Dagens middag

Godt inspirert av Clare Smyth.
Droppet sopp og spinat som jeg ikke hadde, eddik ble byttet med en halv sitron fra i går, stangselleri ble erstattet med purreløk som lå pent i kjøleskapet. Min lokale pastapusher Pasta Fresca var tom for hjemmelagd kyllingkraft da jeg gikk forbi så jukset med greier fra et glass med kyllingfond. Stekte en lårfilet av kylling som var til overs, hadde egentlig ikke trengt den, men fikk grei fond i pannen i det minste. Kunne nok servert den enda litt mer sausete, men dette funket knallbra. Fint å steke pastaen litt før væske går oppi.

IMG_5931.jpeg


 
Redigert:
Grønn risoni. Stekte purreløk, heiv oppi risoni og kokte inn, noen minutter før gikk frosne erter oppi, og så rørte jeg inn en saus av spinat og ricotta og en del sitron. Frisket til med en del mynte på slutten (og smør og greier, selvsagt). Digge saker. Notat til meg selv er mer sitron for å kanskje enda tydeligere få frem sitrus og mynte. Kunne hatt finsnittet stilk fra brokkolini også uten problem.

IMG_6315.jpeg
 
66zRizn.jpg


Gårsdagens. Skikkelig stolt, selv om det var litt uperfekt. Jeg har aldri vært god til å lage mat, aldri fått det helt til. I det siste har motivasjonen vært høy, og i går lagde jeg shakshuka uten å bruke oppskrift! Hadde litt brød som måtte spises opp.

Jeg hadde rustfri panne som student og har aldri vært interessert i eller komfortabel med "nonstick"-panner. Ingenting som henger fast her.
Litt blandede tomater, inkludert fra min mors drivhus i hagen. Hvitløk også fra samme hage. Røkt paprika var hovedkrydderet. Neste gang skal jeg tilsette det rett før løken er tilstrekkelig stekt.

Det ble kjempegodt, selv om eggene ble litt for stekte. De lot seg fortsatt spise som intendert (uten bestikk), men det hadde nok vært hakket diggere om de var bløtere.

Kjempegøy å lage mat når det går slik! Høy grad av måloppnåelse når målet er å lage noe som 1. smaker bedre enn all annen "brunsj"-mat tilgjengelig i umiddelbar nærhet og 2. hadde vært verdt ~200,- om det var på menyen.
Dette blir nok fast helgefrokost, da med litt ordentlig surdeigsbrød...

Med den selvsikkerheten skal jeg improvisere en pastarett i kveld. Mo ha ha!

redigert:

... Og slik gikk det.
61MK4tW.jpg


Rigatoni og div grønt i en tykk "saus". Grønnsakene jeg hadde tenkt å bruke var råtne, så det ble ren impro. Ikke spennende, men voldsomt god smak. Stekte tykke stykker bacon i over én time i panna. Skar fra stykke, ca på størrelse med en snekkers tommel.

4x7mqib.jpg



Håhåhåhåhåhåhåhåh........ hååååhåhåhåh..... håh HÅH..... det var godt. Må ty til bannskap.
Knasende ytre med saltkrystaller, mørt og saftig inni. Vanvittig smak. Alt var representert, spesielt overrasket over den karamelliserte smaken i hjørnene.

Noe av fettet ble igjen i panna og ble brukt til å steke og koke resten i. Syntes sausen etterhvert var litt grunn i smaken, brukte noen teskjeer med mer fett som jeg hadde satt til side. Det, pluss en god del reduksjon, gjorde at helheten ble veldig god. Hadde foretrukket litt mer "sær" smak, men det ble en skikkelig god middag satt sammen av ræl fra kjøleskapet.
 
Redigert:
66zRizn.jpg


Gårsdagens. Skikkelig stolt, selv om det var litt uperfekt. Jeg har aldri vært god til å lage mat, aldri fått det helt til. I det siste har motivasjonen vært høy, og i går lagde jeg shakshuka uten å bruke oppskrift! Hadde litt brød som måtte spises opp.

Jeg hadde rustfri panne som student og har aldri vært interessert i eller komfortabel med "nonstick"-panner. Ingenting som henger fast her.
Litt blandede tomater, inkludert fra min mors drivhus i hagen. Hvitløk også fra samme hage. Røkt paprika var hovedkrydderet. Neste gang skal jeg tilsette det rett før løken er tilstrekkelig stekt.

Det ble kjempegodt, selv om eggene ble litt for stekte. De lot seg fortsatt spise som intendert (uten bestikk), men det hadde nok vært hakket diggere om de var bløtere.

Kjempegøy å lage mat når det går slik! Høy grad av måloppnåelse når målet er å lage noe som 1. smaker bedre enn all annen "brunsj"-mat tilgjengelig i umiddelbar nærhet og 2. hadde vært verdt ~200,- om det var på menyen.
Dette blir nok fast helgefrokost, da med litt ordentlig surdeigsbrød...

