Dagens middag

Supert! Jeg er ingen ekspert, og vil egentlig bare lære:) setter stor pris på både fremgangsmåte og bilder:)
 
Ingen ekspert selv, så dette blir som sagt forskning :) Har vakumpakket to pakker med 500 gram kalv ytrefilet sammen med litt rosmarin. Valgte ytrefilet fremfor indrefilet pga jeg ville litt mere fett - ville egentlig ha entrecote, men de hadde ikke. Gir dem en 5-6 timer i maskinen, før de blir fisket opp og brunet. Ved siden av blir det stekt portobello, pastinakkrem og klassisk portvinssaus.
 
Ingen ekspert selv, så dette blir som sagt forskning :) Har vakumpakket to pakker med 500 gram kalv ytrefilet sammen med litt rosmarin. Valgte ytrefilet fremfor indrefilet pga jeg ville litt mere fett - ville egentlig ha entrecote, men de hadde ikke. Gir dem en 5-6 timer i maskinen, før de blir fisket opp og brunet. Ved siden av blir det stekt portobello, pastinakkrem og klassisk portvinssaus.

Er ikke dette litt av poenget med Sous Vide? At man skal kunne la det stå over lang tid for å få mørt kjøtt selv om kjøttkvaliteten i utgangspunktet ikke er den beste? Vurderer sterkt å gå til innkjøp av SV utstyr selv.
 
Spennende. Men... Hvorfor falt valget på å brune etterpå fremfor først? Blir det ikke risky med tanke på kontroll av temperaturen i kjøttet under bruning?
 
Stemmer det Lien, selv et viskelær av et kjøttstykke skal bli mørt og fint etter lang nok tid.

Angående bruning i etterkant av behandlingen, så er det fordi det fuktige miløet vil ødelegge stekeskorpen. Med en god panne som gir høy temperatur vil bruning skje så fort at det ikke påvirker kjernetemperaturen noe særlig, tenker jeg... Hvis noen gjør noe annet, så skyt inn med erfaringer!
 
Aha. Da skjønner jeg:) mtp at du har 56 grader også så har du jo litt å gå på (9 grader) før kjøttet begynner å bli form varmt...
 
image-1_zps44297773.jpg


Dagens ventepølse. Grilles i ovn og serveres med beurre blanc
image-1_zpsd55edf39.jpg

Deles på langs, strør finhakket gulrot og ingefær, samt salt og pepper over og litt god olje, før det smelles i ovnen på 200 grader i noen minutter
image-1_zps5c9610fe.jpg
 
Redigert:
Lagde beef bourguignon i dag. Jeg lot kjøttet ligge i rødvin og annet snadder siden torsdag:)
bilde1-1-2_zps3da8810b.jpg

bilde2-1-2_zps1eb210a4.jpg


Fikk ikke tatt bilde av den ferdige retten desverre, men smakte utmerket:)
 
Fader denne tråden kommer seg!
Idag ble det rester fra fredag:)
Uten puré, men sausen til @AndreasLie nam nam.
99F5947A-A719-4B06-A7F2-6ECD2A3677DC-1398-0000012CF1961B5C.jpg

Ser bra ut Entropy!
Status på sous vide'n er at det tykkeste kjøttstykket ble tilnærmet perfekt, men det tynneste ble faktisk noe grått etter bruningen. Konsistensen var herlig, men hadde klart et par timer til før det bikket over. Tror også det hadde vært bedre med entrecote. Hadde en feit svinenakke her for en stund siden, og det var helt rått hvordan det smeltet på tungen.

image-1_zps858d9bf3.jpg


image-1_zps2753ee96.jpg


image-1_zps3c94e7ce.jpg
 
Redigert av en moderator:
Enkel og god søndagsmiddag i dag.

