Dagens vin

Denne går ut til eventuelle naturvin-fans her inne!
En rødvin, samt en hvit pet-nat, begge fra Valencia-regionen.
Førstnevnte, Y Lo Otro Tambien, laget på Bobal-druer. Superfresh og litt funky. Masse solbær både på lukt og smak.
Pet-naten, Super Tak Ancestral er laget på tardana (planta nova) og lagret på gjærrestene av Bobal. Skal bli artig å smake sammen med kveldens kylling!
Begge ble forøvrig kjøpt i Barcelona og «smuglet» hjem i kofferten.

Vis vedlegg 115011 Vis vedlegg 115012

Spennende! Artig med noe litt annerledes. Har gradvis fått øynene opp for naturvin de siste årene. Synes dog kvaliteten varierer noe voldsomt. Hadde vært artig med et smaksnotat på Super Tak Ancestral.
 
IMG_0107.jpg


Planen var å smake Mont de Milieu 2016 fra denne produsenten. Har hørt rykter om at Samuel Billaud pleier å lage meget gode viner fra denne vinmarken. Rakk ikke å få tak i den, så det ble Les Vaillons 2016 denne gangen. 2016 var en utfordrende årgang, så jeg var spent på hva denne kunne levere.

Mineralsk med kjølig frukt på lukt. Grei syre og fin frukt på smak, ok finish. En lett og frisk Chablis som mangler det lille ekstra for min del. Prisnivået på Chablis har steget markant de siste årene. Til prisen et ok kjøp, men det finnes bedre viner fra Chablis i denne priskategorien.
 
Spennende! Artig med noe litt annerledes. Har gradvis fått øynene opp for naturvin de siste årene. Synes dog kvaliteten varierer noe voldsomt. Hadde vært artig med et smaksnotat på Super Tak Ancestral.

Flasken er tom, og det var egentlig smaken og.
Duftet og smakte av blomster og bær, men det var skrale greier, nesten vandig. Det finnes langt bedre varer på nærmeste pol.
 
Flasken er tom, og det var egentlig smaken og.
Duftet og smakte av blomster og bær, men det var skrale greier, nesten vandig. Det finnes langt bedre varer på nærmeste pol.

Takker for notat! Sånn kan det gå. Halve moroa er jakten på neste skjulte skatt.
Dessverre blir det da en del bomskudd på veien...
 
  • Liker
Reaksjoner: Oskar
Jammen meg dukket ikke Mont de Milieu 2016 opp også. To noe ulike viner. Les Vaillons er nok crowd pleaseren per dags dato. Mont de Milieu er nok noe mere lukket i dag. Uansett mye potensiale her, og den blir spennende å følge fremover. I grenseland mye svovel pr dags dato, så anbefaler litt lufting. Verdt å legge bort et par av.
IMG_0189.jpg
 
IMG_0386.jpg

Om du er interessert i Italia og vin og ikke har vært borti denne produsenten er det bare å få øynene opp.
Synes det er interessant med litt historie rundt vinen og legger ved dette notatet.

Founded in 1989 by Piero Palmucci, Poggio di Sotto has risen one of Montalcino’s benchmark estates and amongst the finest exponents of Brunello.

Sold in 2012 to Maria Iris and Claudio Tipa, owners of the famous Grattamacco winery in Bolgheri, progressive investment has ensured that Poggio di Sotto remains the yardstick for traditional Brunello. With only 16 hectares under vine, production is incredibly small in comparison to many of its peers. As a result the wines produced are amongst the most sought after anywhere in Tuscany.

When we visited the winery in September we captivated by the quality of the entry level ‘Baby Brunello’, the 2014 Rosso di Montalcino. As a vintage 2014 caused a few flutters for all the growers due to its cool and humid nature, therefore meticulous work was necessary in the vineyard to ensure that only the finest grapes arrived at the winery and the highest possible quality level that Poggio di Sotto are renowned for, was maintained. Only a single cask of Brunello was produced in 2014 so the remaining grapes were declassified into what is an exceptional Rosso di Montalcino. Normally aged for 12 months in oak prior to its release, Claudio felt that the accentuated quality of the Rosso in 2014 deserved an extra 12 months in 30 hectolitre oak cases and 6 months in bottle.