Med den selvsikkerheten skal jeg improvisere en pastarett i kveld. Mo ha ha!

redigert:

... Og slik gikk det.
61MK4tW.jpg


Rigatoni og div grønt i en tykk "saus". Grønnsakene jeg hadde tenkt å bruke var råtne, så det ble ren impro. Ikke spennende, men voldsomt god smak. Stekte tykke stykker bacon i over én time i panna. Skar fra stykke, ca på størrelse med en snekkers tommel.

4x7mqib.jpg



Håhåhåhåhåhåhåhåh........ hååååhåhåhåh..... håh HÅH..... det var godt. Må ty til bannskap.
Knasende ytre med saltkrystaller, mørt og saftig inni. Vanvittig smak. Alt var representert, spesielt overrasket over den karamelliserte smaken i hjørnene.

Noe av fettet ble igjen i panna og ble brukt til å steke og koke resten i. Syntes sausen etterhvert var litt grunn i smaken, brukte noen teskjeer med mer fett som jeg hadde satt til side. Det, pluss en god del reduksjon, gjorde at helheten ble veldig god. Hadde foretrukket litt mer "sær" smak, men det ble en skikkelig god middag satt sammen av ræl fra kjøleskapet.
enig - rustfritt eller jern er konge. alt med belegg er bare rett i søpla. min store panne fra demeyere har vært brukt hver uke i mer enn 25 år og vil vare i mange 10-år til. strøken.
 
enig - rustfritt eller jern er konge. alt med belegg er bare rett i søpla. min store panne fra demeyere har vært brukt hver uke i mer enn 25 år og vil vare i mange 10-år til. strøken.
Vi har en kjempegod rustfri panne jeg hittil ikke har prøvd! Den kjøpte vi på bruktbutikk for 40-80 kroner. Bunnen er veldig tykk, kan være rundt én cm. Gleder meg til å prøve å steke i den.
Jernpanna jeg fikk av sjefen har jeg ikke brukt voldsomt mye. Alt jeg har gjort der er å steke kjøtt og tacolefser.

I tilfelle jeg ikke har delt om tacolefsene:

Etter opphold i Mexico har det rett og slett ikke vært noe glede i norsk fredagstaco. Det jeg lenter etter er enkle, gode, små tacos.
Litt som å lage gnocchi, i at det var mye søl og styr, men også vanvittig lett. Brukte et krumkakejern (atter en gang fra bruktbutikk til en tosifret sum) for å lage lefsene, og stekte dem i jernpanna. Det ble rett og slett perfekt. Det smakte helt som de beste lefsene jeg fikk i Mexico.

Dessverre gikk det så fort ned at det eneste bildet jeg har fra de 3 gangene jeg har laget det, er et særdeles uappetittlig bilde av testlefsa med salsa.
7ALTF4Q.jpg


Neste eksotiske prosjekt må være å lage huitlacoche-quesedillas. Nam!
 
Etter opphold i Mexico har det rett og slett ikke vært noe glede i norsk fredagstaco.
100% enig. Etter å ha smakt autentisk meksikansk (og Sør/Mellom-Amerikansk) mat så er den norske varianten til å grine av.
Kun under tvang deltar jeg på fredagstaco.
Men sånn er det vel med all autentisk mat? Kopiene blir stort sett en nedtur.
 
  • Liker
Reaksjoner: mr.quick
100% enig. Etter å ha smakt autentisk meksikansk (og Sør/Mellom-Amerikansk) mat så er den norske varianten til å grine av.
Kun under tvang deltar jeg på fredagstaco.
Men sånn er det vel med all autentisk mat? Kopiene blir stort sett en nedtur.

Stort sett, men med noen unntak! Jeg er helt for å bryte regler hvis det er bevisst og med hensikt, som for eksempel skandinavisk espresso, eller pizza med spennende fyll!
 
Vi har en kjempegod rustfri panne jeg hittil ikke har prøvd! Den kjøpte vi på bruktbutikk for 40-80 kroner. Bunnen er veldig tykk, kan være rundt én cm. Gleder meg til å prøve å steke i den.
Jernpanna jeg fikk av sjefen har jeg ikke brukt voldsomt mye. Alt jeg har gjort der er å steke kjøtt og tacolefser.

I tilfelle jeg ikke har delt om tacolefsene:

Etter opphold i Mexico har det rett og slett ikke vært noe glede i norsk fredagstaco. Det jeg lenter etter er enkle, gode, små tacos.
Litt som å lage gnocchi, i at det var mye søl og styr, men også vanvittig lett. Brukte et krumkakejern (atter en gang fra bruktbutikk til en tosifret sum) for å lage lefsene, og stekte dem i jernpanna. Det ble rett og slett perfekt. Det smakte helt som de beste lefsene jeg fikk i Mexico.

Dessverre gikk det så fort ned at det eneste bildet jeg har fra de 3 gangene jeg har laget det, er et særdeles uappetittlig bilde av testlefsa med salsa.
7ALTF4Q.jpg


Neste eksotiske prosjekt må være å lage huitlacoche-quesedillas. Nam!
smart med krumkakejern!

tenk - en gang var jeg kokk på meksikansk restaurant 👨‍🍳🤘