Indrefilet av okse i panna. God varme, blanding av margarin og rapsolje.
BB13E0BE-93E4-416C-B8A1-4FD7F3CAF044-1480-00000095E69E0E27_zps74edf331.jpg


Servert med en klassisk salat med bringebær edikk, fløtegratinerte poteter (frossen type) og hvitløkssmør.
FFE60275-002D-4B0F-A9AE-83E257D99A92-1480-00000095F910B2BF_zps78279d7d.jpg


Biffen ble perfekt blodig!
 
@Entropy Ser veldig godt ut, jeg personlig ville hatt i litt sukkerkulør for å få en litt finere farge på sausen.

@Mathfjeld Uten tvil en skikkelig søndagsmiddag, har troen på at du hadde toppet smaken hvis du heller hadde stekt i smør fremfor margarin og olje.

Ikke ment som kritikk til noen, dette er bare mine egne meninger og erfaringer. Kjempetråd btw, skal prøve å bli litt flinkere til å bidra selv. Jeg er langt fra noen gourmet, men syns både det er kjekt å lage og å spise god mat.
 
Redigert av en moderator:
Herlighet, jeg har en lang vei å gå før jeg er på nivå med gourmetene her. Note to self; se og lær
 
Ikke i kjempeform idag. Derfor kinamat takeaway.
smaker sånn passe. Men perfekt som fyllmasse.



B9A3E733-3E4D-4EB2-8A33-CCBB3A703B41-5617-000003C1D1294139_zpsfa374acf.jpg
 
Mens jeg var ute og akte med ungene i går, så fuglehunden sitt snitt til å sluke elgsteika som lå og hvilte på kjøkkenbenken. Avansert anger management måtte til, heldigvis hadde vi ei steik til liggende. Søndagsmiddag blir mandagsmiddag og om et par timer blir det vilt! :)

_MG_9839_zpsab3a4f28.jpg
 
Marokkansk i dag. Fargepaletten er som et kebabskilt (godt hjulpet av elendig iphone-kamera), men smaken desto bedre. På den tiden jeg brukte på å lage harissa hadde konemor disket opp seks avdelinger. Tror det var vinen som tok meg.

6D2E5ADF-9B14-4A73-BD4C-9E624872CB46-676-000005E411737F82_zpsae10af92.jpg
 
Redigert:
8B0E963A-165A-47DA-8ECF-63D48A363679-339-0000003A998A9F14.jpg


Takk til @Entropy for oppskrift! Ser jeg trenger et kurs i legge opp og ta bilder av maten, men godt var det!
 
Redigert av en moderator:
Idag ble det entrecote med potetstappe og haricots vert. Vanligvis pleier jeg å lagr potet- og jordskokkstappe, men ettersom jeg ikke har funnet jordskokker her i England måtte jeg sløyfe de. Bønnene freser jeg i smør og ett fedd hvitløk i ca 6-8 min. Da blir bønnene varme, men beholder "crunchen". Var for sulten til å ta bilde!
 
8B0E963A-165A-47DA-8ECF-63D48A363679-339-0000003A998A9F14.jpg


Takk til @Entropy for oppskrift! Ser jeg trenger et kurs i legge opp og ta bilder av maten, men godt var det!

Artig! Kult at det motiverte. Men, er det laks istedet for ørret? Hadde du i dijon-sennep i salaten? Veldig fint posjert egg da!


Idag ble det entrecote med potetstappe og haricots vert. Vanligvis pleier jeg å lagr potet- og jordskokkstappe, men ettersom jeg ikke har funnet jordskokker her i England måtte jeg sløyfe de. Bønnene freser jeg i smør og ett fedd hvitløk i ca 6-8 min. Da blir bønnene varme, men beholder "crunchen". Var for sulten til å ta bilde!

Prøv med pastinak istedet golfy:)

Idag lagde kjæresten standard middag som smakte fantastisk:
7B96D5C2-6871-417B-8D0C-5967823A8275-2938-000002CF8EB5B619.jpg
 
Redigert av en moderator: