Dagens vin

Har noen av disse i kjelleren selv. Hva synes du, klar nå eller bør de ligge noen år til?
Personally, it was our wish to try it now. I can say it went very well with the meal we had.( See dagens middag).

This article is from the DN. Hope you find it helpful. :)

Giacomo Anselma Barolo Riserva Vigna Rionda 2011

94/100... Smaksnotat 26. mars 2019 av Merete Bø. Drikkevindu: Fra 2020 til 2033.

2000 av 4000 flasker av den totale produksjonen går til Norge. Dufter av tørkede kirsebær, brente mandler og bringebær. Lange og lett faste ferske tanniner på smak som er utrolig fint integrerte. Begynnende moden frukt på smak med en lett tørr finish. Konsentrert og lang, men kan nytes nå (2019) om man har mat til.
 
  • Liker
Reaksjoner: turmeric
Noen andre som føler seg lurt etter slippet forrige uke? Fikk sms i går av at noen flasker i bestillingen ikke ble levert fra leverandør, så ser jeg plutselig nå at det finnes 19 flasker av den på polet i Sarpsborg:cautious: Trodde ikke polene fikk bestille før dagen etter selve slippet?

Hei, Paul

Det stemmer at Vectura har hatt problemer med leveranse de siste månedene, og det stemmer også at de har kansellert enkelte ordre uten at jeg kan si nøyaktig hvorfor det har skjedd. Det kan være flere faktorer i sving, men den seneste driftsrapport fra dem er de er kommet mer ajour enn på flere uker og de har fått en mer stabil drift. Anbefaler deg å kontakte Vectura hvis du har flere spørsmål rundt driftsstatusen og kanselleringer eller ønsker et mer utfyllende svar.

Legger ved mailen til kundesentre til Vektrua:
kundesenter@vectura.no

Ønker deg en fin dag!

Hilsen
Kristoffer
Kundeveileder
 
  • Liker
  • Sint
Reaksjoner: jonska og Golfballen
I dag var det full klaff på slippet. Til og med flere flasker Brion ble med hjem.
B52BC5ED-A5D8-4FA4-84A8-7F78D383D796.jpeg
 
I went Christmas shopping for myself today. I'm thinking you deserve this so don't think twice.

In 1989 Phil Collins topped the charts at number-one with "Another Day in Paradise" but I shouldn't forget the reason why he wrote this song.

IMG_20211129_151504.jpg
IMG_20211129_151608.jpg
 
Det ble mye godt på fredag.
Griffons var god selv om 2013 ikke var noe godt år. Verdt pengene.

Castel Giocondo var derimot ikke verdt pengene! Jeg har fått et stalltips om at viner på 14+ % i øvre prisklasser er bare å holde seg unna. Da vil alkoholen overdøve alt annet.
Det var akkurat det som skjedde i denne vinen på 14,5%.
Italienere er vist generelt notoriske på dette området.
 

Vedlegg

  • 66745A52-38F3-46DF-A9B1-EC5312BBC2CA.jpeg
    66745A52-38F3-46DF-A9B1-EC5312BBC2CA.jpeg
    139,5 KB · Visninger: 0
Det ble mye godt på fredag.
Griffons var god selv om 2013 ikke var noe godt år. Verdt pengene.

Castel Giocondo var derimot ikke verdt pengene! Jeg har fått et stalltips om at viner på 14+ % i øvre prisklasser er bare å holde seg unna. Da vil alkoholen overdøve alt annet.
Det var akkurat det som skjedde i denne vinen på 14,5%.
Italienere er vist generelt notoriske på dette området.
Spennende line-up! Hva synes du om Scarpa I Brichi? Imo en av de bedre barberaene man får på polet :)
 
To start with I had a problem opening the sliding lid of the box . I had to use a wooden cube and hammer to remove it, using a towel to protect the bottle / label. Even though I tried wiggling it with my hands to pull it out straight.

I've never had the experience of tasting a 32 yr. old bottle of champagne.

Vazart Coquart Le Millésime Grand Cru 1989 # 038 of 50.

When I was releasing the cork there was next to nothing of pressure as well too supposedly with the sound and white cloud of mist from the bottle.

Colour was a beautiful dark golden yellow. The aromas and taste were ok, I would say with a slight taste of sherry, but there was no fizz/ bubbles. I thought this was a disappointment. DN gave a magnum bottle 92 points with a drinking window from 2021 to 2023. Maybe this might have been a better choice.

IMG_20211204_164751.jpg
 
  • Liker
Reaksjoner: Vidar og jonska
To start with I had a problem opening the sliding lid of the box . I had to use a wooden cube and hammer to remove it, using a towel to protect the bottle / label. Even though I tried wiggling it with my hands to pull it out straight.

I've never had the experience of tasting a 32 yr. old bottle of champagne.

Vazart Coquart Le Millésime Grand Cru 1989 # 038 of 50.

When I was releasing the cork there was next to nothing of pressure as well too supposedly with the sound and white cloud of mist from the bottle.

Colour was a beautiful dark golden yellow. The aromas and taste were ok, I would say with a slight taste of sherry, but there was no fizz/ bubbles. I thought this was a disappointment. DN gave a magnum bottle 92 points with a drinking window from 2021 to 2023. Maybe this might have been a better choice.

Vis vedlegg 272499
If there were no bubbles left I guess you would be able to return it, right? I don’t have much experience with old champagnes, but they should still have bubbles at that age if I’m not mistagen.
 
If there were no bubbles left I guess you would be able to return it, right? I don’t have much experience with old champagnes, but they should still have bubbles at that age if I’m not mistagen.
This is the reply from the supplier. So we'll see.
Re: Vazart Coquart
Dear sir,

If theres cork/ issues with the bottle you have the right to return it to monopoly and get refund.

Ive sold around 100bottles ( 075 and mags) - and so far 2has been returned to monopoly for refund. The woodbox is make at tonnellerie of Jermoe Viard. Ill inform him about the boxes and issues. Im sorry for this and your disappointments.


Patrik
 
  • Liker
Reaksjoner: GT350 og Golfballen