Hva er det egentlig som er så spesielt med Patek?

Hm. Rolex blekner jo i forhold. Rolex er jo ikke flashy. Rolex er ikke en gang spesielt, spesielt. :)

Patek er for de gutta som røyker sigar. Så, må resten av oss bli avspist med Rolex. Eller hva sier du @Hammerfjord? Er Patek gode greier?
 
Redigert av en moderator:
@Haavo jeg er enig i at 5711 er kjedelig i uttrykket, men hvis du greier å tenke at PP er noe annet enn Nautilus, så kanskje du kommer videre. Selv mener jeg at VC Overseas og AP RO griser Nautilusene rent estetisk.

En 5970 derimot....takke meg til!!!

EDIT: @Havvo
 
Redigert av en moderator:
Patek er uavhengige. Et pluss i margen for mange.


Patek for klokkeinteresserte er kanskje det samme som Rolex for "sivile"?
 
Er det ikke bare å gå rett på Lange da? I forhold er jo Patek - booooooring;)


Ja, nesten som å se maling tørke! Kan ikke si den tanken noensinne har slått meg, men jeg er jo også rookie i gamet! ;)

Jeg sikter meg heller inn på en tilbakeholden og moderat Pateksamling (forløpig ligger beholdningen stabilt på null), slik at jeg ikke går lei, men heller kan supplere med en Lange etterhvert, uten å måtte erstatte noen klokker! :D
 
Ligger en interessant video på Hodinkee hvor Hublot sjefen viser sin private samling. Den består nesten utelukkende av vintage Patek. Sier vel noe om begge merker.:rolleyes:
 
Jeg har ingen problemer med å innse statusen til Patek, men jeg har problemer med at Gerald Genta-Patekene er så godt likt. Mulig jeg rett og slett ikke forstår eller klarer å sette pris på det estetiske, men de er er ikke mye fine i min bok (Det samme gjelder AP RO, samme designer tross alt)
Andre Pateker derimot, en del Calatravaer osv. er jo svært flotte.
 
PHP:
185.600,- pr 1 desember 2014, denne prisen var fortsatt gjeldene for drøye 14 dager siden.

Ja. Men jeg tror ikke den prisen gjelder per d.d.

Da jeg var innom for et par uker siden mener jeg for øvrig de også sa at 5712 i stål nå koster like over 270K og at 5712R har passert 350K.
 
Redigert:
Olala! Glad jeg har en :p

----

Jeg hadde samme oppfatning for et par tre år siden @Holtemann. Sakte men sikkert snudde det. Hadde faktisk muligheten til å kjøpe et par ganger, men trakk meg da det ikke føltes helt rett. Plutselig en dag var det ingen tvil :)
 
Redigert av en moderator:
For de som sier at de ikke skjønner greia med Genta designet og ikke liker Nautilusuttrykket. Dere har åpenbart ikke prøvet en på hånda, så gjør det! Jeg har hatt min en liten stund nå og kan bare si at den er noe helt spesielt ifht alt annet jeg har prøvd. Fantastisk skive i dyp blå farge som forandrer seg mye i forskjellig lys. Utrolig lett og behagelig på hånden. Perfekt størrelse og en ren nytelse og se på. Jeg bare elsker den. Jeg liker det enkle designet, og valget ifht 5712, 5726 etc var meget enkelt.

GWXQdYV.jpg
 
  • Liker
Reaksjoner: Mitah og fettstykket
For de som sier at de ikke skjønner greia med Genta designet og ikke liker Nautilusuttrykket. Dere har åpenbart ikke prøvet en på hånda, så gjør det! Jeg har hatt min en liten stund nå og kan bare si at den er noe helt spesielt ifht alt annet jeg har prøvd. Fantastisk skive i dyp blå farge som forandrer seg mye i forskjellig lys. Utrolig lett og behagelig på hånden. Perfekt størrelse og en ren nytelse og se på. Jeg bare elsker den. Jeg liker det enkle designet, og valget ifht 5712, 5726 etc var meget enkelt.

GWXQdYV.jpg

Jeg var vel en av de som ymtet frempå om noe sånt @Timekeeper.

Etter å ha prøvd den på, så må jeg innrømme at jeg faktisk ble litt skuffet. Den satt ikke som den burde, og det er mulig jeg hadde litt store forventinger. Det er jo med håndleddet som med ræva, vi er alle litt forskjellig bygget. Aquanauten var faktisk bedre.
For min del, så satt VC Overseas perfekt i forhold til Nautilusen, men da prøvde jeg en helgull chrono, så den ekstra tyngden spilte muligvis en rolle.

Min mening om at designet kanskje er litt kjedelig har nok mye å gjøre med at jeg har sett meg lei. Nautilusen har likevel et klassisk, rent og vakkert uttrykk, men jeg foretrekker de litt mer skarpe kantene i Overseas og Royal Oak. At Genta var et geni er det ingen tvil om.
 
Redigert av en moderator:
Nå skal jeg komme med noen såkalte "famous last words"; Jeg skal aldri ha Patek.

Grunnen er vel egentlig enkel. Har prøvd mange Pateker på hånden og 5980 er sålangt den eneste som har fått frem godfølelsen. Synes AP 15300 sitter bedre på hånden, har et penere urverk, penere lenke og penere kasse enn en vanlig Nautilus 5711 eller Aquanaut. For å være helt ærlig så liker jeg Ingenieuren enda bedre enn APen igjen, men jeg mistenker at det utelukkende skyldes at Ingenieuren har tykkere kasse og passer bedre på håndleddet mitt. Det er vel også grunnen til at jeg liker 5980 i større grad enn andre Pateker (at den har tykkere kasse).

Hadde jeg fått en super-duper-pris på en 5980 så hadde jeg nok kjøpt den og hadde jeg fått tilbud om å bytte Ingenieuren pluss noe lommerusk mot den så hadde jeg jo selvsagt gjort det (Det sier seg jo selv at dette aldri kommer til å skje). Men i utgangspunktet synes jeg prislappen er litt vel heftig. Spesielt når man begynner å se på hvor mye annet som finnes i den prisklassen.

Jeg har påbegynt spareprosessen til en dressklokke. Calatrava var en av kandidatene som måtte prøves, men når jeg fikk den på hånden ga den meg nada. Faktisk gir Frederique Constant meg mer enn den ga meg. Fikk så prøve Lange Saxonia og VC Patrimony og må si jeg synes begge disse er i en klasse for seg. Så når dressklokken skal handles inn blir det mest sannsynlig en av disse.

Når det er sagt... Jeg har ikke helt solgt på Aquanaut akkurat nå (synes den er pen, men ikke noe mer enn det), men det er en klokke jeg kunne sett for meg at jeg våknet en dag og plutselig likte. Så derfor skal jeg moderere meg litt; Med mindre jeg våkner opp en dag og plutselig liker Aquanaut så skal jeg aldri ha Patek :eek:

Synes selvsagt at klokker som denne er porno, men den kommer jeg aldri til å ha råd til uansett :p

Split_Seconds_Chronograph_Perpetual_Calendar_Platinum_5204P_001_01.jpg


Edit: Bare for å presisere. Jeg synes flere av Patekene er pene. Jeg synes også 5711 er pen på bilder og på andre sine håndledd. Bare ikke mine egne.
 
Redigert:
  • Liker
Reaksjoner: Fitzgerald