Leses nå
Breguet La Tradition ref. 7027

Breguet La Tradition ref. 7027

La Tradition ref. 7027 overlater ingenting til fantasien.

På sett og vis finnes det i dag to ulike grener av Breguet. Det ene Breguet springer ut fra merkets rolle som leverandør av kronografer til den franske marinen. Leveringen av Type 20 (eller «Type XX» om du vil) startet på 50-tallet, og klokken var etter sigende i bruk til litt ut på 80-tallet. På denne tiden var Breguet under eierskap av den britiske Brown-familien – som for øvrig hadde vennskaplige bånd til flypioneren Louis Breguet (grunnlegger Abraham-Louis Breguets tippoldebarn).

Det andre Breguet er inspirert av det opprinnelige Paris-baserte urmakerverkstedet, startet av den legendariske horologen Abraham-Louis Breguet i 1775. Denne siden av Breguet var selve hjertebarnet til den avdøde grunnleggeren av Swatch Group, Nicolas G. Hayek, som tok over merket i 1999. Her blandes tradisjonelt håndverk og klassiske Breguet-elementer, med moderne teknologi og haute horlogerie.

Breguet La Tradition ref. 7027

La Tradition ref. 7027 i gult gull. Foto: Christie’s.

Da Breguet introduserte «La Tradition» ref. 7027 i 2005, gikk startskuddet for det som senere skulle vokse til å bli en viktig kolleksjon for merket. Klokker inspirert av lommeur er ikke så uvanlig nå, og var heller ikke så uvanlig da. Måten Breguet realiserte ideen på, vekker derimot oppsikt selv i dag. Med La Tradition ref. 7027 var Breguet blant de første til å plassere urverkets sentrale komponenter på fremsiden av skiven – til glede og begjær for klokkeinteresserte.

La Tradition ref. 7027 i hvitt gull. Foto: Christie’s.

Både fjærhus, løpeverk, gang, balanse, samt deler av viserverket er eksponert i front. Selve tidvisningen har Breguet plassert på en liten skive kl. 12, som både byr på Breguet-visere og ekte guilloché. Estetisk er det ikke vanskelige å se inspirasjonen fra antikke Breguet lommeur, med fremtredende kantede klober, samt en klassisk finisj. Det er ren klokkeporno, men uten jåleriet som ofte følger med «vanlige» skjeletterte ur. Kassen har en klassisk diameter på 37 mm, som ikke er all verden etter dagens standard. For en elegant klokke med smalt bezel, syns jeg likevel det fungerer veldig godt.


ANNONSE


Breguet manufakturkaliber 507DR. Foto: Christie’s.

Man skulle kanskje tro at baksiden er helt tom, men slik er det imidlertid ikke. Kaliber 507DR er utstyrt med en indikator for gangreserve. Denne vises både på fremsiden og baksiden av klokken, mens selve mekanismen er plassert bak. Urverkets frekvens er 21.600 vph, og opptrekk skjer via kronen. Dette er to karakteristikker som kler en lommeur-inspirert klokke godt. Kvaliteten er det ingen ting å si på, for Breguets manufaktur er som kjent bygget på gamle Lemania (Nouvelle Lemania ble en del av Breguet i 1999).

La Tradition ref. 7027 i gult gull. Foto: Christie’s.

«La Tradition» heter i dag kun «Tradition», og ref. 7027 er fortsatt en del av kolleksjonen. Samtlige av disse er griselekre, men personlig finner jeg de tidligere utgavene i hvitt eller gult gull mer attraktive. Prismessig må man trolig man trolig regne med å punge ut rundt 150.000 kroner for et okay brukt eksemplar. Blir 37 mm for lite, finnes også ref. 7057 på 40 mm. Og skulle man foretrekke en automatikk, er det ref. 7037 som er veien å gå.


ANNONSE