Dagens middag

Knoken plukkes mens linsene går oppi kraften først.
DSC_0864.JPG

Poteter, gul-, selleri-, persillerot og purre oppi siste kvarteret.
DSC_0865.JPG

DSC_0866.JPG
 
Redigert:
Chanfana med norsk overskuddssau (30 kr/kg!).
Løk, hvitløk, lettsaltet flesk, persille ++
DSC_0895.JPG

2 kg sau.
DSC_0896.JPG

+ pluss en flaske billigvin.
DSC_0897.JPG

Kokes opp på komfyren, i ovnen på 225 °C i en time, 150 °C i en time til.
Står over natten, og varmes opp igjen neste dag.
Det blir mye kraft, så poteter må til.
DSC_0911.JPG

DSC_0912.JPG

Ikke typisk sommermat, men ikke særlig sommerlig ute heller med 10 grader, regn og kuling.

Rustikk mat, så enkel, men kraftig vin til.
DSC_0913.JPG
 
Jeg synes norske sjøkreps er det absolutt aller beste man får tak i fra sjøen. Ekstra digg når man får de ukokt fra fiskebutikken her på Hvaler, og griller de med estragon, chilli, hvitløk og sitron. I glasset en Mersault fra Dom. Michelot.
641174FC-5546-47FD-B35B-20D191E4FAEF.jpeg
4DAECFA6-9DA0-4347-A812-A6B4891693C9.jpeg
0A1F6ECE-4E7F-4A00-9F5A-177812F41B14.jpeg
 
Pizza på grillen. Var egentlig veldig skeptisk til det før. Men etter en lang sommer i Norge fikk vi veldig lyst på pizza og gikk for en stein. Fikk veldig gode resultater selv på første pizzaen. Dette var andre gangen og hadde fått enda bedre teken. Anbefales!

D1E8207C-DC20-426F-91D5-9F9805BB25E0.jpeg
 
Litt matlei, så lunsj ble middag.
Tortilla med pottis og løk funke til rødt fra Nord-Rhône. Enkelt tilbehør som frekk lagret parmaskinke og mini plommetomater.
Mett.no
47BF4212-6C2A-468C-9F4B-F3AF2975D52F.jpeg
E642CED5-874C-4647-9677-2A951F840319.jpeg
1CED4916-4D32-4002-939F-DEE95DBA5C18.jpeg
16709DE7-67AE-43A4-8F5A-454F57DB2C23.jpeg