holdes til det var drukket tomt, gjerne i én sup.

bildet viser et strøkent lite stettbeger fra 1700-tallet av dreid bjørk fra telemark (nome) med originalmaling i knalle farger - ser temmelig moderne ut - disse var tiltenkt brennevin, gjerne under bryllup. utrolig å overleve snart 300 år i festlig lag.

akevitt... en gang fikk jeg en flaske akevitt, eksperimentert fram og laget av selveste halvor heuch, en one-of-kind mesterverk ment for han selv. skulle ønske jeg aldri hadde smakt, for den bleknet alle andre, og jeg har ikke på 20 år giddet røre akevitt igjen. slik kan det gå...undre meg på hva som var i - magi?


3BBC1D5A-7345-47A3-BD1F-841967B55020.jpeg
 
  • Liker
Reaksjoner: Watcher og havarduf
Har ikke beste akevitt i Strømstad her jeg bor, ok da har Løiten Linie og OP Andersson. Og Gammel Opland.
Tror det finnes bedre i Halden. Akevitt i Norge er verdens beste, og uunnværlig til norsk mat, hygge og Avec.