Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00

A. Lange & Söhne-tråden

En tråd i 'Høyhorologi' startet av Timekeeper, 21. Nov 2015.

 1. Charliefoxtrot

  Reg.:
  13. Jan 2011
  Innlegg:
  196
  Begynner det å bli allment akseptert å holde A. Lange & Söhne som det ypperste av det ypperste nå? Er vi der at det store flertallet av klokke-afficionados faktisk setter denne tyske urprodusenten foran The Holy Trinity?
   
 2. Callahan

  Støttemedlem

  Reg.:
  18. Feb 2011
  Innlegg:
  11.008
  1. Ja, som en av relativt mange
  2. Nei. Se feks på bruktprisene opp mot Patek
   
 3. Ph34r

  Støttemedlem

  Reg.:
  14. Jan 2013
  Innlegg:
  413
  1. Etter min mening ja! Som en av relativt få!

  A. Lange & Söhne virker og unisont regnes som blant det aller ypperste du kan få tak i av "serieproduserte" klokker. Mitt inntrykk er at eksperter og entusiaster setter merkets kreasjoner fremfor de aller fleste andre i dagens marked, herunder mye av det som kommer fra "de tre store". Når det er sagt har de forskjellige produsentene ofte litt forskjellige ting de mestrer og/eller satser på, og her vil personlige preferanser spille inn. Min personlige mening er at Lange er det merket av de "store" som videreutvikler og utfordrer grensene kanskje aller mest. De pusher i tillegg grensene i mange forskjellige retninger, samtidig som de fokuserer utelukkende på klokkene de lager, ikke ballett/opera/finkultur som en del av de andre "skjuler" lanseringene sine bak.

  2. Historie og navn er utvilsomt viktig. Og man vipper ikke noen av "de tre store" ned fra pinnen over natten. Likevel er min svært subjektive oppfatning at eksperter og entusiaster setter Lange (godt) over både AP og VC når man ser på det som produseres nå, og de siste årene. Mange (inkludert meg selv) mener også at Lange er over Patek på mange områder, men Pateks historie er likevel noe som vil holde de på toppen av tronen i all uoverskuelig fremtid. Nettopp at ALLE klokker fra A. Lange & Söhne får samme grad av kvalitet på komponentene trekkes gjerne frem. Andre produsenter har "gått i fella" og produserer innstegsmodeller som er nærmest som "halvfabrikater" å regne. En Lange vil alltid ha den kvaliteten du forventer, hvor kompleksiteten (og ikke kvaliteten) i modellen vil skille de billige fra de dyre.

  Igjen; personlige preferanser og smak, merketilknytning og x-faktorer vil alltid spille en rolle når man skal få et "svar" :)
   
  gullet liker dette.
 4. Jon Henrik

  Jon Henrik Grunnlegger
  Administrator

  Reg.:
  12. Okt 2007
  Innlegg:
  4.142
  Tja – i alle fall i Norge tror jeg vi har en generasjon med "yngre" entusiaster som setter Lange foran Patek. Jeg liker Lange bedre enn Patek.

  Men vi må ikke glemme at Lange er et ungt merke. Spørsmålene Lange hvert år stiller meg ang. situasjonen i Norge, er ikke om de anses å være bedre enn Patek – snarere om klokkeinteresserte her vurderer Lange som å være i samme liga som Patek.

  Vi kan kanskje si at Lange tidvis er bedre på finisj, eller har bedre design osv. Men som helhet og merke er det vanskelig å kunne sette Lange foran Patek som "best" – men gi det noen år :)
   
  Mulliner, roanje og titan liker dette.
 5. OddE

  Reg.:
  8. Mar 2018
  Innlegg:
  137
  Mitt problem hver gang noen nevner Lange, er at jeg finner frem katalogene fra bokhylla og...

  Vel, fristes. Veldig.

  #FirstWorldProblem
   
 6. roanje

  Reg.:
  3. Des 2014
  Innlegg:
  25
  Skulle aldri testet denne på valentines day - falt pladask!! :rolleyes:
  F9378180-E36F-4E85-AC68-A4FB7E357F1D.jpeg
   
 7. roanje

  Reg.:
  3. Des 2014
  Innlegg:
  25
  Var ikke så ille denne heller :cool:
  00A36810-D144-4F23-A6DD-A8E864F421DA.jpeg
   
  KarlFr, sjuli_123, fysiofelipe og 6 andre liker dette.
 8. uret

  Støttemedlem

  Reg.:
  20. Okt 2014
  Innlegg:
  776