The result is simply sensational and we feel that this year the Rosso 2014 is only just shy of the Brunello in terms of quality, and a noticeable cut above many of its peers.
 
IMG_0527.jpg

En liten test av Morstein. Skulle gjerne hatt de i like årganger, men uansett artig. Wittmann 2017 vs Wechsler 2016.
To mineralske og syrefriske viner. Wittmann har en ekstra fylde og tyngde som gjør den til en soleklar vinner for meg. Det skal likevel nevnes at Wechsler er en meget god vin, og er nok den som drikker best i dag. Begge har nok godt av noen år på baken.
 
CHEF HESTON BLUMENTHAL EXPLAINS HOW TO MAKE ANY GLASS OF WINE TASTE BETTER
The trick, as explained during an “experiment” by the British chef, is to take a sip of wine while “picturing someone I love dearly.”

Then, a second sip should be taken while imagining someone you really dislike.

The difference is “marked” according to the chef’s dining partner, who found “in the second there’s a bitter taste not apparent in the first.”


According to Blumenthal, the explanation for the taste variations is the connection between a person’s stomach and memory - which he discovered in his exploration of the “significance of the relationship between the brain and the gut” alongside the University of Marseilles.

“It might be the single greatest discovery that I’ve ever made,” the imaginative chef said.



(Strange, Ole Martin Alfsen told me this years ago when he was teaching WSET at "The Gastronomic Institute")
 
  • Liker
Reaksjoner: Edzilla og Wada
CHEF HESTON BLUMENTHAL EXPLAINS HOW TO MAKE ANY GLASS OF WINE TASTE BETTER
The trick, as explained during an “experiment” by the British chef, is to take a sip of wine while “picturing someone I love dearly.”

Then, a second sip should be taken while imagining someone you really dislike.

The difference is “marked” according to the chef’s dining partner, who found “in the second there’s a bitter taste not apparent in the first.”


According to Blumenthal, the explanation for the taste variations is the connection between a person’s stomach and memory - which he discovered in his exploration of the “significance of the relationship between the brain and the gut” alongside the University of Marseilles.

“It might be the single greatest discovery that I’ve ever made,” the imaginative chef said.



(Strange, Ole Martin Alfsen told me this years ago when he was teaching WSET at "The Gastronomic Institute")

always drink happy
 
  • Liker
Reaksjoner: sunshine
Gårkveldens. Apéritif: Crémant de Die - sitrus og blomster.
_20181216_171736.JPG

To forskjellige til forretten (jordskokk- og sjøkrepssuppe). Lagret Chablis - hadde nærmet seg en sentralburgunder, men uten den samme konsentrasjonen
_20181216_171820.JPG

Bra at denne kom etterpå - 14,5 % og stor fylde med rousssane, vermentino og viognier. Fersken, honning og blomster. Fra Ansouis i Luberon.
_20181216_172013.JPG

Musar Aana 2013 (magnum) til lammet. Fyldig og saftig, plommer og mørke bær med en liten snerp til slutt. Denne likte alle, i motsetning til vanlig Ch. Musar som noen av gjestene synes blir for sær.
DSC_1851.JPG
 
Litt nyinnkjøpt sprudlevann fra 2008:
B530B058-8613-4461-8983-9994DD38F734_zpsdbqjexfi.jpeg

Ikke akkurat «dagens vin», men heller om kanskje 10 år når innholdet er modent for konsum.
Nice! Fikk ordnet meg Churchill i går selv. Men hvordan fikk du tak i DP’en? Det er vel ikke Legacy’en det der?
 
Redigert:
Nice! Fikk ordnet meg Churchill i går selv. Men hvordan fikk du tak i DP’en? Det er vel ikke Legacy’en det der?
Jo, det er Legacy Edition. Kom tilfeldigvis over et svært begrenset parti på Gardermoen i slutten av oktober, altså lenge før polslippet for et par uker siden.
 
  • Liker
Reaksjoner: turmeric