Dagens middag

30 km utenfor Paris - nå.

Fikk ikke tatt bilder , men Fransk pizza (ekstremt tynn), et helt kalvehode og tiramisu til dessert, var dagens middag sammen med min franske vert - meget godt og alt for mye vin når viktige møter venter i morgen.
 
Lucky Jack

Inspirert av den nye serien Hannibal så ble det salat med fingertupp idag :p

8684210990_766af621e3.jpg
 
Denne tråden hadde jeg ikke fått med meg. Gårsdagens middag får fungere for denne gang ;)



Hjort med sprøstekt champinjong og en syrlig eplesaus.

Hjorten skulle nok fått litt mindre tid på pannen da de tynneste bitene ble litt tørre, men sausen var virkelig god! :D
 
Denne tråden hadde jeg ikke fått med meg. Gårsdagens middag får fungere for denne gang ;)



Hjort med sprøstekt champinjong og en syrlig eplesaus.

Hjorten skulle nok fått litt mindre tid på pannen da de tynneste bitene ble litt tørre, men sausen var virkelig god! :D


Hvordan laget du sausen og hva brukte du...

Den så veldig god ut... :)
 
Hvordan laget du sausen og hva brukte du...

Den så veldig god ut... :)

Takker, er veldig enkelt. Du tar saften fra kjøttet og soppene, sper på med 1-2 dl med en god eplejuice, lar det koke inn i noen minutter og tilsetter fløte. Når sausen har passende konsistens er den klar til servering. Passer godt imens man venter på at kjøttet skal hvile... :)
 
Vurderte å ta en luremus for kveldens middag, men det må da være måte på.

Ytrefilet av rein med potetkrem og kantarell.
Det er få ting som slår filet av rein, spør du meg.

Hjemmelaget vaniljeis med karameliserte haselnøtter, microfondant og mild gorgonzola.
Fikk en merkelig idé når jeg stod på butikken at blåmugg måtte testes mot sjokoladefondant og hasselnøttis. Mulig gjesten drar tidlig...

Dokumentasjon kommer.
 
Redigert:
Har tenkt at jeg burde dokumenter like bra som dere andre når man lager dagens middag. Så, for å ta igjen for tidligere latskap kommer det en grundig gjennomgang. :)

Forberedelser:

Først en tur i kjelleren for å finne reinens kompanjong.

Photo%2027.04.13%2011%2059%2036.jpg




Ingredienser for å lage iskremen med karameliserte hasselnøtter.

Photo%2027.04.13%2013%2044%2029.jpg




Soon to be karamell. Usikker på om det er vanlig, men bruker en liten klump med smør sammen med sukkeret.

Photo%2027.04.13%2013%2045%2048.jpg




Ferdigkaramelisert, klar for hakking.

Photo%2027.04.13%2013%2055%2040.jpg




Eggedosis som skal blandes med pisket fløte. 5 eggeplommer og 55g sukker. 56 for anledningen.

Photo%2027.04.13%2014%2014%2027.jpg




En halv vaniljestang må med.

Photo%2027.04.13%2014%2031%2001.jpg




Klar til blanding.

Photo%2027.04.13%2014%2031%2009.jpg




Smeten kjøres i ismaskin i ca. 40 min, så inn i fyseren.

Photo%2027.04.13%2014%2038%2006.jpg




Tilsetter de karameliserte nøttene når den begynner å tykne for å beholde sprøheten.

Photo%2027.04.13%2014%2039%2038.jpg




Krydring av kjøtt og fjerning av sener.

Photo%2027.04.13%2015%2034%2051.jpg



Fortsettelse følger …
 
Redigert:
Hvitvinsdampede blåskjell idag. Lagde kremet saus/suppe av kraften og hadde brød til. Jammen ble vi mett idag og :)

8685581715_6c68c70771.jpg
 
… og der var den ferdig:


Ingen restaurantmengder med saus her i gården.

Photo%2027.04.13%2019%2018%2015.jpg




Det ble litt hektisk på slutten så sjokoladefondanten ble ikke dokumentert.

Photo%2027.04.13%2020%2014%2033.jpg




… og hadde det ikke vært for dagens stoppeklokke, ville aldri middagen vært mulig å gjennomføre. :)

Photo%2027.04.13%2017%2030%2008.jpg
 
Redigert:
uc74jdB.jpg

Dagens sene lønsj/tidlige middag som ble servert til 20 sultne klokkegutter bestod i:

4.8kg kyllingkjøttdeig
4 store gule løk
1 hvitløk
4 bokser hakkede tomater
2 bokser tomatpure
1 glass chilisaus
2 glass tacosaus, medium
Alle typer bønner jeg fant - kidney, hvite, sorte, brune
Chilipulver, salt og pepper

Brun allt og hiv i pølsegryta til svigermor og la det kone sammen,
serveres med fordel på papptallerken med tortillachips og rømme i gode venners laug
 
I dag ble det servert Kyllingkorma, eller som mine gjester så kjærlig omtalte det: «Poulet à la Holocauste Anal ». Kan i retrospektiv se at man kanskje burde gått for en mildere curry, det var godt men skremmende sterkt… Heldigvis var det godt øl tilgjengelig for å slukke flammene.... :rolleyes:

 
Etter en aktiv dag var behovet for rask mat tilstede. Kjæresten lagde gulrot-suppe til forrett og jeg lagde pasta og reker med hvitløk, chili og bladpersille til hovedrett. Perfekt.
93617C4E-1344-4DA2-B07C-C47E556E7F75-7891-000009550891DDF3.jpg
 
Heh, ja. Etter denne tråden ble opprettet har matlaging-interessen steget, og godt er det:)
Her er suppen forøvrig;
B2737BB4-A83A-4DC7-B751-7B5AE9F3A8B9-8453-00000A29D410D6E5.jpg
 
Dagens dessert: Heimelaga rullekake og porter. Sidan sykkelcomputeren påstår at dagen starta med minus 4100 kaloriar (+ frukost og litt apefrukt) så burde dette gå bra. Blautkake og porter er forresten endå betre (med rette porteren vel å merke)